Nu har jeg fået min Tesla Roadster – verdens fedeste og sjoveste elbil!

Jeg har tidligere skrevet om min store kærlighed til en bil – en elbil, af mærket Tesla Roadster. Det var i 2008. Siden da har jeg drømt om, at få fat i sådan et vilddyr. Og nu er det så lykkedes! 🙂

I dag var jeg ovre hos P. Christensen i Kolding for at hente min nye Tesla Roadster.

Det nye vidunder vil blive den centrale brik i et større projekt om elbiler, som jeg er igang med. Alt dette og meget mere kan du læse om på mit nye website: www.ElbilBloggen.dk

Du kan læse lidt om baggrunden for hele projektet på siden “Om Elbil Bloggen“. Kort fortalt gårt det ud på, at jeg vil bruge det næste år på at teste, hvordan en dagligdag med en elbil er i forhold til en traditionel bil. Det vil jeg så skrive en masse om, lave forskellige tests, videoer osv. og det hele vil så ende op med en bog.

Formålet er, at sætte fokus på, hvor gode elbiler faktisk kan laves i dag – i modsætning til det bras, de fleste producenter desværre sender på gaden. Fremtidens elbil er her! Teknikken er på plads. Nu mangler vi bare, at politikere og producenter vågner op, og forstår, at der skal skabes et bedre grundlag og der skal produceres nogle bedre biler.

Hvis du synes det lyder som et spændende projekt, vil jeg anbefale at du bliver fan af Elbil Bloggens Facebook side, følger Elbil Bloggen på Twitter eller abonnere på Elbil Bloggens RSS feed (du kan få besked via email ved at tilmelde dig på siden, eller bruge RSS feedet i din RSS læser).

Hvis du har nogle gode ideer, der kan bidrage til projektet hører jeg naturligvis meget gerne fra dig – du kan smide en kommentar herunder, eller sende en email til mig på mikkel@demib.com.

Hvis du er journalist og vil høre mere om projektet må du også meget gerne gribe fat i mig. Der kommer til at ske mange spændende og sjove ting i løbet af det næste år … 🙂

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Super lækker bil – jeg misunder dig virkelig meget.
  Det bliver spændende at følge med på din nye el-blog – den er blevet rigtig fin!

 2. Av lidt misundelig må man nok have lov at være. Men en el-bil i den størrelse må have så stor en batterikapacitet at det må tage en del tid og strøm at lade den op derhjemme. Men du har måske noget ekstra power input til den udover den normale husholdning?

 3. Jeg har fået opsat et CEE 400 Volt 32 Ampere stik i min carport. Det koster ikke ret meget.

 4. Det glæder jeg mig til at følge med i. Har selv tænkt på mere miljøvenlige bilder – men synes jeg bliver stoppet ved prisen…. og den manglende “sexyness”. Men den er du kommet pænt om ved – anede slet ikke de kom i den slags udgaver….

  Som sagt – glæder mig til at høre om dine erfaringer.

  Potter

 5. Tillykke

  Der er her tale om Verdens fedeste elbil, ingen andre kan være med her.
  Design og opbygning af denne bil burde få andre bilfabrikanter til at få bedre sammenhold imellem bilens udseende og elbils teknologien, så ville der helt sikkert kunne sælges flere elbiler i Danmark.

  Endnu engang et stort tillykke med køretøjet.

 6. Tillykke med den fede bil.

  Som andre må jeg også indrømme, at jeg er en smule misundelig, denne bil er virkelig et bevis på at man kan designe en elbil der har det hele.

  Jeg glæder mig til at læse mere om dine erfaringer med bilen på bloggen.

 7. Super fed bil, tillykke med den. Jeg er slet ikke misundelig…. God idé med bloggen, glæder mig til at følge med. Designet på blogget er i øvrigt rigtig flot

 8. Kan godt lide, at det hele er så gennemført selv ned i farven. Orange blazer og orange bil, kan det blive mere blæret og drengerøvs agtig ;D

 9. Er misundelig, meget misundelig… Jeg vil også have en Tesla…

 10. Hej Mikkel

  Stor tillykke. Jeg kører selv i en Citroen C1-elbil på de samme kanter som dig. Jeg glæder mig til at se din elbil på gader og stræder. Bare der nu ikke bliver kamp om den gratis opladning på den store P-plads ved havnen i Holbæk. 😉

 11. Er pladsen optaget af en Tesla, når jeg kommer, så vil jeg bare glæde mig over at kunne betragte denne fantastiske bil. Det er sgu noget andet end for et par uger siden, hvor der holdt en gul Ellert. 😉

 12. Som jeg også skrev til dig på Twitter, så er det bare sindsygt lækker bil – og hvor håber jeg dog bare at andre bilfabrikanter efterhånden får øjnene op for at lave rigtige el-biler istedet for diverse conceptbiler som praktisk talt ligner alt andet end biler og forsøger at være 50 år forud rent designmæssigt.

