Info

Hvem er Mikkel deMib Svendsen?

Mikkel deMib SvendsenMit navn er Mikkel deMib Svendsen. Det er mig der skriver denne blog.

Lad mig bare starte med at indrømme: Jeg er en super søgenørd! Siden 97 har jeg været begravet i søgemaskiner på den ene eller den anden måde. Jeg har haft ansvaret for driften af en stor søgemaskine (Kvasir, der nu hedder Eniro), jeg har været ledende i produktudviklingen på et af Skandinaviens førende søgeteknologiselskaber, Ankiro, jeg har drevet mine egne markedsføringsvirksomheder her i Danmark genem flere år og arbejdet for andre i bl.a USA. Den røde tråd gennem det hele er og har været: Søgemaskiner.

Siden jeg startede med at arbejde med søgemaskiner har jeg været dybt involveret i formidling af information. Allerede i 98 startede jeg som moderator på det, der dengang var det absolut førende forum for søgemaskinenørder: Search Engine Forums. Senere lavede jeg så et mindre dansk forum, og i dag er jeg fast moderator på et af de mest respekterede fora: Search Engine Watch Forums, der er startet af Danny Sullivan. Sideløbende er det blevet til en bog for IDG forlag (som dog ikke kan fås mere) og en masse foredrag på danske og internationale konferencer – særligt i USA, England og Tyskland.

Senest er der kommet radio til. Nogle af mine gamle venner i USA startede for godt et år siden verdens første online radio specielt for webmastere – WebmasterRadio.FM. Kort efter opstarten blev jeg hyret med den officielle titel af “Director of European Development” (ja, de Amerikanere kan sgu det der pis med titler hehehe). Radioen sender 24 timer i døgnet og har en række faste shows med kendte showværter i løbet af ugen. I efteråret fik vi det første program på benene med en Europæisk fokus og med Europæiske værter – nemlig programmet Strikepoint med den engelske søgemaskineekspter David Naylor og undertegnede. Vi sender hver mandag kl 21 dansk tid. Log in på www.webmasterradio.fm og hør det eller download alle shows fra arkiverne. Det er gratis, sponsorfinansieret, radio når det er bedst.

Jeg har altid været af den opfattelse, at man får 100 gang igen hvad man giver ud. jeg ved godt det kan lyde lidt “Budistisk” og frelst – men det er det slet ikke. Det er dybt egoistisk. Jeg gør det i høj grad fordi jeg er en gladere mand på den måde og fordi jeg faktsik på sigt har oplevet, at den værdi det giver at hjælpe andre, og den kredit man på den måde opbygger, er langt mere værd end den tid det koster. Som et godt eksempel på dette kan jeg blot nævne den bog jeg skrev for IDG forlag. Jeg tjente ikke en skid på bogen – sikkert hvad der svarede til 10-20 kroner pr. time, men jeg har tjent endda rigtig godt i de efterfølgende år på de kunder det har givet.

Men, uanset om det gav kasse på bundlinien kan det sgu godt være at jeg ville dele ud af al min viden aligevel. Jeg vil påstå at det er fordi jeg er så gavmild. Onde tiunger, og mange af mine gode venner, vil sikkert påstå at det er fordi jeg ike kan holde kæft. Det vil jeg lade stå ukommenteret …

I alle fald er denne blog helt gratis. Den financieres alene ved hjælp af de, beskedne, reklameindtægter jeg får. Al den information jeg giver væk her kan du kvit og frit benytte dig af. Mine tekster – artikler eller indlæg, må du naturligvis ikke kopiere, uden først at have en aftale med mig om det, men det ved du jo godt.

Du er meget velkommen til at smide en kommentar til de indlæg jeg laver her – du behøver ikke engang registrere dig for at gøre det. Føste gang du skriver skal jeg lige godkende dit indlæg – efterfølgende indlæg (der ikke fanges af mine spamfiltre) går direkte igennem.

Jeg håber at se dig snart igen …

Mikkel deMib Svendsen

Speak Your Mind

*