Twitter du?
Jeg har længe modstået fristelsen til at kaster mig over Twitter, men en af de ting jeg har lært på dette års søgemaskinekonference i San Jose er, at jeg bliver nødt til at hoppe med på Twitter-bølgen.
Herovre Twitter stort set alle i branchen. Det er en af de hotteste trends jeg har set længe. Der er ikke mange samtaler, møder eller fester hvor Twitter ikke nævnes. Der Twittes alle vegne og ved alle lejligheder.
Min gode ven Derrick Wheeler fra Microsoft fik lokket mig til det. Og det er faktisk meget sjovt. Jeg skal lige have sat min mobiltelefon rigtigt op, når jeg kommer hjem, så jeg er fri for at skulle Twitte fra computeren alene.
Jeg ved ikke om jeg på længere sigt vil fortsætte med at Twitte, men som online nørd bliver jeg i det mindste nød til at få en rigtig god hands-on fornemmelse for det her. For Twitter – og hvad der ellers måtte følge efter, er en trend der ikke lige forsvinder, tror jeg. Og som alle andre trends, der involverer en masse målrettede menneskers samtaler, er der naturligvis også store markedsføringsmæssige muligheder med Twitter. Og de bruges allerede i stor stil – på samme måde som debatter, blogs, chats, sociale tjenester osv indgår helt naturligt i en morderne marketingmands arsenal.
Og så er det som sagt sjovt! Det fungerer lidt ligesom en selekteret asynkron chat. Du kan chatte med dem du vil – og kun se dem, men i forhold til gammeldags chats behøver du ikke være online samtidigt med de andre. Og så er Twitter begrænset til de 140 tegn en SMS kan indeholde. Det giver en særlig form for samtale, som absolut har sin charme.
Hvis du har lyst til at følge med i min Twittering kan du følge mig via Twitter her – eller kigge med i den lille Twitter-box jeg har tilføjet i højre spalte her på deMib.dk.
Vi Twittes ved …
migger skriver
Selvfølgelig twitter jeg. Har gjort det længe og nyder i høj grad mediet, der desværre har haft den negative effekt, at min gamle weblog ligger øde.
Twitter er så småt ved at finde sine ben herhjemme. Som sædvanligt (i hvert fald indenfor socialt software) ca. 6-8 mdr efter US. Når Twitter slår igennem for alvor herhjemme, så er hypen ved at lægge sig i store dele af verden.
Hvis du er fascineret af Twitter, så giv dig selv muligheden for at teste Friendfeed. Det er langt mere alsidigt og grundlag for utallige spændende, fede, lærerige, sjove osv osv samtaler. Friendfeed overhaler Twitter i US inden årets udgang. Så mon ikke vi ser danskere der bruger det engang næste sommer?
God fornøjelse – jeg følger i hvert fald dine tweets fra nu af…
Rosenstand skriver
Du er ved at blive gammel, deMib! 😉 Vi har da Twittet længe – altså os der er unge endnu… Men better late than never. Og god rejse hjem!
Lars Bachmann skriver
Har haft en twitter konto i noget tid nu, men har stadig ikke helt forstået hvorfor det er så trendy. Men det kunne være jeg skulle give det en chance til.
Mikael Lemberg skriver
Jeg har det lidt som Lars Backmann. Jeg har også en konto, men har svært ved at fange ideen med Twitter.
Især efterhånden som Facebook er blevet allemandseje, har jeg svært ved at se hvad Twitter’s “killer app” er. Men jeg vil vældig gerne oplyses, så klappen snart kan falde ned! 🙂
Potter skriver
Jeg er på Twitter af samme grund som Mikkel: det skal man jo være. Alle de podcasts jeg lytter til er enige: udover at podcaste, så er microblogging det helt store og Twitter den største (selv om Jaiku er langt mere lækker)
Men jeg har svært ved at se Lifestreaming i det lange løb. Det fede ved bloggen er dialogen. Med Twitter og Lifestream synes jeg vi er tilbage til monologen.
Jeg fulgte Thomas’ tur i staterne via Twitter. Underholdende, men jeg ved ikke hvor meget klogere jeg blev af det ;). Cuts følger jeg også, men får kun halvdelen af samtalen.
Jeg prøver… men har det lidt som Lars: jeg følger med… uden helt at kunne forstå det.
Jeg har fået lidt trafik til min blog igennem Twitter… meget lidt og mest fra folk der alligevel følger min blog.
Men lad høre om de erfaringer du gør dig Mikkel.
Anette skriver
Jeg twitter lidt på dansk efter forslag for en i min bestyrelse og har som du en box på bloggen, hvor de sidste twits ligger.
Rasmus skriver
Jeg Twitter ikke.. jeg oprettede en konto og fandt også et par peeps, som jeg gerne vil følge, men det er sgu noget over det, som bare ikke fænger..