  Renault er på rette vej med deres E.Z. serie – men der er stadig et pænt stykke vej endnu. Men det bliver blæret den dag man f.eks. kan købe en Mercedes C-klasse og frit vælge imellem benzin (nok bio ethanol til den tid), diesel eller el – til samme pris, ligesom man idag kan vælge imellem diesel og benzin til praktisk talt samme pris.

  /Jesper

 13. En ting er de “langt ude” konceptbiler – men de er vist også mest på tegnebrædtet (og biludstillingerne). Jeg kender ikke til nogle der er på gaden som masseproducerede biler. Jeg synes ikke de er det største problem – der er jo også “langt ude” konceptbiler indenfor forbrændingsmotorbilerne og har altid været det. Meget lidt af det ser nogensinde dagens lys.

  Det jeg synes er problemet er mere den lave ambition der har været hos mange producenter i forhold til at lave lækre biler. Ikke nødvendigvis sportsvogne som Tesla Roadsteren – for de har naturligvis, som alle andre sportsvogne, en begrænset brug for de fleste, men fede familiebiler.

  Her synes jeg så, igen, at det ser ud til at Tesla er på vej med noget spændende: Deres nye Tesla S. Det er en super fed familiebil i Audi 6/ BMS 5 serie klassen. Den er stor (og tung – ca. 2 tons), med 7 sider og dobbelt baggagerum. Og så kører den 500 km på en liter og har et optræk der slår de føromtalte familiebiler – 0-100 på bare 5,6 sekunder. Fars familiebil 🙂

  Jeg overvejer meget at skifte til Tesla S når den kommer til næste år – og lave et lidt mere familieorienteret elbilsprojekt omkring den.

  Iøvright ER Mercedes på vej med elbiler også. Det er jo ikke uden grund de har købt så stor en andel af Tesla, som de har (mener det er 20-25% de ejer). Den første der er på vej er en el-version af Smart. Den er så ikke læige så skide spænden de. Men jeg ved at de også arbejder på at indføre el i nogle af deres mere eksotiske biler. Det kan blive rigtig, rigtig fedt. Tysk mekanik – og teknologi fra Silicon Valley. Det rykker 🙂

 14. Tillykke med bilen, det er da interessant at følge med om bilen også på sigt kan måle sig med de traditionelle biler.

  Hvad er erfaringen med fodgængere og den manglende “vroom” lyd. Vader folk ud foran dig i byerne?

 15. hvad koster det at få en prøvetur når man kommer en tur forbi Danmark? 😉

 16. Det lyder som et rigtig spændende projekt – og en rigtig fed bil!

  Næsten 13kW laderstation.. Det er en masse strøm 😉

 17. Det er en noget anden bil end man er vant til at se. Men absolut en fed bil.

  Min næste bil skal absolut være en elbil (dog sikkert ikke en Tesla 🙂 )

 18. Kristian, jeg sælger ikke prøveture, men hvis du har noget tilstrækkeligt interessant at sige om elbiler kan det jo være du kan kvalificere dig til kategorien: Stjerner i en elbil 🙂 http://www.elbilbloggen.dk/elbiler/stjerner-elbil

 19. K… den er lækker, det er godt nok også min drømme el-bil 🙂

  Mvh Kristian

 20. christian skriver

  mmmh imponerende hvor langt de er nået, men kan nu ikke lade være med at være skeptisk omkrin el-biler og tror mange har det på samme måde. Men det er satme en sprød bil. Ingen tvivl om det, og heller ingen tvivl om at det gavner mere hvis vi alle står sammen og tager grønne valg.

 21. Tusind mange gange tillykke med den Mikkel. Den ser sku lækker ud! Og flot orange Umbraco farve den har 🙂
  Glæder mig til at følge med på bloggen.

