• Kontakt
  • Ring
  • Skriv
  • Forside
  • Blog forside
  • Webshop: SEO Bøger
  • Webshop: Keramik
  • SEO Rådgivning
  • Anbefalinger
  • Anmeldelser af SEO bøger
  • Kontakt mig

  • SEO Bøger
  • Anbefalinger
    • Anmeldelser af SEO bøger
  • Blog
    • Bedste blogindlæg om SEO
  • Info
    • SEO-rådgivning
    • SEO-foredrag
    • Nyhedsbrev
    • Demib’s gæstebog
    • Kontakt
  • 0
(+45) 22 27 07 10
Skriv
Forside / Blog / Bøger / Boganmeldelse: The 4-Hour Workweek

28. august 2007

Boganmeldelse: The 4-Hour Workweek

Skrevet af Mikkel deMib Svendsen 9 kommentarer
Ingen har stemt endnu, vær den første.

4hour-workweek.jpgVed første øjekast kunne The 4-Hour Workweek godt ligne endnu en af de der “Get Rick Quick” scams, som der er så mange af. Men det er det ikke. Først og fremmest forsøger forfatteren Timothy Ferriss ikke at sælge dig andet end hans bog og hans ideer – og det kan du få for under £25 på f.eks. Amazon. For det andet handler bogen slet ikke om at blive rig lynhurtigt, men om at bruge sin tid rigtigt og ikke mindst effektivisere den tid man bruger på at tjene penge, i forhold til den tid man har tilbage til at hygge sig med alt muligt andet – familien, rejser eller hvad det nu engang er man brænder for.

Bogen er på mange måder en bombe under de traditionelle forestillinger om, hvordan man opbygger en solid karriere. Vi er opdraget til, at jo hårdere man knokler, jo mere kan man tjene – jo højere possitioner vi får i de virksomheder vi arbejder for, jo bedre liv får vi. Bullshit! Det er en illusion, der er skabt af store virksomheder, der ønsker at fastholde medarbejderne i slavelignende karriereforløb.

Bogen er nok et endnu større chok for mange Amerikanere end den er for mange Danskere. Vi arbejdere i højere grad for at leve – ikke omvendt. Og en af Timothy Ferriss’ vigtigste pointer i bogen – at vi ikke skal vente til vi er 65 med at gå på pension, men i stedet for forsøde tilværrelsen med en række mindre “pensionsperioder” – efterlever vi til dels allerede her i Danmark gennem bl.a. 6-7 ugers ferie, op til 1 års barsel, gode muligheder for orlov osv.

Meget af bogen handler om, hvordan du kan lære at tjene mere ved at arbejde mindre. Det lyder som en selvmodsigelse hos de fleste logisk tænkende mennesker – right? Wrong! Du kender sikkert godt 80/20 reglen allerede – en regel der lidt forenklet sagt siger, at det er 20% af indsatsen, der bringer 80% af resultaterne. Og nogle gange er det endda mere 90/10 eller 99/1 der er gældende. Med andre ord – fyr 80% af kunderne og tjen stort set det samme, måske endda mere! Læs bogen for yderligere detaljer …

En anden ting Timothy Ferriss snakker meget om er outsourcing og udelegering af ansvar. Det meste af vores professionelle liv er opbygget i stive pyramidestrukturer, der kræver, at alt for mange mennesker i alt for mange led skal “røre” ved en sag før der sker noget. Giv dine folk ansvar og retten til at beslutte ting, i stedet for at spilde din tid på det!

Timothy Ferriss kommer med et meget godt eksempel i bogen på en mindre online virksomhed han driver, hvor han har outsoucet det meste af supporten – alligevel endte han med 200 mails om dagen, de fleste fra supporterne, fordi de spørgsmål der kom ind ikke lige passede ind i de “kasser” han havde sat op, eller fordi de kostede penge at løse. Han indførte derfor en ny strategi, som han meddelte supporterne: Hvis det koster under $100 at fikse, så fiks det selv, uden at spørge mig først! Resultatet var at de 200 daglige mails blev reducveret til ca. 20 om ugen, hvilket alene sparede ham for uendeligt mange arbejdstimer, og regningen var faktisk ikke ret stor. Dertil kom, at kunderne fik hurtigere og bedre service, hvilket resulterede i flere salg – så dette er et rigtig godt eksempel på, hvordan mindre arbjde kan føre til større indtægter!

Mit største problem med bogen er nok mest forfatteren selv. Timothy Ferriss er simpelt hen ikke noget rart menneske. Han har ingen respekt for noget som helst andet end sig selv, og det er meget tydeligt at han ingen forpligtelser har overfor kone, familie, venner osv. Hele verden handler kun om ham, ham og ham. Han er ikke en person jeg gad at spilde min tid på at være ven med – men det behøver man jo så heller ikke for at læse bogen. så, hvis man kan se bort fra personen, så har han faktisk en hel masse rigtig gode pointer og meget dirrekte anvendelige råd, som er lige til at tage fat i og bruge. Bogen er meget konkret, og det er godt.

