Vis mig dine patter kælling!

Så er der endnu en sag om hvad børn må have på i skolen. Ensretningen, konformiteten og normaliseringen vil ingen ende tage. 

Denne gang handler det om en t-shirt med et citat fra TV-serien Langt Fra Las Vegas: “Vis mig dine patter kælling!”. Kender man serien er det da meget sjovt. Men ledelsen på Søgeragerskolen blev åbenbart voldsomt provokeret af en knægt fra 6B, Nicklas Lagunas, der havde denne t-shirt på. Godt gået Nicklas! Det er utroligt der ikke skal mere end en lidt halv-provokerende t-shirt til at få vatnisserne i visse skoleledelser op ad stolen. Sidste gang var det en smule hængerøv. Har de ikke bedre ting at bruge deres tid på?

Jeg har skrevet en del indlæg om denne form for ensretning på det sidste, for jeg synes det bliver mere og mere udbredt – ikke bare i skolerne, men i store dele af samfundet. Og jeg hader det af et godt hjerte! Jeg hader den ensretning, normalisering og krampagtig søgen ind mod midten og den grå lunkne mellemvare. Ikke alene hader jeg det, det er også usundt for Danmark.

De fleste er nemlig enige om, at det som vi i Danmark skal leve af mange år frem i tiden er vores viden og kreativitet – evnerne til at finde på, udvikle, og skabe ting som andre kan bruge og producere. Og man skaber ikke kreative mennesker ved at putte dem ned i små lukkede kasser. Det gøres tværtimod ved at give brede vide rammer for kreativ udfoldelse, iværksætter- og skaberlyst.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Ahhh… Mikkel. Nu har du sgu mistet orienteringen. Jeg er helt enig med dig i, at der skal være plads til det individuelle, men det skal altså ikke ske på bekostning af nedværdigelse af køn… eller hudfarve, religion, sexualitet og lignende for den sags skyld.

 2. Det er en t-shirt, Allan. Du er sgu ved at blive gammel 🙂

 3. pernille skriver

  Jeg gik engang forbi et butiksvindue, hvor der hang en t-shirt med teksten: Gu vil jeg ad røv finde mig i noget som helst.
  Fantastisk t-shirt.
  Jeg tror de eneste der vil ryge op i loftet over sådan en t-shirt er lærere og pædagoger. Eleverne forstår godt, at det ikke er ment på den måde som det lyder.
  Tøserne på den omtalte skole kender da også Langt fra Las Vegas og ved hvad det handler om. Hvis knægten er heldig, syntes de måske også at det er en sjov serie. Men de fleste vil sikkert tænke at han er en idiot. Ikke fordi han har den t-shirt på.Men fordi han er en dreng i 6.B, og at drenge i den alder pr. definition er åndsvage. Altså i pigernes øjne.
  Jeg vil da først blive nervøs hvis pigerne rent faktisk begyndte at løfte op i bluserne, fordi det står på hans t-shirt at de skal. Så er der da noget galt men pigerne.

  Og hvorfor er det værrere, at en dreng går rundt med en t-shirt med et citat fra en serie, eller med bukserne nede om anklerne, end at pigerne har bluser med teksten: Sexy baby eller hot girl. Det køber deres forældre gladeligt til dem.

 4. V. Bertelsen skriver

  havde det osse været OK, hvis der stod ‘perker’ på t-shirten? Jeg synes der er et spring fra hængerøv til det her…

 5. Sålænge det man gør, siger eller skriver ikke overskrider gældende lovgivning må det være op til den enkelte om han eller hun kan leve med de reaktioner deres ytringer fører til. Lige så vel som jeg synes at drengen skal have lov til at gå med den t-shirt, lige så vel er du i din gode ret til at mene han er en idiot.

  Pointen er jo netop, at jeg ikke forstår den jagt på consensus. Hvorfor skal vi være enige? Hvorfor ikke give plads til uenighed og skæve påfund – uanset om du eller jeg så lige kan lide dem?

  For problemet stopper jo ikke ved denne t-shirt. Den stakkels dreng vil i denne tid igen og igen opleve, at hans holdinger, den musik han vil høre, eller det han siger ikke lige passer ind i en snæver opfattelse af hvad der er rigtig og forkert.

