Nyt system til vandmærkning af artikler
Som jeg tidligere har skrevet om, hader jeg folk der kopiere mine (og andres, for den sags skyld) arikler uden at spørge om det. For en som mig, der har skrevet meget materiale gennem tiden, oplever jeg det hele tiden. Jeg er sikker på, at andre skribenter oplever det samme og vi kan sikkert hurtigt blive enige om er skide irreterende.
Jeg har tidligere beskrevet, hvordan jeg manuelt har fundet frem til dem der kopierer mit materiale, og når jeg har spottet dem overgivet sagen til min advokat. Men først skal alting dokumenteres. Det tager enormt meget tid. Men det er slut nu! Jeg har langt om længe fået installeret et helt nyt system til vandmærkning af tekster, så jeg automatisk kan finde frem til kopier og uden besvær og diskussioner bevise at de faktisk er mine.
Systemet jeg har fået fat i kan jeg desværre ikke fortælle så meget i detaljer om endnu, da jeg meget eksklusivt har fået lov til at BETA-teste det af den Amerikanske leverandør, mod underskrivelse af en halv meter tyk NDA (non Disclosure Agreement – aftale om at man ikke må sige noget til andre. Amerikanere er helt vilde med den slags). Men i meget generelle termer kan jeg godt fortælle hvad det går ud på.
Vandmærker kender vi normalt fra billeder. Her indlejres små mønstre i billederne, som ikke kan ses med det blotte øje, men som kan dekodes for at afgøre hvem der ejer billedet, hvilken maskine det er printet eller kopieret på, eller noget helt femte. Det system jeg bruger nu fungerer på en lignende måde, bare i forhold til tekster. Der indlejres så at sige nogle mønstre, som er usynlige for læserne – dig, men som dekoderen kan identificere bagefter.
Der har været lavet masser af eksperimenter med den slags kryptering gennem tiden, men problemet har bl.a. ofte været at man alt for tydeligt kunne se at teksterne ikke var “rigtige” og koderne har været alt for afhængige af sprog og bestemt sprogbrug. Det nye system jeg tester udmærker sig ved bl.a. at været totalt sproguafhængigt og ved at enhver tekst kan køres igennem enkoderen. Derudover er det langt mere restistemt ovefor små ændringer i teksten. Der kan faktisk ændre ret meget og stadig få det fulde vandmærke frem!
Og hvordan ser det så ud?
Sådan her! Denne tekst du læser lige nu er faktisk den første publicerede tekst, jeg har enkodet med den nye software. Nu er der nok ikke lige nogen, der vil stjæle denne artikel, men det er også mest for testens skyld lige nu.
Jeg har en udfordring til dig …
Som sagt testes systemet lige nu rundt omkring, med det formål at finde evntuelle huller og fejl. Så hvis du kan gennemskue systemet og dekode krypteringen – finde frem til den skjulte nøgle, så stiller jeg en flaske god rødvin på højkant! (du kan skrive dit svar i kommentarfeltet nedenfor …) Jeg tvivler på du finder det, for det er sgu nogle ret langhåret typer der har lavet det, men man ved jo aldrig – de ER Amerikanere, og det har aldrig været testet 100% igennem på alle sprog. Jeg har ikke tænkt mig at gøre det lettere for dig ved at fortælle dig hvilket nøjagtigt format nøglen har 🙂
I løbet af et par uger skal vi bruge en hel del flere testere – gerne 50-100 i hvert land, og jeg har lovet at hjælpe dem i Danmark og Sverige. Så hvis du også er skribent og har lyst til at teste “vidunderet” skal du bare sige til. Skriv dig på nedenfor eller send mig en email, så kontakter jeg dig når det bliver aktuelt. Det kræver ingen særlig teknisk indsigt at bruge – det er faktisk ret let. Du skal dog have en Windows maskine med XP for at enkode og dekode teksterne.
