Ikke mere NOFOLLOW

Jeg netop lige instaleret dette plugin, for at fjerne en funktion i WordPress, som man ellers ikke kan fjerne, og som jeg ikke bryder mig om: rel=”NOFOLLOW” attributten på udgående links fra comments.

Til dem der ikke lige kender rel=”NOFOLLOW” er det som sagt en attribut man kan tilføje links på sit website, som man ikke ønsker søgemaskinerne skal “værdisætte”. Normalt når en webside linker til en anden webside opfatter søgemaskinerne det som en stemme på det andet website. ved at tilføje koden rel=”NOFOLLOW” til et link overføres ingen linkværdi – ingen “linklove”, som vi plejer at kalde det. Og det kan jeg ikke lide. Jeg er 100% FOR linklove …

Så, nu kan alle dem der deltager i kommentarerne her i bloggen glæde sig over at det link der kommer tilbage til deres site, og andre links i øvrigt, vil tælle som “rigtige” links. Lige præcis sådan som det bør være.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

  1. Hehe, Mikkel. Du virker næsten som din egen lille krig mod retfærdighed, men jeg bakker dig 100% op.

    Vender man den på hovedet, så lyder det pludseligt ret tåbeligt, at man frivilligt skal indsætte en kode på sit site, som forhindrer link-udveksling og dermed påfører en begrænsning på de besøgende på ens site.

  2. NOFOLLOW-koden forhindre ikke de almindelige besøgende i noget. Linkene virker fortsat fint. Det fortæller bare søgemaskinerne at “dette link kan vi ikke tage ansvaret for” – og det er det jeg synes er noget pjat. Hvis ikke jeg kan lide et link på mit website sletter jeg det bare – uanset om det er mig eller en af de besøgende der har skrevet det.

    Desuden synes jeg det er meget rimeligt at folk der deltager i en debat, eller kommenterer som her, får det link, og den linkværdi, tibage som de fortjener.

  3. Well, jeg udtrykte mig nok forkert. Den besøgende kan selvfølgelig bruge alle links som altid, uanset om der er NOFOLLOW eller ej. Er ellers helt enig i din betragtninger.

Skriv kommentar

*