Sony DSR PD170 camcorder til spotpris!

Jeg er lidt på jagt for tiden efter en god ny camcorder til bl.a. de mange nye videoproduktioner vi har i støbeskeen på SEO Supporten. Som gammel fotograf og lydmand er jeg mest interesseret i en camcorder, der for det første har en rigtig god optik og nogle gode sensorer, samt professionelle lyd ind- og udgange. Det færdige materiale bliver aldrig bedre end begrænsingen i de dele!

Og da jeg ikke har planer om at skulle optage i HD (for slet ikke at snakke om det mararidt det er at håndtere fuld HD format i redigeringen!), så endte min valg hurtigt med at falde på Sony’s DSR PD170. Det er afløseren af “industriu standarden” Sony PD150, der i mange år har været brugt af TV-stationer og små uafhængige filmmagere i hele verden.

Uodver at Sony’s PD170 er udstyret med en yderst rimelig optik, og tre gode sensorer (3 chips) så er den også forsynet med professionelle XLR indgange – 2 kanaler, og mulighed for at køre både line, mikrofon og fantom power. Det kan jeg lide!

Den billigste pris jeg har kunne finde på PD170’eren i Danmark er ca. 28.000 kroner + moms. Efter at have surfet lidt rundt fandt jeg ud af, at nøjagtigt samme model – en Sony PD170 i PAL-version, kan fås i England for ca. 15-16.000 kroner. Det er sgu da en prisforskel der vil noget – for nøjagtigt det same produkt! I USA kan det fås endnu billigere, men der er det så lidt mere besværligt at få en PAL-version – de fleste PD170 til salg i USA er i NTSC-format.

Desværre viste det sig hurtigt at INGEN af de Engelske shops jeg kunne finde, som har en god pris på PD170’eren, havde taget højde for handel mellem momsregistrerede virksomheder i EU. Som du sikkert ved, så behøver man ikke at opkræve moms af andre momsregistrerede virksomheder uden for ens eget land indenfor EU, hvis man får et korrekt momsnummer. Men der var ingen steder at indtaste mit CVR-nummer – og ingen forklaring om det på deres sites. Så skrev jeg til nogle af dem …

Den første sagde at ja, de kendte da godt reglerne, men dem gad de altså ikke følge! Lidt overraskende besked. Nogle sagde de ikke lige var sikre på hvordan det skulle håndteres, men heldigvis var der så også to der havde en løsning, der dog i begge tilfælde kræver lidt udenoms-emailing med dem, før og efter handlen er afsluttet online. Men det overlever jeg nok (i hvert fald når jeg kan spare 12-13.000 kroner).

De to butikker jeg har fundet frem til er Purgadgets og SimplyElectronics – de har begge en fornuftig pris og virker troværdige. Så jeg ender nok med at købe min(e) PD170 der …

Men det er stadig utroligt, at så få Europæiske webshops har taget højde for handel mellem virksomheder i Europa. Det virker somom de færeste er rigtig interesseret i at sælge udenfor deres eget land. Det er synd! For der kan være, som du kan se i mit eksempel´, rigtig mange penge at spare på at shoppe lidt rundt på tværs af grænserne. Og sålænge det er indenfor EU er der ingen told og momsproblemer – hvis ellers bare lige shoppen gider følge reglerne, på den ene eller den anden måde …

Hvad med din forretning? Kan den håndtere salg til andre virksomheder i Europe – i fald nogle skulle forvilde sig derind?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Jeg tror, at de danske internetbutikker er meget mere tjekkede, end det, du har oplevet her. Vi er for lille et sprogområde (og e-handelen har for mange kunder i f.eks. Sverige) til, at vi kan tillade os at have en lukket holdning til EU-handel.