Stefan Juhl skriver
Hvis det ikke er en aprilsnar, så kunne det være den forholdsvis unikke stave-/tastefejl ‘restistemt’. Men det er blot et simpelt vildt gæt.
Men i teorien kan der laves virkelig mange “unikke” stavefejl, og hvis “de” har en central database og nogle heftige crawlers, så kunne det da blive en okay løsning. Dog ikke for dem der går højt op i retstavning 😉
Kenni Nielsen skriver
Ja efter man har siddet i ca. ½ time og læst din HTML kode fra ende til anden, kommer kæresten forbi og spørger hvad man laver, og man fortæller hende glædelig at men leder efter bare et lille tegn på at super smarte system du har beskrev, så jeg kunde få mig en god flaske vin, så kigger hun på en og begynder at grine, og det er så der det går op for mig det er den 1. april.
Jeg faldt i din aprilsnar med begge ben, men nu håber jeg heller ikke at der er flere der får lov til at snyde mig idag 😀
Nå men jeg fik da tiden til at gå, og kunne more mig over det her bagefter 😀
Mogens Engelund skriver
Hej Mikkel
Jeg holder mig nu også mest til det der med datoen i dag, men du har da fået mig til at at gennemløbe koden ganske intensivt, og jeg kunne da også blot se enkelte tyrkflej og enkelt “mistænkelig” koderest:
…men teoretisk er jeg da helt enig med Stefan i, at det sagtens kan lade sig gøre at konstruere et mønster af “unikke” stavefelj, hvis altså ikke at folk ændrer fejlene.
Have a fortsat nice day!
mogens
Kenneth skriver
Du fangede også mig – Tak for underholdningen 🙂
Mine tanker gik på at det var noget ala Googles duplikat filter.
Morten bock skriver
hehehe… hvorfor læser man ikke kommentarer FØR man klikker “vis kode”??? Selvom jeg da faldt over 3-4 ” ” tegn i artiklen… men det er jo nok bare lidt mere benzin på bålet?
Morten bock skriver
og med ” ” mener jeg jo “ ”
Mikkel deMib Svendsen skriver
> hehehe… hvorfor læser man ikke kommentarer FØR man klikker “vis kode”???
Ja, så kan du lære det! hehehe 🙂
Og ja, jeg må jo indrømme at det var datoen der “tvang” mig til denne ikke helt sandfærdige historie 🙂
Men som med så mange andre 1. april historier er den jo kun sjov fordi det faktisk godt kunne tænkes at nogle havde lavet et velfungerende system til vandmærkning af tekster. Det virker ved første øjekast sandsynligt … og så alligevel ikke. Det er jo egentligt helt ude i hampen 🙂
En af mine favorit 1. april historier var da Information for mange år siden annoncerede at der ville komme Russisk flådebesøg i Roskilde havn og alle der havde noget rødt på, ville få mullighed for at komme ombord, se skibene, og få et lille glas vodka. Der mødte flere tusinde op! Nu bor jeg i Roskilde, og helt ærligt så er Roskilde havn ikke ret meget andet end en udvidet badebro, og der er så lavvandet at man kan gå på tværs af det meste af fjorden. Der kommer sgu aldrig et eneste krigsskib derind hehehe!
Det var sjovt, netop af samme grund – ved første øjekast er det jo da en mullighed … og så alligevel ikke.
Morten Hansen skriver
He he… Jeg husker, at spritfabrikkerne i selv samme Roskilde, havde en overproduktion af sprit, og at alle kunne få fyldt en dunk, hvis de dukkede op…
Der var en kø på flere hundrede meter (c:
Og datoen …. 1. april.
/morten
T. Palner skriver
Vil gerne kontaktes når testen skal begynde.
Mikkel deMib Svendsen skriver
Du skal nok læse ovenstående kommentarer … der kan godt gå lidt inden testen kører videre – jeg vil ikke tro en løsning er på plads før omkring 1. april næste år 🙂