Han går også meget langt i sin outsourcing – meget længere end jeg har lyst til. F.eks. outsourcer han dating, politisk information osv. (han nævner dog ikke om han også outsourcer sex, men det skulle ikke undre mig …). Meget af det han ser som “arbejde” opfatter jeg som en fornøjelse – f.eks. at læse aviser, følge med i politik osv. Men sådan er vi jo så forskellige.

I alle fald er bogen bestemt værd at læse – både for iværksættere og for ansatte.

Kategori(er): Bøger, Iværksætter

Ingen har stemt endnu, vær den første.
Grundbog-i-SEO-Forside-V3

Min bedste bog om SEO

Grundbog i SEO er en bog for dig, der har brug for en no bullshit beskrivelse af, hvad du skal gøre for at optimere din hjemmeside effektivt i Google.

I bogen vil du lære alt om SEO – fra de første og vigtige strategiske overvejelser, over keyword- og markedsanalyser, til teknisk optimering, optimering af indhold, alt om linkbuilding og optimering af user engagement.’

Kort sagt – alt det du skal bruge for at komme til tops i Google (og de andre store søgemaskiner)

Bogen er udkommet i både trykt version og som e-bog. Lige nu har jeg et rigtig godt tilbud – du kan købe begge versioner med 60% rabat!

Klik her og køb Grundbog i SEO.

Se de nyeste blogindlæg

  • Er det SEO-branchens skyld at Internettet er ødelagt?
  • Er links og linkbuilding ikke længere en vigtig SEO-faktor
  • Mister du dit kreative job til OpenAI, ChatGPT og andre AI-tjenester?
  • Når jeg ikke oplever mit website som langsomt – er det så et problem?
  • Vil AI overtage alt tekstskrivning og indholdsudvikling?

Kommentarer

  1. Morten skriver

    29. august 2007 kl. 9:11

    Bekræfter mig i at jeg valgte rigtigt, da jeg for 20 minutter siden afleverede en ansøgning om ti måneders orlov :o)

    Svar
  2. Peter skriver

    30. august 2007 kl. 20:28

    Det lyder perfekt. Har netop selv fået bogen og glæder mig til at få den læst.

    Manden er uden tvivl lidt af en enspænder (Princeton, og efterfølgende lange arbejdsuger gør nok et og andet ved en), men har helt sikkert nogen interessante pointer vi andre kan lære noget af.

    Specielt kan jeg godt lide den måde han valgte bogens titel på. I vore dage er det jo for nemt bare at vælge en titel, så han sætte nogen addword kampagner op, og skulede lidt til Alexa (sikkert også mere). Titlen blev så udvalgt efter hitrate. Det er sgu da en sej måde at lave ideudvikling på 🙂

    Svar
  3. Mikkel deMib Svendsen skriver

    31. august 2007 kl. 13:25

    Ja, som person er han så meget “for meget”, at selv Amerikanere ikke kan lide hans person. Så det er rigtig slemt 🙂

    Men, som sagt, han har nogle gode brugbare ideer, som man sagtens kan bruge uden at kunne lide manden og hans overordnede strategier.

    I hans rejsen rundt i verden udviser han også en mangel på kulturel respekt, som får tidligere kolinimagter til at fremstå som de rene engle

    Svar
  4. Nicolai Lønne skriver

    31. august 2007 kl. 19:20

    Omend personen bag måske er lidt for meget for de fleste, så er jeg nu glad for at have læst hans bog.
    På flere områder har den faktisk fået mig til at ændre mål og/eller prioriteter i mit liv… det kan jeg ikke erindre at nogen bog tidligere har gjort.

    Dog skal man vide, som du også nævner deMib, at bogen ikke giver en opskrift på hvordan man bliver rig, men en række ideer (eller måske rettere lige så meget nedbryder en lang række ideer og traditioner). Man skal selv ud og (op)finde den dybe tallerken.

    Svar
  5. Jakob Dupont Knudsen skriver

    2. september 2007 kl. 14:08

    Jeg har faktisk haft bogen liggende i noget tid nu, men har stadig ikke fået den læst. Duhar dog lige sat lidt skub i motivationen, så jeg tro jeg går igang nu 🙂

    Svar
  6. Dennis Bjørn Petersen skriver

    5. september 2007 kl. 15:00

    Jeg har faktisk lige “interviewet” ham til min blog.

    Jeg kører en serie som hedder “Show Me Your Desktop, *Kendt navn*”. Jeg kontaktede ham igennem hans publisher, så jeg var lidt overrasket over at få svar retur.