 2. Ja, jeg oplever også, at det står absolut værst til i England af alle de Europæiske lande. Underligt nok, men på det her punkt er de sgu nogle bonderøve 🙂

 3. Jakob Gram skriver

  Hej DeMib
  Ellers har jeg en næsten ny Canon XM-2 til salg for 10 kilo. OK, den er ikke med XLR-stik, men videokvaliteten (og lyden) er den samme…
  mvh
  Jakob Gram
  28 71 15 48

 4. Nej, jeg skal ikke bruge en XM2 – det er langt fra en PD170 🙂

 5. Hej Mikkel

  Vil lige påpege at du skulle overveje at investere i : http://www.edbpriser.dk/Products/Listprices.asp?ID=232594&searchArea=&Soegeord= fremfor en PD 170 som aldrig vil kunne lave HD:) Du kan skyde både HDV og SD med dette Canon XH A1, der er to XLR stik, masser af manuelle funktioner og 20x optisk zoom. Nå ikke mere salgsarbejde for Canon, bare et tip. Koster også kun 25.000 kr med moms i DK.

  Bedste hilsner

  Zune Holm

 6. Jeg skal ike bruge HD – og da de fleste HD camcorders optager virkelig dårligt når man ikke bruger HD er det en sindssyg dårlig løsning. PD170 er lavet til professionelt brug – og det er det jeg skal bruge. Jeg overlader trygt amatørmskinerne til dem der tror de får bedre resultater med det 🙂

  Det ville da være komplet åndssvag af mig, at bruge flere penge på en dårligere camcorder

 7. Citat: “Og sålænge det er indenfor EU er der ingen told og momsproblemer”

  Nu ved jeg ikke hvad du hentyder til med “ingen momsproblemer så længe det er inden for EU”, men hvis f.eks. en Engelsk webshop sælger for mere end DKK 280.000 årligt til DK, så skal de opkræve dansk moms i stedet for britisk moms.

  http://www.eu-oplysningen.dk/spsv/off/alle/spoergsmaal_20031202150447
  Citat:
  Spørgsmålets fulde ordlyd:
  Bliver der pålagt moms, når man køber bøger/CD’er/DVD’er fra virksomheder i et EU land via internettet?
  Svar
  I forbindelse med internetkøb i andre EU-lande gælder følgende:

  For virksomheder med et årlig salg til danske købere under 280.000 kr. skal national moms opkræves.

  F.eks. ved køb varer fra et firma i England, hvor det årlige salg til danskere er mindre end 280.000 kr., skal der opkræves britisk VAT (moms).

  For virksomheder med et årligt salg til danske købere, der overstiger 280.000 kr., skal dansk moms opkræves.

  F.eks. ved køb af varer fra Amazon.co.uk eller andre firmaer, hvor det årlige salg til danskere er mere end 280.000 kr., skal der opkræves dansk moms.

  Virksomheder med en omsætning over 280.000 kr. om året til danskere skal momsregistres i Danmark.

  På SKATs hjemmeside kan du finde pjecen Internethandel for private. Her kan du læse om internethandel med firmaer i og uden for EU m.m.

  Sidst opdateret: 16-07-2008

 8. Jeg snakker jo netop om handel mellem virksomheder 🙂
  Så det er ikke så relevant i denne forbindelse hvad reglerne er i forhold til handel med private.

 9. Kære Mikkel

  Du formår i dit korte svar på min kommentar, at være både reaktionær( jeg skal ikke bruge HD), uvidende(de fleste HD kameraer er dårlige til SD) og arrogant(overlader trygt amatørmaksinerne…)
  Det er selvfølgelig din blog, og den skal jeg nok holde mig fra i fremtiden, men det er en meget uheldig måde at bruge et dialogmedie som bloggen på.

  Held og lykke med at skælde “kunderne” ud!

  Zune Holm

 10. Du har vist misforstået ordenes betydning, hvis du mener det er reaktionærk at vælge et bedre kamera til en lavere pris. Hvor i alverden skule jeg gøre det?

  At du blander din egen indbilskhed sammen med min viden om camcorders på markedet må jeg blot grine ad 🙂

  Iøvrigt er du ikke kunde her – kunder er nogle der betaler mig for mine ydelser. Jeg har ikke set nogle penge fra dig ….

 11. Christian Wienberg skriver

  Hey Mikkel deMib!! Har et PD170 til salg :D… (Hvis du da stadig er interesseret??

  Købte det for et års tid siden, men ville nemlig have et HD, så skraber nogle penge sammen ;D

  Det dur 100% og wideangel lense og mic er der stadig.,. 100% tip top!!!

  Hvis du da er interesseret, mail mig !!!

  Christian Wienberg!

Skriv kommentar

*