Bo Bech’s surdejsbrød er en fantstisk iværksætteride!
Jeg sad netop og så et indslag på Nyhederne, som gjorde mig i rigtig godt humør. Mesterkokken Bo Bech har startet et bageri i Store Kongensgade (hvor mit Københavnerkontor også ligger). Men det er ikke noget helt almindeligt bageri. Man kan nemlig kun få et brød. En slags. Ingen varianter, ingen kager, ingen smør og mælk og man kan kun betale kontant. Til gengæld skulle det brød man kan købe så være et af verdens bedste.
Jeg elsker godt brød! Desværre er det næsten umuligt at købe det i forretninger. Så af helt personlige årsager synes jeg det er en fantastisk ide Bo Bech der har fået. Men som iværksætter synes jeg også det er en utrolig stærk, fræk og spændende ide. En ide, som iøvrigt lige er blevet skudt igang af 5 minutters gratis “TV-reklame” i bedste sendetid! Godt gået Bo!
To af de stærkeste virkemidler man kan bruge som iværksætterer: Velvalgte provokationer og en stærk og sylespids positionering. Bo Bech formå at ramme plet med begge dele med hans nye bageri.
Det er intet mindre end genialt, at lave en butik med kun en vare i en variant. Hvor meget mere “down to basic” kan man komme? Hvor meget mere fokus kan man få?
Det er så skarp en positionering som noget kunne være. Man kan vel næsten dårligt forestille sig en skarpere possitionering indenfor det marked – bagere. Man kan ikke rigtigt gøre det mere ekstremt. Ogs ærligt ikke, når det samtidig underbygges af et klokke-rent budskab om kvallitet.
Verdens bedste brød – og ikke andet!
– Det er da fantastisk.
Det at han har valgt ikke at tage Dankort nu er måske et kryderi på historien, som han måske finder ud af han må droppe – når den 10. kunde smutter ud uden at købe et brød, fordi de ikke lige havde kontanter på sig. Men det er også lige meget. Den der med “ingen Dankort” kan Bo Bech få lidt ekstra PR på nu – om han så tager det ind om 6 måneder betyder ikke en skid.
God PR kan ikke trækkes tilbage og det er næppe noget der vil skabe tilsvarende negativ PR hvis Bo Bech indfører Dankortet til efteråret.
Nu glæder jeg mig bare til at komme ned i Store Kongensgade og få mig noget godt brød! 🙂
Johannes skriver
Jeg er meget enig. Man kan mene hvad man vil om Bo Bech – men han er mand med holdninger – og han har jo vist at han fører dem ud i livet – med succes!
Fint svar, han havde på spørgsmålet, om han havde tænkt over, om det kunne løbe rundt 😉
Lars Bachmann skriver
Så også indslaget med Bo Bech, og som gammel branche-kollega har jeg i forvejen en stor respekt for manden og hans kundskaber. Ideen er meget god, og i hvert fald original, men spørgsmålet er om ideen kan holde i det lange løb?
Som du selv siger, taber ikke noget på at få en dankort terminal, men på et tidspunkt vil der nok komme stor efterspørgsel på andre varer, end blot det ene brød, og jeg tror at før eller siden er han nød til at gå på kom promis med konceptet og udvide sortimentet.
Men skidt da også med det, han kom i fjernsynet i bedste sendetid, og uanset hvad, så har han jo tænkt på om det kan gå rundt 🙂
Joachim Løvgaard skriver
Hvor kan man se indslaget?
Mikkel deMib Svendsen skriver
Jeg mene rdet var på TV2 jeg så det – men der skal man jo have det der Sputnik helvede 🙂
Kasper Bergholt skriver
Jeg er spændt på at høre, om brødet levede op til både beskrivelse og forventninger.
En dansk Poilâne (med modifkationen dogmeagtigt med ét brød til én pris) ville være fantastisk!
http://www.poilane.fr/
Go’ weekend til alle!
Kasper
Jesper Jørgensen skriver
Jeg synes også det var et fedt indslag, men jeg håber både for vores andres skyld og for økonomien i projektet at det bliver muligt at få brødene i en bredere kreds en dem der lige kan komme i Store kongens gade.
For dem der efterspørger rigtigt godt brød kan jeg også anbefale Lagkagehustes surdejs-Ciabatta brød. Det er nok Danmarks næstbedste brød disse dage.
Mvh Jesper
Brian skriver
Ja det er , men smager det også så godt som de sagde.. Nogle som har prøvet det ? 🙂
Mikkel deMib Svendsen skriver
Nu har jeg smagt brødet og det smager bedre end jeg havde turde drømme om!
Jeg er en fanatisk brød-elsker, og det her brød er blandt de 2-3 bedste brød jeg nogensinde har fået noget som helst sted i verden. Ja, jeg vil gå så langt at påstå, at det måske ER verdens bedste brød.
Det er i sandhed fantastisk! På en skala fra 1-10 får de et 11 tal
Og så er det ikke engang dyrt. De tager 30 kroner for et brød. Lige over på den anden side af gaden tager de 35 – og det smager røv kedeligt
Kasper Bergholt skriver
Fedt! — tak for tilbagemeldingen. Perfekt positionering at brød, der fås i tusinde gode og mindre gode varianter. Jeg må forbi.
Go’ weekend, når vi kommer så langt!
/Kasper
Mikkel deMib Svendsen skriver
Jeg er lige kommet hjem med 2 friske brød mere fra Bo Bech’s butik. Glæder mig! 🙂
Michael skriver
Hey Mikkel.
Taet ved byen lissabon i PT ligger en bydel der hedder Belém. De har det samme koncept. En kage der hedder “pastis de Belém. Denne kage, er det eneste de saelger i butikken, altsaa med en kop kaffe hvis du har lyst – og det er ioevrigt det eneste de har solgt siden 1837!!! Det er koe HELE dagen, og sidst jeg laeste op paa det, solgte han omkring 7.5 millioner af disse kager om aaret.. Det er trods alt en fin omsaetning paa en lille Cafe med plads til 100 mennesker.. Det skal dertil siges at man KUN kan koebe kagen der, ikke faa den leveret, eller paa anden vis snyde sig til lidt mums. Den koster 1 euro –
Saaa vi maa ind og smage broedet, om de ogsaa kan holde tidens test.
Et lille link til hans hjemmeside 🙂 http://www.pasteisdebelem.pt/
God broed jagt!