Poker er ikke hasardspil – poker er ikke tilfældighedsspil
Retten i Lyngby slog i går fast, at poker ikke er et tilfældighedsspil – eller hasardspil, i hvert fald ikke i lovens forstand. Det betød, at formanden for Dansk Pokerforbund Frederik Hostrup Pedersen, som var anklaget for at arrangere pokerturneringer med rigtige penge, blev pure frikendt.
Hasardspil er et spil der overvejende er baseret på tilfældigheder. Med frifindelsen har retten fundet belæg for, at det langt fra kun er tilfældigheder der afgørresultatet i et pokerspil. Dygtige spillere kan vinde selvom de har dårlige kort, man kan bliffe og man kan snyde de andre ved den måde der bydes på.
Spillestyrelsen er naturligvis forundret over afgørelsen. Og så er det at de hiver den der gamle kanin op af hatten med, at private udbudte spil skulle skabe flere ludomaner end de statskontrolerede, eller autoriserede casinoer gør. Det har jeg altså aldrig rigtig forstået. Jeg tror ikke på, at det er udbyderen af et spil, der er afgørende for om folk bliver afhængige af det – det er selve spillet.
Om dommen vil få betydning for, hvordan poker opfattes i andre sammenhæng – f.eks. skattemæssigt, ved jeg ikke. Men det er da et skridt i den rigtige retning, at retssyetemet anderkender faktiske forhold, som at poker ikke er et tilfældighedsspil. Jeg spiller ikke selv, men det irreterer mig bare, når retssystemet dømmer imod virkeligheden, som jeg synes det for eksempel er sket nogle gange på Internet-området.
Det er da klart at det er noget skidt hvis folk bliver ludomaner. Det er også noget skidt hvis folk bliver alkoholikere eller fartbøller, men det gør bare ikke at vi forbyder alkohol eller biler.
I de senere år har Danske Spil annonceret mere og mere agressivt. De siger de bliver nødt til det for at kunne konkurrere med de udenlandske online spil. Det er sikkert også rigtig nok. Men derved undergraver de også den jumfruelige uskyldighed, som de gerne vil fremstå med – som dem der ikke forsøger at lokke folk til at tabe penge. Det gør de! Deres reklamer fokuserer næsten alle på “den store gevinst” – velvidende at langt, langt størstedelen af spillerne aldrig nogensinde vil komme i nærheden af den. Og jo større præmie – jo mere hype. Se bare forrige uges 60 millioner, som selv jeg endte med at blogge om.
Tiden vil vise hvad der sker. Men lur mig om ikke der vil blive løsnet mere og mere op for spillelovgivningen. Det virker i hvert fald mere og mere absurd at fastholde den form for monopolisering vi har i dag, med den måde det fungerer på.
Nick skriver
Jeg er helt enig – og håber da også på, at Danske Spil snart mister deres monopol – så bliver der flere penge, at hente for os på nettet:)
Men mister de deres monopol vil det også gavne den almene spiller/gambler – da han vil få bedre priser for sit spil, da de jo skal ud og konkurrere med andre selskaber.
Mathias skriver
Det ville da også være helt hen i vejret at kalde det hazard spil… Kan slet ikke forstå hvordan det overhovedet kan have været nævnt som sådan indtil videre. Mange spillere har da resultater over 3.000.000 spillede hænder hvor de kan eftervise at den teori som i forvejen er veldokumenteret også kan udføres.
Anyways, dejlig kendelse.