Hvis man står i lort til halsen, skal man ikke hænge med næbet!

Jeg hørte dette ordsprog til en privat fest, under en af talerne. Jeg kan ikke huske jeg har hørt det før, men jo mere jeg har tænkt over det, jo bedre kan jeg lide det.

Hvis man står i lort til halsen, skal man ikke hænge med næbet!

Det er jo så sandt, så sandt. I hvert fald hvis man vil undgå at få bæ i munden, og det tror jeg roligt jeg kan sige vi er rigtig mange som gerne vil.

Og som med alle gode små finurlige ordsprog har dette også en mere alvorlig side, som giver god mening. Når alting ser sortest ud, når det hele går galt, når din verden (tilsyneladende) er ved at rable sammen, eller når du får en kæmpe ekstraregning fra SKAT, så er det lige præcis der du ikke skal hænge med næbet og give op. Det er lige præcis der du skal vise din styrke og kæmpe. Holde hovedet opppe, og komme fri af lorten.

Det er måske i virkeligheden det der skiller de mere overlevelsesdygtige iværksættere fra de mindre overlevelsesdygtige. Even til at holde næbet højt.

Vi kan alle lave fejl, eller begå dumheder, der stiller os i en uheldig situation – praktisk, økonomisk eller juridisk. Det afgørende er ikke om man laver fejl, men om man kan kæmpe sig videre, ovenpå de konsekvenser fejl har.

Personligt er jeg nok typen, der til at starte med godt kan hænge lidt med næbet, men kun lige indtil det begynder at røre overfladen, og jeg får den der grimme smag af afføring i munden, så springer jeg op, slår til, og kæmper mig fri af dynget – dag og nat, koste hvad det vil.

Hvis man står i lort til halsen, skal man ikke hænge med næbet!

God weekend 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

  1. Mikkel, endnu engang fik du fortalt en rigtig god pointe med et smil på læben. Det ordsprog vil jeg huske…

  2. Hvis man står i lort skal man ikke hænge med hovedet. Sådan har jeg hørt ordsproget, men betydningen er jo den samme.

    Næ hvis man står i lort til halsen skal man råbe om hjælp og håbe på at man ikke selv er så stor en lort at man må erfarer at der ikke er nogle der har lyst til at hjælpe en.

  3. Ran Slirpa skriver

    og står man på hovedet, er det en skid om man hænger med næbbet

  4. Kristian skriver

    Jeg har hørt den som: “Man skal ikke lave bølger, når man står i lort til halsen”

Speak Your Mind

*