Joachim Jarl – og god karma i praksis

I de forskellige nyheder her til aften har historien kørt om den 14 årrige dreng fra Grindsted, Joachim Jarl, der på helt eget initiativ valgte at give hele sin pengegave på 10.000 kr. fra en non-firmation, til Danmarksindsamlingen. Joachim havde nævnt det i forvejen for sin familie, men de var imod det og sagde han skulle lade være. Joachim Jarl udnyttede så, at han var alene hjemme på indsamlingsaftenen og valgte selv at forære sine penge til indsamlingen. Alle 10.000 kr.

Pengene skulle ellers have været brugt til en bærbar og en guitar, såvidt jeg forstod. Men den unge Joachim Jarl sagde selv på TV, at han synes at hvis han kunne hjælpe med at rede liv var det vigtigere. Det er sgu god karma! Det er sjldent man støder ind i folk – og da specielt en knægt på 14, der så uselvisk hellere vil gøre noget godt for andre end at berige sig selv med mere isenkræm.

Og heldigvis er der noget om det der karma. Man får hvad man giver og alt det der… For allerede her til aften kunne TV rapportere, at Joachim Jarl havde fået en bærbar computer foræret af en annonym person, der synes han fortjente den. Det er da et ret håndgribeligt eksempel på god karma. Nu har både han fået en computer og Danmarksindsamlingen en masse flere penge at gøre godt med. Det viser hvordan en enkelt god handling kan sætte en dominoeffekt igang. Godt skaber godt. Ondt skaber ondt.

Iøvrigt er Joachim Jarl uden tvivl den bidragyder der har fået mest efterfølgende mediedækning. Og med rette. Man kan næsten ikke undgå at blive i godt humør, når man ser sådanne handlinger. Det er så åbenlyst, at han ikke har haft nogle skumle bagtanker med sit bidrag. Han syntes bare det var rigtigt at gøre. Helt uselvisk og meget smukt.

Og mon ikke han ender med at få den guitar også. Det fortjener han i hvert fald …

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Pudsigt – jeg havde selv gået og tænkt på at give ham en bærbar. Sej knægt.

 2. Ja jeg fik også tanken må jeg indrømme da jeg læste nyheden på nettet første gang.
  God stil 🙂

 3. Det er sgu frisk gjort… Men jeg må være ærlig og indrømme at jeg aldrig selv kunne have fundet på det.

  Men det viser jo med al tydeligehed, at det er sandt, at hvis man giver noget ud, så får man også noget igen. 🙂

 4. 14 år, wauw! Mon ikke det bliver svært at finde bare 1 voksent menneske som har ofret personlig kontantbeholdning på lige fod med den knægt. Jeg tør ihvertfald vædde på at meget meget få af dem der ellers gav til indsamlingen gjorde det på bekostning af isenkræm de kunne have købt til dem selv.

  Godt gået og tillykke med den bærbare.

 5. I TV nyhederne forleden dag blev giveren omtalt som annonym. Andet havde jeg ikke lige set 🙂

 6. Hatten af for den unge mands evne til at give videre – det er sgu godt gået!

Speak Your Mind

*