Google blokerer for Facebook!

Google har netop annonceret, at de fremover vil blokere for Facebooks funktion til at importere kontakter fra gMail via Googles Contact API. Google påstår, det er for at beskyte den fri bevægelighed at data, men kan det nu også passe?

De nye regler betyder, at Google kræver, at dem der bruger deres Contact API skal tilbyde samme åbenhed omkring deres data. Det gør Facebook som bekendt ikke. Man kan ikke trække alle sine kontaktinformationer, med email og telefonnummer, ud af Facebook, som man kan med gMail.  

Google taler altid meget om åbenhed til al data. Men som regel inkluderer det ikke dem selv. Google er da fortsat også på rigtig mange områder meget lukkede. Det kan godt være det er åbne når det gælder eksport fra gMail – men der er så mange andre omårder, hvor de er meget lukkede.

Så når Google har annonceret de ændrede regler – der meget direkte rammer Facebook, så skyldes det efter min mening ikke en oprigtig interesse for data åbenhed, men er blot et udtryk for, at Google er mopset over, at Facebook ikke giver dem fuld adgang til alt det de gerne vil. De er godt gammeldags tøsefornærmet. Thats it.  

Du kan læse lidt mere om nyheden på TechCrunch.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Så er der krig ^^ 🙂

  Jeg synes man hører mere og mere om at facebook og Google modarbejder hinanden istedet for at samarbejde og dele tjenester, features og data.
  Gad vide hvad det ender med, de burde jo opfordre til samarbejde for hinanden, ellers får vi sådan et todelt internet, hvor social community er lukket af for sig selv, og Googles tjenester kører sit eget liv. Tænk hvor meget benefit de kunne få af hinanden, eller ihvertfald hvor meget benefit brugerne kunne få 😛

  Der er nok for store penge på spil til at de vil samarbejde.

 2. Her handler det om økonomi af den helt store kaliber. Google har jo selv været en del på banen og forsøgt sig med Google Wave, der i forbindelse med opstarten blev udråbt som en Facebook killer, hvilket viste sig ikke at holde, da Google har meddelt at de ikke servicerer tjenesten mere.

  Rygterne går nu på at Google Me projektet ifølge Kevin Rose, fra Digg kommer med noget, der ligner Facebook, måske en ny Facebook killer.

  Som det fremgår af artiklen du henviser til vil det stadig være muligt at hente data ud, dette skal så bare ske via et regneark, som så efterfølgende kan uploades.

 3. Ja, Rene – det er kun Googles Contact API til gMail der lukkes for. Men det er også dumt nok i sig selv, synes jeg 🙂

 4. Enig Mikkel, det er meget dumt.

 5. Det der Google Wave forsøgte jeg mig også selv med i flere omgange, både privat og i erhvervs henseende med samarbejdspartnere.
  Det havde de bedste intentioner og idéer, men alle jeg kender inkl. jeg selv gik bort fra det ganske hurtigt, da det ikke rigtig fungerede i praksis.
  (eller også var det for svært at bruge).

 6. Jeg syntes kun, at det er dejligt at de økonomiske giganter bekriger hinanden.
  Man kan så håbe, at denne “krig” resulterer i en masse kvalitet til os andre. I første omgang må vi se hvad der sker imorgen, hvor Facebook lancerer “G-Mail dræberen” Titan. Facebook kommer ihvertfald til, at få en masse teenagere til denne mail-service 🙂

 7. Jeg tror også at det er facebooks nye mailservice, der får google til at gå i baglås. Rigtig mange personer bruger både gmail og facebook. Ved at importerer alle kontakterne fra gmail over til facebook, så kan man samle alt der. Det er nok det, som Google virkelig frygter.

 8. Tror at Erik er inde på noget af det rigtige. Det er vel en naturlig kamp og beskyttelse af sit forretningsområde. At det så er synd er en anden sag, men mon ikke Google bliver mere lukket i fremtiden!?

  Samarbejdet mellem Bing og FB burde også gøre Google nervøs. Uanset udfaldet, tror jeg at der kommer til at ske nogle ændringer i nær fremtid.

  Kan kun håbe på at det ikke falder negativt ud for slutbrugeren, selvom jeg kunne frygte det.

Speak Your Mind

*