  Og igen vil jeg understrege – vi får ikke det samfund af kreative iværksættere regeringen påstår den vil have, hvis vi hele tiden forsøger at banke folk på plads, ind mod midten og den kedelige grå mellemvej

 6. pernille skriver

  jeg kendte engang en indvandredreng der havde en t-shirt på hvor der stod perker på. Han var mægtig tilfreds. Jeg spurgte ham hvorfor han havde den t-shirt på. Han svarede at det da bare var et ord. Han syntes egentlig det var en måde at tage pis på det hele på. På den måde var han med til at “devaluere” ordet.

  Pointen er, at der aldrig er nogle der spørger de unge om, hvordan de opfatter og bruger sproget. Det er sgu da sørgeligt at tro, at de som udgangspunkt er nogle små lede sataner, der kun er ude på at gøre andre fortræd. De unge vil altid gøre, sige og mene ting som den ældre generation slet ikke forstår. Hippiernes lange hår, rødstrømpe bevægelsen, den lårkorte nederdel, rock musik – punkerne.

  Hvis der er nogle i en klasse der føler sig stødt af noget der er blevet sagt eller skrevet, så snakker man selvfølgelig med klassen om det. Man kan også starte med at tale med sine egene børn om det – hvis det da ikke er for meget forlangt. Men at starte med at tænke unges sprogbrug (også når det gælder ord som vi ikke selv kan lide at bruge) som noget primitivt der skal kritiseres og holdes nede, kan ikke være sundt. Især ikke for forholdet mellem generationerne.

 7. pernille skriver

  Og når nu vi er ved det.
  Flertallet har jo vedtaget at børn og reklamer er en dårlig kombination. Så jeg syntes det skulle forbydes alle der har med børn at gøre, at gå med tøj med reklamer på. Tænk dog på de arme, uskyldige børn, der ikke selv kan tænke og tale, og derfor skal beskyttes mod alt ondt. Så derfor – nej til alt med reklametryk på.

 8. Hvad blev der forresten af skoleuniformerne?

 9. > Hvad blev der forresten af skoleuniformerne?

  De forsvandt sammen med Hitler og andre ubrugelige levn fra fortiden 🙂

 10. Al grafitti er kunst.

  Så længe det ikke står på min mur.

 11. Herligt.
  Jeg er revolutionær og ryger cigaretter alle de steder, hvor det ikke er ulovligt.

  Pyt med at der er et par astmatikere og 4 skolelærere med bedre meninger end mine, som føler sig trådte over tæerne af min røg.

  Fidel, Che og DeMib! Viva la revolución! :o)

 12. Nichlas Lagunas skriver

  Hej det er mig den her sag handler om.. og lige meget hvad er det ikke okay at låse en dreng fra 6. Klasse inde i et lokale i 2 timer, uden mulighed for at åbne vinduer eller noget..

 13. Godt at se dig her, Nichlas!

  Jeg håber du stadig har din T-shirt og tager den på med stolthed. Du skal ikke lade sådan nogle stivnakker diktere dit liv 🙂

  Men du kan dog være helt sikker på, at du vil møde flere af den slags i dit liv. Der er desværre masser af dem. Men lad det ikke slå dig ud!

  A propos T-shirt, så kan jeg godt lide nedenstående – men jeg er sikker på, at dine lærere, Nichlas, heller ikke ville have brudt sig om den! 🙂

  null

 14. Nichlas Lagunas skriver

  Det værste ved det hele var at, selv samme lærer havde min lillebrors klasse, hvor at at der var en fra han klasse der havde taget en trøje på hvor der stod ”Fuck alle lærer” og ham gjorde de ikke noget ved.. det er så langt ude.. Og efter de var de efter mig alle sammen i 2 år. En af dem sagde til min lille bror at han ikke håbede at han ville vokse op og blive lige så stor en nar som mig!! Og der gik min bror kun i 4 klasse.. Hvad er det for noget af sige til en lille dreng?.. Men jeg er da glad for at der er nogle der ser det fra min side. (;

 15. Nichlas Lagunas skriver

  Og ja jeg har stadig trøjen, men jeg kan dog ikke passe den mere! (; jeg gav min lillebror den bag efter.

Speak Your Mind

*