Untangling The Web – (NSA) National Security Agency’s hemmelige Guide To Internet Research

Untangling The Web – National Security Agency’s (NSA) hemmelige Guide To Internet ResearchDen amerikanske efterretningstjeneste NSA er blevet tvunget til at frigive en 643 sider lang og meget detaljeret rapport, med tips til deres egne spioner om, hvordan man kan researche og finde frem til hemmelige informationer på Nettet – bl.a. ved at bruge avancerede søgefunktioner i Google.

Nu kan du downloade denne bog helt gratis!

For mange af os søgenørder er der måske ikke så mange store afsløringer i denne bog. Der er nemlig ikke, på trods af kapitler med overskrifter som “Google Hacking” tale mom meget hemmelige eller ulovlige metoder til at finde frem til hemmeligheder på Nettet. Tværtimod, alle de metoder “Untangling The Web” nævner er forholdsvist veldokumenterede og kendte af mange. Men nu får du dem så samlet i en enkelt bog, som absolut er værd at kigge igennem.

Mest overraskende, ja måske ligefrem chokerende, kan bogen nok vise sig at være for de mange, også Danske, offentlige myndigheder og private virksomheder, som (desværre) i stor stil sjusker med datasikkerheden – og ligger bl.a. regneark på Nettet, som ikke burde have været der.

Jeg har f.eks. ved flere lejligheder afsløret kommuner i, at ligge regneark fulde af stærkt personlige medarbejderinformationer på Nettet – ofte inklusiv både adresser og CPR numre! Den slags kan man ofte finde ved at kombinere søgninger på filetype:xls og CPR.

Filetype.xls er i det hele taget en af mere spændende søgefiltre i Google. Der ligger rigtig mange ting gemt i regneark på Nettet, som ikke burde ligge der. Du kan sikkert selv komme i tanke om mange gode keywords (password, login osv), som man kan kombinere en sådan søgning med.

Du kan naturligvis også kombinere filetype-søgninger med andre avancerede Google-søgninger, som f.eks. site: (og så vælge et Top Level Domæne) eller intitle: for at finde dokumenter med bestemte forkomster af ord i titlen.

Mulighederne er næsten uendelige. Download “Untangling The Web” i dag – happy hacking 🙂

Du kan downloade bogen helt gratis her

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Speak Your Mind

*