Linkbuilding er stadig vigtigt!

Linkbuilding er stadig vigtigtHver gang Google kommer med en større opdatering er der altid nogle mennesker (og særligt journalister), som tror så meget på Googles påstande om egne fortræffeligheder, at de konkluderer at at man ikke længere kan lave linkbuilding, at linkbuilding er død eller sågar at al SEO er fortid. Desværre er der hver gang nogle uskyldige webmastere og e-købmænd som tror på det.

Det er naturligvis noget forbandet vrøvl. Hver gang! Lad mig forklare lidt nærmere …

Lige så længe Google (og de andre store søgemaskiner) ligger vægt på links og sociale signaler i deres ranking-algoritmer – lige så længe vil linkbuilding, i en eller anden form, være både muligt og nødvendigt!

Linkbuilding – vi manipulerer!

Jeg ved godt, at der er nogle der ikke bryder sig om ordet “manipulation” – men det er jo dybest set vi laver med SEO, på samme måde som en del PR-arbejde og anden markedsføring kan have elementer af manipulation også.

Det er umuligt, at lave et system, eller at træne nogle mennesker, så perfekt at de ikke kan manipuleres.  Alle computersystemer og alle mennesker kan manipuleres. Punktum!

Spørgsmålet er blot hvor let eller svært det er (indenfor lovens rammer) og i hvilket omfang det kan lade sig gøre. Men alle systemer og alle mennesker kan i en eller anden grad manipuleres. Og hvis en sådan manipulation kan føre til flere leads, salg og god business ja så kan du være 100% sikker på, at der nok skal være nogle der vil manipulere det.

Værdien af links forsvinder ikke … lige med det samme

Jeg tror ikke på, at værdien af links vil forsvinde de første mange år. Det er stadig et rigtig godt signal at bruge for søgemaskinerne og de har ikke lige et godt alternativ der kan overtage helt. Derimod vil der naturligvis ske det, at søgemaskinerne bliver bedre og bedre til, at vurdere de links de finder og sortere dem fra, som de ikke ønsker at ligge vægt på.

Med Google’s Pinguin opdateringer er Googles linkfiltre blevet bedre. De er nu i stand til at se bort fra endnu flere links end før. Men ikke alle. Og Google kan stadig link-manipuleres. Man skal bare være lidt dygtigere i dag end i går og vide lidt mere om hvad der virker – og hvad der ikke virker. Men manipuleres, det kan de skam stadig.

Dårlige links er (også) gode links

God linkbuilding i dag handler om, at skabe en så naturlig linkprofil som muligt – for netop dette er Google blevet meget bedre til at forstå hvad er. Det betyder i praksis, at links som vi tidligere ikke rigtig regnede for værdifulde pludselig er blevet det.

Links med NOFOLLOW, links fra meget lidt prominente websites ja selv links i JavaScripts er en del af en naturlig linkprofil – de vil opstå helt naturligt til et godt site. Og derfor skal vi også have den slags links med i dag. Uden disse “dårlige” links fremstår vores linkprofil som meget unaturlig.

Det er derfor at “Earned Links” strategier er så gode – for med Earned Links får du helt naturligt en meget bred spredning af links og linktyper.

Stop ikke med linkbuilding – men gør det bedre!

Så, konklusionen er, at du bestemt ikke skal stoppe med din aktive linkbuilding – uanset hvad Google eller nogle journalister måtte sige. Linkbuilding virker stadig! Du skal som sagt bare være langt mere på vagt, end tidligere, overfor at opnå en naturlig linkprofil.

Hvis du har brug for hjælp med at udarbejde en god linkstrategi – og evt. udføre noget af det praktiske arbejde, er du meget velkommen til at kontakte mig på mikkel@demib.com

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Tak for indlæg.
  Hvordan er det med affiliate link –
  Er de gode/dårlige links?
  Det er vel dofollow med (302 redirect) ?

 2. Hvis affiliate links er “købte” links bør de have NOFOLLOW – hvis du vil følge søgemaskinernes guidelines

 3. Er affiliate link gode som indgående links (302 – det kan/skal vel ikke laves om ?)
  Altså kan en webshop med fordel have indgående affiliate link alene med formålet at linkbuilde? (sidegevinsten kunne jo være at skabe omsætning)

 4. Når vi snakker om naturlig linkprofil, må jeg så have love at spørge dig om hvor mange links i løbet af en dag/uge/månede der skal til, før at google tænder for “alarmlygterne”?

 5. En helt ny side på nettet skal først og fremmest indexeres så søgemaskinnerne er klar over at den findes det klarer jeg normalt med en eller anden form for freeware der opretter nogle analyse / statestik sider efter nogle timer eller i værste fald en dag eller to ved google og de fleste andre vigtige at jeg findes.

  Herefter starter jeg med at sørge for at få lavet nogle Bookmark links og nogle facebook likes osv. samt nogle tweet i twitter alt laves i manuelt, jeg laver somreglt også et par videoer som jeg normalt ret hurtigt få presset frem på første side af af Youtube for et eller flere relevante søgeord.

  Herefter bliver det svært, jeg er meget fristet til at købe billige links men af skade bliver man klog og kan folk ikke styre deres software er det kun til skade jeg købte engang nogle billige backlinks som ødelagde en datingside jeg havde jeg lå rigtigt godt pladseret i DK samt US for mange søgeord og søgeords sætninger dette havde taget mig 1,5 år at nå dertil og mange hundrede arbejdstimer, siden var en gratis side og jeg tjente kun penge på annoncerne hvilket heller ikke var helt dårligt.

  Jeg blev lovet en godt blandet gang link lavet fra forskellige IP adresser og nave samt kontor der ville være unike artikler osv. osv.

  Hvad fik jeg så : Jeg fik ca. 1000 backlink indsat i den samme kopierede artikel som beskev en anden dating side disse articler blev så sprøjtet ud på alt hvad der kunne findes af wiki sider i løbet af 1 time eller 2, ja her var der virkelig tale om linkbuilding af værste karakter, det eneste der var ændret var de forskellige keywords, dette ødelagde mine gode pladseringer at jeg lod en eller anden tilfældig person bruge 10 min. på min linkbulding.

  Så nu foregår alt med livrem og seler.

  Mit råd til jeg alle er START MED AT INDEXERE DIT SIDE DETTE KAN GØRES MED SOFTWARE SOM LIGGER OVERALT TIL FRI AFBENYTTELSE BARE LAV 100 – 300 LINK MERE ER UNØDVENDIGT HEREFTER MANNUEL LINKBUILDING, herefter må din sunde fornuft råde hvis du køber services på Fiverr1 eller andre steder skal du tage dig i agt og kun benytte services der har gode omtaler men pas på heller 10 gode backlink end 2500 ligegyldigt spam.

  P.S Og lad være med at klikke på alle de lyn registrering til flere hundrede søgemaskiner det ender bare med email spam, de vigtigste steder at få din side registreret er efter min mening : Google, dmoz, Facebook, men prøv også om du kan få et gratis link med i Yahoo og Bing osv. Mange søgemaskiner bruger dmoz til at finde oplysninger så er du der er du mange steder.

 6. Rasmus Andersen skriver

  Super blog. 🙂
  Giver det stadig link værdi, at tilføje ens hjemmeside til de små danske links katalog sider?
  Eller er det spild af energi.

Speak Your Mind

*