WordPress templates – themes
For et par dage siden skrev jeg lidt indledende om WordPress og specielt om hvor let det er at have med WordPress plugins at gøre. Denne gang vil jeg så se lidt nærmere på den anden væsentlie mulighed for tilpasning af WordPress blogs: WordPress templates – eller themes, som WordPress kalder dem …
WordPress templates er lige så lette at anvende som WordPress plugins. Normalt skal du ikke gøre andet end, at kopere template filerne over i din template folder og så vælge den pågældende template fra administrationen. Hvis du uploader flere forskelige templates er det hurtigt at tjekke hvordan din blog ser ud med forskellige typer af designs.
Det der kan virke lidt forvirrende omkring templates er, at det ikke er ren design. Der er ofte også bygget funktionaliter ind i selve templates, nye strukturer, ekstra filer, andre former for søgning osv. Nogle af de mest avancerede templates er særdeles omfattende. jeg er personligt blevet ret vild med templaten K2 fra Binary Bonsai (super fedt navn, i øvrigt!). Det er K2 som denne blog er bygget over. Jeg ar ganske vist kodet mange ting en hel del om, men selve kernen og mange af de indbyggede funktioner er K2. Jeg har blandt andet oversat en del af front’end’en fra det oprindelige Engels til dansk og lavet lidt om på sidebar præsentationerne.
Du kan skrive dine helt egne templates fra grunden – der er næsten frit slag. Jeg vil dog stærkt anbefale at du tager udgangspunkt i en template som er tæt på det du gerne vil have, så sparer du dig selv for en hel masse grundkdoning.
Der findes et utal af templates til WordPress, hvoraf de fleste af dem er helt gratis. Prøv bare at søge på f.eks. Google efter “WordPress templates” eller “WordPress themes“. Du kan også benytte en af de mere officielle kilder, som der henvises til fra WordPress selv. jeg benytter mig selv af både WordPress’ lille samling af Featured Themes, Oversigt under “codex”, og Alex Kings sore samling.
De fleste WordPress templates/themes er skrevet på engelsk. Der findes ganske vidst en sprogmodul-funktion i WordPress, og der findes skam også en dansk version, men der er bare rigtig mange templates som ikke er fuldt ud understøttet, da mange tekster er hard-coded in i de forskellige templates. Jeg har nu ikke selv fundet at det er det helt store problem at oversætte – men jeg har også oversat mange andre lignende systemer.
Så, nu er der vist snart ikke mange undskyldinger tilbage for ikke at komme i gang 🙂
Skriv kommentar