Jeg ved ikke, om det er det navlepillende i at alle bare skal vide, om jeg er ved handle i Netto, på vej hjem på Lyngbyvejen i kø, hader grønner æbler eller lige har set den bedste ting siden indendørs varme.
Det er som om jeg er ret ligeglad med, hvad andre laver lige nu og de må for f/%¤# da være ret ligeglade med, hvad jeg laver?!
Jeg er dog enig med Mikkel – alle i branchen Twitter og alle taler om det. Jeg ved bare ikke, som Lars også nævner herover, hvad jeg får ud af at vide at Matt Cutts er glad for sin kat eller Guy Kawasaki er ved at male stuen eller at Rosendtand drøner ned af Route 66… get my drift? 🙂
Mikkel deMib Svendsen skriver
Som online marketingmand må du skille tingene ad: Bare fordi du ikke selv er så vild med en bestemt type service kan du ikke ignorere den, hvis alle andre bruger den. Det afgørende, i marketing, er, om din målgruppe og dit netværk er tilstede – og det er de i høj grad på Twitter.
Jeg ved ikke hvor længe jeg selv kommer til at fortsætte med Twitting, men jeg vil i hvert fald fortsætte indtil jeg for alvor har fået det ind under huden og dermed bedre kan se mulighederne.
migger skriver
@Potter. Hvis det er dialogen du søger – og frygter ikke fungerer med Twitter – så kombinér Twitter og Friendfeed. Så har du både de gode ting fra microblogging og dialogen og de spændende og sjove samtaler fra Friendfeed.
Begge steder gælder det om tidligt at udvælge sig nogle ‘kontakter’ eller ‘venner’ man ønsker at følge. Så er der ‘aktivitet på linien’ og der er masser af opdateringer at følge. Med tiden bør man sortere i sine kontakter for at minimere ‘støjen’ og kun følge de personer man finder interessante…
Rosenstand skriver
Hvis jeg skal være seriøs et øjeblik: Mikkel har fuldstændigt ret. Jeg er selv på Twitter for at føle på det, men det hænder jævnligt, jeg glemmer stedet i nogle dage.
Det er bare nødvendigt at være så meget med, at man kan rådgive effektivt – og det uanset om man selv kan se lyset eller ej. For mig er Twitter en smule dunkelt, men det kommer måske..
Mikkel deMib Svendsen skriver
Som med så mange andre nye formater kræver det nok en del tilvending med Twitter før man får den helt rigtige fornemmelse med det. Sådan var det også i starten med debatter, almindelige chats, sociale tjenester osv.
Men jeg blev meget inspireret af f.eks. Derrick Wheelers måde at bruge det på – netop, som en slags asynkron chat mellem udvalgte venner. Derrick har i det sidste stykke tid brugt det meget aktivt til at holde forbindelsen ved lige med bl.a. mange af konference-vennerne, og som han sagde, så gør det at når man så mødes til netop konferencerne, så er man ligesom lidt tættere på hinanden og det øger motivationen til at mødes og få snakket rigtigt. Det er slet ikke så dumt.
Kasper Bergholt skriver
Kære alle & go’ søndag!
Jeg havde i begyndelsen lidt svært ved at se finten i mikroblogging. Jeg bruger ikke selv Twitter, men Pownce & Jaiku. Primært til at generere indgående links og få indhold indekseret hurtigere igennem rss-aggregering diverse steder.
Hvis flere i min personlige omgangskreds brugte det som egentlig mikroblogging, ville jeg overveje at hoppe helt med på vognen. Måske.
—
Kasper
Kasper Bergholt skriver
Jaikus serverbesked i denne weekend er lidt apropos:
“Folks, we’re offline for the weekend for server maintenance. Now’s a good time to talk to someone you love. ”
—
Kasper
Frank Hellerup Madsen skriver
Jeg har en Twitter-konto, som jeg prøver på at bruge fra tid til anden. Indtil videre er det en omgang træden vande, mens jeg lurer på, om det er noget, der nu eller i fremtiden kan være brugbart/givtigt.
Westerskov skriver
Hej Mikkel,
Faldt lige over diskussionen og kan godt se den er gammel men ville alligevel knytte en kommentar. Selvom der ingen tvivl er om Twitters omfang og relevans i USA (den er kun vokset siden diskussionen startede her) vil jeg stadig betvivle omfanget af Twitter i Danmark. I stedet har eks. Facebook opnået en helt anden penetration. Det er derfor spændende at se om vi i Danmark også vil se Twitter bølgen, eller om Facebook når at kapatalisere på den brugerebase de har og ændre deres status-system så det ikke vil give mening for brugerne også at skulle bruges Twitter.
//Westerskov
Mikkel deMib Svendsen skriver
Twitter ER allerede begyndt at vokse kraftigt i Danmark.
Du skal også huske, at mange danskere tænker og arbejder internationalt – inkl. undertegnede. Min Twittering foregår således på engelsk og 90% af mine followers er fra udlandet.