Mit første Amerikanske patent er på vej – US Patent Pending!

Det tog mig næsten 8 år at nå frem til den regnemodel – den process, som vi i dag bruger på SEO Supporten og Joblr til at aggregere og normalisere den data, som vi præsenterer i de indbyggede rapporter.

For få timer siden fik jeg så den endelige konfirmation – min teknologi er nu officielt US Patent Pending!
For satan, det føles godt – næsten lige så godt første gang jeg havde … well, første gang anything big 🙂

Med sådan en rigtig US Patent Pending kan jeg vel godt – sådan helt officielt – tilføje opfinder til visitkortet, ik?

Udfordringen har alle årene været: Hvordan laver man en valid benchmark måling af både “synlighed” på Nettet og i søgemaskinerne generelt, men også enkelte faktorer som keyword rankings, på en måde der vil fungere både over tid og på tværs af websites og brancher. En måling der fungerer måned efter måned og år efter år – også selvom alle de individuelle faktorer, datakilder og validitet ændrer sig. En stabil måling og en aggregering der gør det let at overskue.

Da jeg pludselig indså løsningen en dag og efter meget knokleri fik afprøvet og justeret modellerne stod det klart for mig, at jeg havde fat i noget helt unikt her. Jeg gik derfor i gang med at undersøge mulighederne for, om min opfindelse kunne beskyttes via et patent. Og det viser sig så, at det kan den – i USA. Det er i hvert fald den saglige og faglige vurdering nu.

Jeg har været igennem en fuldkommen sindssyg detaljeret process i de sidste 4 måneder, med en fantastisk dygtig – men også meget krævende, amerikansk patent advokat. Han har hele tiden nægtet at indsende ansøgningen, såfremt han ikke kunne stå 100% inde for den. Og med de over 600 teknologipatenter han har genneført som advokat, så respekterer jeg meget hans vurdering.

Det føles sgu godt nu at måtte skrive US Patent Pending på SEO Supporten og Joblr. Nu skal der ud og “spray males!”. US Patent Pending – US Patent Pending. Fuck hvor er det fedt 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Tillykke! Det lyder da fantastisk. Det er jo lidt pudsigt, for nu, hvor du har dit US Patent Pendling(!), så sender du vel samtidig en meddelelse ud til alverden om, at du rent faktisk har noget, som er værd at kopiere?

 2. Ja, det er også derfor vores advokat har anbefalet os ikke at offentligøre den detaljerede tekst i patentansøgningen.

  Hvis der så er nogle der forsøger at kopiere vores patent løber de en KÆMPE risiko for at få en MONSTOR stor erstatning. Og da de ikke kan se den detaljerede beskrivelse har de ingen mulighed for at vurdere risikoen …

  Personligt ville jeg ikke turde løbe den risiko 🙂

 3. Hej Mikkel

  Tillykke med pattentet … normalt er jeg mod software pattenter, men lige i den her sag lyder det netop til du har knoklet for det … jeg er lidt splitter 🙂 … men tillykke ihvertfald.

  du har glemt at rette terms på seosupporten, der står at man kun kan købe abbonementer for 6 og 12 måneder og altså hverken 1 eller 24 🙂

  Dbh
  Mikkel

 4. Ja, jeg ved godt at softwarepatenter er en kontroversiel sag. Men det er nu engang den bedste måde for mig at beskytte denne opfindelse – og det er det eneste der interesserer mig i denne sag 🙂

 5. Det kunne være, at der på et tidspunkt kom et blogindlæg om patenter? Jeg tænker på overvejelser for/imod og hvorfor kun USA? Det er et spændende emne.

 6. Ja, det er bestemt et spændende emne – men også ekstremt kompliceret. Jeg har arbejdet med Ophavsret i mange år da jeg har drevet både pladeselskab og musikforlag, så jeg troede jeg havde et meget godt udgangspunkt. Men jeg blev alligevel overrasket over HVOR forskelligt patenter og ophavsret er.

  > hvorfor kun USA?

  I mit tilfælde er det ganske enkelt fordi USA er det eneste vigtige marked, hvor den opfindelse jeg har lavet faktisk kan patenteres.

  Jeg kunne godt godt have forsøgt at ansøge i Canda og UK også, men dels ville det have kostet en hel del mere, og sandsynlighden for at få patentet der er langt mindre – og så er der nogle jurdisk tekniske forhold der gør, at jeg faktisk ender med en bedre beskyttelse ved at satse 100% på USA. Det er ikke noget jeg selv kunne regne ud – det er noget min advokat har rådet mig til på baggrund af den konkrete sag.

 7. Nu ved jeg naturligvis ikke hvad din opfindelse helt præcist går ud på.

  Men hvis det har noget med SEO at gøre, kan det ikke tænkes at blive relevant i f.eks. Kina (selvom det jo nok er svært at opretholde nogen form for patenter der)?

 8. Selve opfindelse er relevant alle steder og da den ikke er sprogafhængig er den lige til at bruge. Men nej, jeg tror heller ikke lige Kina er stedet at gå i gangt med patentansøgninger 🙂

 9. Desuagtet den lange ventetid, så er det da super, at du kan få patentet, Mikkel!

  Mange gange tillykke 🙂

 10. Tillykke Mikkel! Det er fanme sejt 🙂

 11. Hmmm… lidt uhåndgribeligt at skulle forestille sig hvad det er du har søgt patent på…

  Men tillykke, jeg håber da at det går igennem.
  Der er ikke noget værre end at knokle med at finde en kompliceret løsning på noget for så bare at se andre løbe med løsningen uden at kunne stoppe dem…

  Så lad os håbe at det går glat igennem og du får din opfindelse beskyttet.

 12. Tillykke med det, Mikkel.

  Du nævner at ideen kun er patentansøgt i USA. Betyder det, at man i resten af verden kan kopiere den (hvis man ellers vidste hvad det gik ud på) uden videre – sålænge man bare holder sig fra USA. Eller er der nogle gængse ophavsretsreger der beskytter den også?

  /Martin

 13. Udenfor USA er det beskyttet af Ophavsretten, så den går ikke.

  Derudover er der ikke offentlig adgang til detaljerne i patentansøgningen endnu – og det kan der gå flere år før der bliver

 14. Stort tillykke Mikkel…

  Også kan vi andre jo bare fryde os over at vi via SEO Support har muligheder for målinger som er unikke og noget som ingen andre har.

  Har selv stor glæde af SEO Supporten, i min kamp om pladserne i søgemaskinerne, både med målinger, men også den utroligt gode support der er at hente.

 15. Tusind tak 🙂

Skriv kommentar

*