    Det lille interview kan læses på http://www.thebetanews.com

    Svar
  7. iMARKETING skriver

    8. april 2008 kl. 9:21

    Har læst bogen og lever efter den. Synes, at den er meget inspirerende og har derfor snart alle aktiviteter tilgængelige online, så det er lige meget hvor jeg er i verden, så kan jeg betjene mine kunder lige godt.
    Også outsourcing delen har inspireret mig til at trække meget mere på denne mulighed ;o)
    Venlig hilsen,
    Christian
    iMARKETING

    Svar
  8. Mikkel deMib Svendsen skriver

    8. april 2008 kl. 9:29

    Mit største problem med Timothy Ferriss og The 4-Hour Work Week er, at det til tider virker somom hans livsfilosofi er: “Voldtag verden”, hvor min nok mere er: “Mærk verden”. Der er en vsæentlig forskel.

    Timothy Ferriss virker meget somom at hans liv handler om trofæer og mål alene – frem for at nyde vejen måd disse mål, og måske endda nyde vejen så meget at målet ikke bliver det altafgørende.

    Og så synes jeg han har en generel mangel på respekt for noget som helst andet end sig selv. Det er et dybt usympatisk træk, som meget el kan give bagslag, når han en dag oplever at få brug for andre.

    Svar
  9. Lars skriver

    13. juli 2011 kl. 23:33

    Det er en fantastisk bog, men jeg må simpelthen give dig ret i at “Voldtag verden” holdningen er lidt for meget. Nu e det over 3 år siden du skrev her sidst, har den hjulpet dig i din videre færd?

    Svar

Skriv kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Køb den nye SEO-bog

Grundbog-i-SEO-Forside-V3

Kontakt os her

- få et uforpligtende tilbud på SEO
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyeste blogindlæg

  • Er det SEO-branchens skyld at Internettet er ødelagt?
  • Er links og linkbuilding ikke længere en vigtig SEO-faktor
  • Mister du dit kreative job til OpenAI, ChatGPT og andre AI-tjenester?
  • Når jeg ikke oplever mit website som langsomt – er det så et problem?
  • Vil AI overtage alt tekstskrivning og indholdsudvikling?

Blog kategorier

  • Affiliate marketing
  • Bing
  • Blogging
  • Bøger
  • eHandel
  • Facebook
  • Foredrag & Konferencer
  • Google
  • Humor
  • Ikke kategoriseret
  • Internet Jura
  • Iværksætter
  • Jobs
  • Konverteringsoptimering
  • Kunst
  • Linkbuilding
  • Markedsføring
  • Medier
  • Mobil
  • MSN
  • Musik
  • Nyhedsbrev
  • Personligt
  • Podcast
  • Politik
  • PR
  • Reputation Management
  • Scams
  • SEA
  • SEO
  • SEO 2.0
  • SEO Uddannelse
  • Siteinfo
  • Social Media Marketing
  • Social Networking
  • Teknologi
  • Tjen penge
  • Uncategorized
  • Viral markedsføring
  • Web Analytics
  • WebmasterRadio
  • Webshop
  • Yahoo

Nyeste blog kommentarer

  • Mikkel deMib Svendsen til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Erik Poulsen til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Mikkel deMib Svendsen til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Mikkel deMib Svendsen til Flytning (Migrering) af webshop – fra DanDomain til Shopify
  • Anders Eiler (DanDomain) til Flytning (Migrering) af webshop – fra DanDomain til Shopify
  • Tom Sommer (Simply.com) til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Tom Sommer (Simply.com) til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Tom Sommer (Simply.com) til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Mikkel deMib Svendsen til Advarsel: Simply.com blokerer Google!
  • Mikkel deMib Svendsen til Advarsel: Simply.com blokerer Google!

Kontaktinfo

deMib Holdings ApS

Buddingevej 89

2800 Lyngby
CVR nr. 28991630
(+45) 22 27 07 10
mikkel@demib.com

Seneste indlæg

  • Er det SEO-branchens skyld at Internettet er ødelagt?
  • Er links og linkbuilding ikke længere en vigtig SEO-faktor
  • Mister du dit kreative job til OpenAI, ChatGPT og andre AI-tjenester?
  • Når jeg ikke oplever mit website som langsomt – er det så et problem?
  • Vil AI overtage alt tekstskrivning og indholdsudvikling?

Genveje

  • Alle mine SEO Bøger
  • Keramik fra deMib
  • Handelsbetingelser
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Flyhjælp
  • Inkasso partner
  • Shopify XML Product Feed App
  • Joel Hyrland (partner)
  • AdArchist
  • Log ind

Følg mig her

© deMib Holdings ApS

MasterVisa
X Luk