Hvorfor bidrager folk til Wikipedia?

Et team af psykologer fra Israel har undersøgt, hvorfor folk gider at bruge så meget tid på, helt frivilligt og ulønnet, at bidrage til websites som Wikipedia. Resultatet vil nok virke overraskende for mange – og direkte fornærmende på andre.

Det viser sig nemlig, at det slet ikke er så meget fordi de af ren og skær godhed ønsker at dele ud af deres viden, men i højere grad fordi de har svært ved at begå sig i den rigtige verden. Med en stærk profil på f.eks. Wikipedia opnår de trods alt en “stemme” her i verden – en stemme de ikke får i “real life”.

Læs hele artiklen her.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

  1. Lars D skriver

    Wikipedia redaktører er klart introverte, og introverte har generelt sværere ved at begå sig, så resultatet kan næppe siges at være overraskende.

  2. Jo men, er det ikke endnu en stofe i den gamle sang om mennesker der gemmer sig bag skærmen? Jeg mener, mennesker der net-dater, online-spiller, Twitter, Facebook’er, blogger og hvad det ellers hedder alt sammen, bliver fra tid til anden beskyldt for at være introverte, og ikke i stand til at klare sig IRL.

  3. Selvfølgelig er nogle netfolk introverte. Folk der bruger alle de forskellige web 2.0 applikationer danner jo sin helt egen online identitet. Derfor ser man også flere mennesker får et “dobbelt liv”. Jeg har personligt skrevet en lille artikel på Wikipedia, jeg gjorde det pga. jeg havde teksten til at ligge og syntes det kunne være meget sjovt at bidrage lidt 🙂

  4. haha…. “du har svært ved at begå sig i den rigtige verden” – eller har du?

  5. Jeg synes også, at jeg begynder at se en anden tendens – det handler for nogle også om affiliate. Jeg fandt en artikel om en tv-serie, jeg tror, at det var Friends eller Sex and the city, siden var proppet til med affiliate links til primært Amazon.
    Andre bruger også Wiki til link-building.

Skriv kommentar

*