Kender du “Ruby On Rails”?
Ruby On Rails er et gratis open source web-framework der bruges til udvikling af avancerede dynamiske og interaktive websites. Med Ruby On Rails kan man lave komplekse webapplikationer uden at skulle skrive så meget kode. Det meste er allerede skrevet for dig.
Jeg har ikke selv brugt Ruby On Rails endnu, og kender derfor kun overfladisk til det. Men, jeg har lige fået en ny større Amerikansk kunde, der bruger Ruby On Rails, så nu har jeg brug for at sætte mig lidt mere ind i det. Så hvis du kender noget til Ruby On Rails – godt eller ondt, må du meget gerne smide en kommentar her 🙂
Sebastian skriver
Dit yndlings-hade-værktøj, http://www.basecamphq.com er lavet på RoR. Ovenikøbet af RoRs „ophavsmand″, http://www.loudthinking.com.
V. Bertelsen skriver
Har ikke selv brugt Ruby men ideen om at have et framework som Rails er meget fed synes jeg. Jeg har brugt CakePHP der er en php-udgave af Rails, og jeg må sige at det fungerer glimrende.
Som forholdsvis erfaren web-udvikler havde jeg et lille men funktionelt demo-site oppe at køre efter 1 dag, hvor jeg fulgte dokumentation og tutorials.
Så man behøver ikke nødvendigvis lære et nyt sprog som Ruby, der findes ‘rails-agtige’ frameworks til mange sprog efterhånden.
Regin skriver
Har ikke selv programmeret i RUBY ON RAILS, men kigget lidt paa det – holder mig til PHP!
Godt:
Sparer en MASSE tid til udvikling. (og tid er penge)
Daarligt:
Svaert at skaffe erfarne programmoerer.
Det har ogsaa faaet paa puklen for ikke at vaere helt hurtigt nok…
Selv synes jeg lidt at RUBY ON RAILS er koert ud paa et punkt hvor man risikerer at holde sig for meget til nogle bestemte koncepter…
Michael skriver
Jeg har haft gode erfaringer med rails, især til at integrere med ting som AJAX biblioteker fra Prototype og scriptaculous.
Vores første forsøg på en web app bygget i rails har været rimelig nem at få på benene.
Og så er der Copenhagen Ruby Brigade er en flok rails entusiaster som mødes engang i måneden i Kbh og snakker om RoR.
Oscar Eg Gensmann skriver
Tag eventuelt et kig på Django også. Siden vi begyndte at lege med det for 6 måneder siden har vi stort set ikke kigget tilbage. Kombinationen af Pythons mange moduler og store popularitet i forhold til Ruby (Python pushes bl.a. hårdt af google selv til intern brug), kombineret med et ualmindeligt velgennemtænkt webframework som Django er det bedste jeg har set ske længe på webfronten. Især for os webudviklere der i længden ikke synes det sjoveste i verden er at skrive kilometer lange SQL-sætninger som skal optimeres, men bare gerne vil lave logik og så komme videre.
http://www.djangoproject.com
http://www.djangobook.com
Fordelen med Django overfor RoR set fra min vinkel er at Django ikke på samme måde rider på en bølge af hype, men oprindelig er lavet for at løse et meget specifikt publiseringsproblem for en avis-udgiver, der publiserede mange forskellige sites med forskellige indhold som skulle tilpasse og i luften hurtigt.
Det virker derfor (med min sølle indsigt i RoR) som om mange af tingene er lidt mere gennemtænkt i forhold til fleksibilitet for den slags websites som de fleste laver, uden at begrænse, da alle lag er frakoblet hinanden så meget som muligt. Så man kan selv vælge om man vil benytte “standard-pakken”, eller tilpasse den selv og f.eks tilføje et andet databaselag, et andet templatesystem, eller for den sags skyld skrive sit eget, hvis man føler sig kreativ.
Mikkel deMib Svendsen skriver
Tak for alle kommentarerne!
Jeg har ikke lige nogle planer om at kaste mig over Ruby On Rails selv – behovet for viden om det er opstået fordi en ny kunde allerede bruger det. Og så bliver jeg jo nødt til at forstå det lidt 🙂
Tommy Frøkjær skriver
Michael -> Dit link til Prototype virker ikke. Hvis man fjerner j’et ryger man ind på en reklameside, så jeg kan ikke gennemskue fejlen :-/
Kim Guldberg skriver
Hej Mikkel
Jeg ved at Linux brugergruppen SSLUG, http://www.sslug.dk, har gode folk der anvender Ruby on rails. Mener bl.a. at forkvinden (hvis hun stadig er det) Gitte Vang har god styr på dette. SSLUG’s flk er extremt hjælpsomme og jeg er sikker på at du kan få både oplysninger og hjælp der
Anders Carlsen skriver
På Prosas hjemmeside kan du finde en udemærket artikel om Ruby On Rails skrevet af Nis Willson Nissen:
http://www.prosa.dk/stud/visprosit.php?m_id=119&id=2759
som giver et hurtigt overblik over hvad Rails er hvis du er teknisk kyndig.
