Keynote med Googles Matt Cutts
På Search Engine Strategies (SES) er der normalt en keynote taler hver gang. Denne gang var det Googles Matt Cutts. Det foregår ofte, som i dag, i praksis som et interview. Denne gang var det Chris Sherman som stod for interviewet. Som sædvanligt var det en fuld sal der lyttede – og det er ikke underligt, for Matt Cutts er en vigtig person på Google. Ikke mindst for os, webmastere.
Matt Cutts officielle titel på Google er “software engineer”, men det siger ikke så meget om det han faktisk arbejder med. Hans primære virke er, at sikre en god kvalitet i Googles søgemaskine, herunder arbejdet med at fjerne de ting som Google definere som spam.
Der er ingen tvivl om, at Matt Cutts er en af de bedste talsmænd for Google. Han gør et virkelig godt job. Han har en venlig og imødekommende stil, som gør at de fleste kan lide ham, og han er altid frisk på at lytte på folk der griber fat i ham på konferencer, emailer ham, eller kommenterer på hans blog.
Det var ikke fordi der var de helt store revolutionære ting i det han sagde i dag. Den største nyhed var nok, at Google Webmaster Central (som det heder nu) går ud af BETA i dag. Udviklingen på Google Webmaster Central er spændende, for den viser at Google faktisk gerne vil give os webmastere bedre informationer, som vi kan bruge i vores arbejde. Matt Cutts slog fast, at Google vil fortsætte denne udvikling, med så stor en gennemsigtighed som muligt. Så hvis du ikke allerede har en kono på Google Webmaster Central, vil jeg opfordre dig (endnu engang) til at få en. Det er helt gratis, og du kan som sagt få en masse virkelig brugbar information her.
Den eneste lidt underlige ting jeg lagde mærke til i Matt Cutts snak var hans udtryk “our webmasters” … vores webmastere?!? Opfatter Google virkelig os webmastere, som deres ejendom? Det kan naturligvis være en overfortolkning, men jeg var ikke den eneste der bed mærke i den formulering. Lidt uheldigt synes jeg.
Matt Cutts forklarede lidt om hvordan de i dag arbejder med opdateringen af deres indeks. Tidligere blev indekset opbygget en gang om måneden, hvilket førte til den kendte “Google Dance”. Sådan foregår det ikke mere. I dag benytter de en såkaldt “incremental updateing”, hvilket betyder, at indekset opdateres løbende – dagligt.
Nå, nu er det vist tid, at komme ned til konferencen igen …
V Bertelsen skriver
Sjovt at du lige nævner ‘incremental updates’, for jeg sidder netop nu og mistænker Google for at have nogle opdateringsproblemer. Jeg kan ikke finde (danske) sider, som er blevet tilføjet Googles index siden i går morges. Jeg bemærkede det først på mit eget site, men har prøvet at gå lidt på jagt på større sites som politiken.dk og business.dk – Eksisterende sider bliver opdateret, men nye bliver ikke tilføjet.
Er det mon et generelt problem eller bare en lille kvababbelse her hvor jeg sidder? Er der andre, der har bemærket noget?
Søren Sprogø skriver
Kan du præcisere “…sider, som er blevet tilføjet Googles index siden i går morges”?
Kan du ikke finde sider som er blevet tilføjet siden i går morges?
Eller er sider som tidligere er blevet tilføjes indekset forsvundet fra igår morges?
Jeg kan læse det du skriver på begge faconer (måske det bare er mig der skal lære at læse), og der er stor forskel på de to ting 🙂
Jeg kan nævne at jeg tilføjede en side til mit eget site den 1/2, og Google’s cache af siden melder den 10/2.
V Bertelsen skriver
Ja, det første – jeg kan i øjeblikket ikke finde sider på google som er kommet online efter den 13. om morgenen.
Jeg har tjekket på store nyheds-sites, hvor jeg ville forvente at artikler som forsiden linker til burde blive indekseret i løbet af få timer.
FlemmingLeer skriver
Læs keynote her:
http://www.seroundtable.com/archives/012386.html
Stefan Juhl skriver
V Bertelsen, der er masser af sidder der er opdateret indenfor de sidste 24 timer når jeg tjekker lige nu. Og jeg tvivler på at de har sådanne problemer med deres indeks – men du skal selvfølgelig være sikker på at tjekke/teste de rigtige sider for finde nyligt opdateret indhold – og derudover tjekke forskellige data centre. Du skal ikke desuden heller ikke forvente at ret mange sider – i forhold til det samlede antal der er indekseret – bliver opdateret dagligt.
Mikkel deMib Svendsen skriver
Ja, jeg ser heller ingen generelle problemer med opdateringen 🙂