Dybe links er lovlige
Ofir, der er ejet af Søndagsavisen, er netop blevet pure firkendt af Sø- og Handelsretten efter en mangeårrig sag om retten til at lave “[tag]dybe links[/tag]” til Homes boligannoncer fra Ofirs boligportal.
Første spørgsmål der rejser sig er naturligvis: Hvad er dybe links? Teknisk set er et link et link. Der findes ikke “dybe links” – der findes kun gode eller dårlige links og som regel er links der peger direkte på en aktuel side det bedste link. Links der bare går til forsiden er et website er ofte dårligt.
Men hvis man er advokat forholder det sig helt anderledes. På websitet Vertikal.dk har de en underholdende artikel hvor de remser intet mindre end 13 forskellige typer af links op! Man skal vist have været spæret inde på jurastudiet usædvanligt længe for at opfatte links på den måde. Morsomt og også lidt tragisk.
I alle tilfælde er det nu slået fast, at man gerne må linke til de URL’er man har lyst til og man må gerne bringe et lille citat som “teaser” til det man linker til. Så fik vi den på plads!
Det er dog utroligt hvor meget vrøvl man skal finde i IT-relaterede domme (og sikkert også andre. Jeg har ikke læst hele det 130 sider lange dokument (link nedenfor), men jeg faldt lige over dette, som i hvert fald er lodret forkert. Hvordan kan sådan noget slippe igennem en retssag når det er så ganske enkelt at modveise som det rene og pure vrøvl?
“Forskellen mellem sagsøgte og de generelle søgemaskiner hos f.eks. Google er, at man via Google normalt ender på forsiden. Google laver indekseringer, men kopierer ikke.”
Et andet underholdende citate er dette:
“Det er muligt at udelukke søgerobotter fra en hjemmeside. Med programmet
metaTAC kan…”
metaTAC – hvad helvede er det? LOL
Dømmer man virkelig i [tag]retssager[/tag] i Danmark på baggrund af SÅ forkerte informationer? Det er satme chokerende!
Marcel Fuursted skriver
Advokater er gode til at stifte selskaber og fixe skilsmisser… Og så er det vist på palds *LOL* Hehe… Hoooold da kæft 😉