At Ruby On Rails ikke er hurtigt nok er noget umodent vrøvl.
Det er rigtigt at at Ruby On Rails endnu ikke har den samme udbredelse som visse andre web platforme og at det derfor kan være vanskeligt at finde programmører her i Microsoft Land.
Der er fordele og ulemper ved at være pioner.
De to største fordele ved Ruby On Rails er.
1) det er sjoverer.
2) man kan udvilke 6 til 10 gange hurtigere sammenlignet med ASP.NET, PHP eller ASP.
Ruby On Rails et Model-View-Controller framework. MVC gør at fordelene endog er endnu større når du skal vedligeholde din kode.
her kan du finde en liste over sites som anvender rails:
http://wiki.rubyonrails.com/rails/pages/RealWorldUsagePage1
Mikkel deMib Svendsen skriver
De fleste der som jeg arbejder som markedsføringsrådgiver, må deale med de valg kunden nu engang har taget på en række områder – f.eks. valg af system. Det er i reglen ikke min opgave at få dem til at skifte platform men at udnytte det de har bedst muligt.
Så de mere religiøse diskusioner om det ene eller andet er bedst er ikke så vigtige 🙂
Anders Carlsen skriver
Ok – Delvis Enig – Men du har jo selv kastet bolden op
– hvad er det så du gerne vil vide om Ruby On Rails?
Det lyder iøvrigt spændende med det job. Hvad laver du egentligt.
Anders Carlsen skriver
Det sidste spørgsmål skal du ikke svare på. !
Det har jeg fundet ud af nu!
Frank Vilhelmsen skriver
Rails is Agile
Rails er ved at snige sig ind i de to kompetence områder hvori jeg arbejder som konsulent, IT og Finans.
Jeg har selv to rails applikationer i produktionsmiljø hvor de passer bedst. Efter min bedste vurdering er det webapplikationer med op til 20 – 30 hits pr. sekund. De performer faktisk over al forventning.
Rails er bygget med og på tanker som:
DRY, Don’t repeat yourself. DRY betyder at alting kun behøver at blive skrevet et sted i koden.
Convention over configuration betyder at en udvikler kun behøver at specificere ting som rækker udover helt almindelige krav. Så når du arbejder indenfor konventionen er der en masse ting du ikke behøver at gøre. De sidste 5% hvor du skal gøre noget specielt har du stadig fuld kontrol.
ActiveRecord. Rails udnytter aktivt et ”Persistent layer” gennem Active Record som er en implementation af Martin Fowler’s Pattern af samme navn. Rails der er bygget i programmeringssproget Ruby benytter egenskaber som metaprogramming og dynamisk allokering for at minimere antal linjer.
Jeg er ikke sikker på at Rails er så meget hurtigere at programmer med? Min tidligere verden har været Java siden starten og erfaringen viser at vi hurtigere kommer fra start men rails kræver lidt mere kompetence siden hen i projektet. Desværre kan jeg ikke bruge dette til så meget da det er min mening at Java platformen er blive meget mere kompleks siden 2003. Derfor er det måske ikke en fair sammenligning.
En ting er sikkert. Efter at ha kodet Ruby on Rails er Java og .NET ude.
Mikkel deMib Svendsen skriver
Tusind tak for uddybningen, Frank. Virkelig godt indlæg! 🙂
Jeg har lige afsluttet et stort Amerikansk project på Ruby on Rails og skal igang med et mere. Jeg roder ikke direkte selv med teknikken, men har en dialog med virksomhedernes udviklere om de ændringer jeg gerne vil have – og her virker det generelt somom det meste kan lade sig gøre uden det helt store besvær. Og det er jo godt.
Og ja, jeg er også ved at være godt træt af .NET for tiden 🙂
Jamal skriver
Er du ude efter RubyonRails udvikler?
Mikkel deMib Svendsen skriver
Nej
D4U IT skriver
Hej Jamal. Er du udvikler i Ruby? Eller kender du en erfaren og dygtig person siden du spurgte?
Jeg er på udkig efter en dygtig udvikler med erfaring i Ruby.
Det vil være meget behjælpeligt med lidt info herom hvis du har tid og lyst.
Kontakt mig på mkn@tpu.dk