 22. Så tror jeg nok lige vi alle kan skrive op til en prøve tur ik? 😀

 23. Tim Mikkelsen skriver

  En meget imponerende og spændende bil !

  Jeg synes dog, at der er en mærkelig og uberettiget out-of-sight-out-of-mind konsensus omkring el og hybridbiler.

  Udvinding af metaller til batterier og produktion af samme, bilernes (især batteriernes) korte levetid og dermed store energiforbrug fordelt over deres´life span´, samt det faktum at bilen kører på strøm, udvundet ved forbrænding af kul, har jeg svært ved at forbinde med ´grønne køretøjer´.

  Elbiler kan flytte forureningen ud af bybilledet, og det kan visse steder i verden være en lokal miljøfordel, men helt overordnet mener jeg det er en misforståelse at tale om elbilers miljøvenlighed.

  Men fed – det er den altså!

 24. Du er desværre faldet for en myte, som ikke er sand. Hvis du regner “vugge til grav” regnskabet nøjagtigt igennem for både elbiler og benzinbiler, så er resultatet at benzinbiler sviner ca. 10 gange så meget – og det selv, hvis AL strømmen laves på kul. Og det gør den jo slet ikke.

  Jeg har en sektion om myter om elbiler på bloggen, og jeg skal også nok komme til denne og beskrive nærmere hvorfor det netop er en myte.

 25. Kæft den ser lækker ud! Men kan ik lade vær med at tænke på, hvor meget har du givet for den?
  Og hvor hurtigt accelererer hun? 😉

 26. Du kan læse mere om det hele på http://www.elbilbloggen.dk 🙂

 27. Hej Mikkel,

  Den Tesla Roadster er bare for cool! Og at den samtidig er orange gør den slet ikke mindre blær.

  At jeg nok ikke selv ville investere i en elbil er en helt anden side af sagen, men den Tesla fortjener nu alligevel ros! 😉

 28. vern @ ipad case skriver

  Det var en imponerende bil, jeg aldrig vidste, at er elektrisk betjent. Det er de typer af biler, der er behov for hurtigt at udvikle og producere til markedet, er det miljøvenligt.

 29. Kanon bil. Har lige fået et længere foredrag af en ven om mulighederne med solceller. Det koster faktisk ikke så meget som jeg troede at få solceller. Jeg regnede ud, at med mit “normale” elforbrug ville investeringen være tjent hjem på mindre end 10 år, hvorefter jeg ville have gratis el i mellem 10 og 20 år yderligere.

  Så begynder det jo at blive MEGET mere interessant med en el-drevet bil – Tesla here I come :o)

 30. Ja, som du kan se af beregningen her: http://www.elbilbloggen.dk/elbil-historier/pendlere-spare-6000-kroner-elbil.html kan du faktisk fastfryse omkostningerne til driftsmidler til din elbil på 2-300 mkr. om måneden med et kørselsbehov på 2.000 km/md de næste 30 år. Det er ikke så ringe 🙂

 31. Jeg vil også ha’ en el-bil, så jeg ikke længere behøver at have dårlig samvittighed over at forurene vores skønne jord. Men hvad gør man, når man ikke har en garage og derfor ikke har mulighed for at oplade hjemme. Jeg har godt set, at visse tankstationer giver mulighed for opladning, men det kræver vidst lidt længere tid eller?

 32. Marc Paget skriver

  For satan den er lækker… Så’en en vil jeg også ha…
  Har du regnet ud hvad det koster i kroner og ører med den temmelig høje strømpris vi har idag, at køre 100 km. blandet kørsel ?

 33. Hvad med at lave en bil med solfangere på taget? Det var altså ingen joke – og måske er det allerede opfundet. Gad vide om det kunne lade sig gøre. Så pyt med at den ville være lidt dyrere i køb, hvis den derefter var gratis i drift.

 34. Selv med de mest effektive solfangere der findes i dag, kan de ikke levere nær nok energi til en elbil. Så det er ikke en brugbar løsning. Selv hvis den stod i solen hele tiden kunne den ikke producere mere end maks 100-150 kw om ÅRET – svarende til blot 2-3 opfyldinger. Så det kan ikke betale sig.

 35. Elbilen må være fremtiden – også på det lydmæssige plan. Har jeg ikke ret, når jeg siger, at de larmer en del mindre end den almindelige diesel eller benzinbil?

Skriv kommentar

*