Martin Schaedel død i flystyrt

Sent i går aftens tikkede nyheden ind via Twitter, om den unge Martin Schaedel’s tragiske død ved et flystyrt i Santa Monica, USA i går. Tragisk!

Martin Schaedel er oprindeligt fra Lund i Sverige, men allerede da han var meget ung trak hans videns- og netværkstrang han videre ud i verden.

Jeg mødte Martin første gang da vi afholdt den første Search Engine Strategies konference i København. Jeg var hyret til at stå for arrangementet. Martin var på det tidspunkt kun omkring 14 år og havde ikke penge til konferencen. Men han ville med – og hvad gør man så? For Martin var det enkelt – man gør hvad der er nødvendigt, for at nå de mål man har! Så det lykkedes ham at overbevise de Amerikanske ejere af SES, at han skulle gratis med mod at hjælpe lidt til med det praktiske. Og det gjorde han så. Han stod klar kl. 6 om morgnen – frisk ind fra Lund.

Få år efter flyttede Martin til London. Jeg mener ikke han var mere end 16. Nu skulle han ud og erobre verden. Og det gjorde han. En meget usædvanlig 16-årrig. Et meget usædvanligt menneske.

Jeg var på det tidspunkt blevet gode venner med Martin. Jeg kunne godt lide ham. En dag ringede han og sagde: Ham der Morten Lund MÅ du introducere mig for – han er for vild. Og ja, det er han jo. Og det var Martin også, så naturligvis skulle de to mødes. Og det viste sig at være godt, for de blev gode venner og forretningspartnere på en masse spændende ting i tiden efter.

Jeg kunne skrive side op og side ned om alle de mange vilde ting Martin nåede at lave i sit alt for korte liv. Men lige meget hvor meget jeg skriver vil det alligevel kun give et beskedent billede af dette helt unike menneske. Det er så sjældent verden får sådan nogle som Martin. Verden har brug for sådan nogle som Martin. Og det er derfor dobbelt trist at netop han nu er død.

LA Times har en god artikel om Martins liv og død her.

Det er en trist dag i dag. Meget trist …

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Jeg kan godt huske at han sad på en af de forreste rækker til SES 2001, og var ivrig efter at bombardere panelet med spørgsmål. Der var ikke mange der tog ham seriøst dengang, men listen af mennesker, der har opnået så meget som ham på så kort tid er ikke lang.

  Han var altid en fræk blærerøv når jeg mødte ham til konferencer rundt omkring i verden, men det er jo en teenagers ret.

  Der har altid været en stående joke om at Martin ville blive leder af hele verden inden han blev 40,men sådan skulle det ikke være.

 2. Da jeg mødte Martin første gang mener jeg som sagt han var 14. Der havde han allerede drevet virksomhed i over 1 år! Folk der starter virksomhed som 13-årrig er sgu noget særligt. Jeg faldt pladask for ham.

  Ind imellem har han naturligvis været en “pain in the butt” – men hvem har ikke det? 🙂 Men alt i alt var han en sød knægt og et meget usædvanligt menneske, med nogle helt ekseptionelle kvaliteter.

  Verden er i sandhed blevet et fattigere sted uden Martin.

 3. RIP.

 4. Faldt lige over lidt mere omtale og et TV-klip fra LA Times
  http://www.latimes.com/news/local/la-me-planecrash29-2009jan29,0,2097206.story

 5. Jeg hoerte tale om Martin paa IMT Labs’ (Spleak) kontor for et par aar siden — maaske var hans ogsaa forbi, det foresvaever mig. Han gjorde i hvert fald indtyrk paa folk.

  Men saa tidlig en doed er under alle omstaendigheder tragisk.

  “Tak” for nyheden og linksne.

 6. Shit, en tragisk besked på en grå dansk fredag i januar – 23 år er ingen alder, og dog: Martin gav fingeren til det konforme og til trivielle banaliteter såsom alder og erfaring. Han var begærlig efter viden, mennesker og udfordringer. Et skabende menneske.

  Han bliver savnet – “love goes on forever”.

Speak Your Mind

*