IFPI taber sag om fildeling i Landsretten. Heldigvis!

I fredags tabte Antipiratgruppen (APG) en sag om fildeling i Landsretten – en sag der har været undervejs siden 2005. Den fulde dom kan læses på Comon.

Jeg er meget tilfreds med dommen. Ikke fordi jeg synes, at folk ikke skal overholde gældende lovgivning, men fordi jeg synes at det må og skal være et krav, at den anklagende part kan løfte bevisbyrden. Det kunne APG ikke, og derfor tabte de. Det er godt.

Jeg har meget længe argumenteret for, at APG’s fremgangsmåde med, at anklage folk for fildeling, ene og alene på baggrund af IP-adresse, er helt ude i hampen. En IP-adresse kan ikke automatisk knyttes til en bestemt person, og det ved APG også godt. De håbede så bare på, at dommeren ville give dem ret i, at der i sager som disse bør være omvendt bevisførelse, så ejeren af en internetforbindelse skal bevise, at andre kan have misbrugt den. Heldigvis fastholdt Landsretten dommen fra Byretten og kræver fortsat almindelig bevisførelse.

De to kvinder der blev frikendt, har hele tiden sagt, at de intet kender til den påståede fildeling, og har peget på, at det f.eks. kan være sket via deres ubeskyttede trådløse router. APG prøvede at argumentere med, at man har ansvaret for at beskytte sit trådløse netværk, men den hoppede retten heldigvis ikke på. Godt at se, at dommerne i Danmark fortsat kræver, at der skal være en lov for at kunne dømme folk – og mig bekendt, findes der ingen love i Danmark, der pålægger private ejere af en trådløs internetforbindelse, at de skal beskytte den ordentligt. APG mente også, at såfremt kvinderne havde beskyttet forbindelsen, at det så måtte være dem der skulle bevise, at den var blevet hacket. Igen, et forsøg på omvendt bevisførelse. De fik ikke ret. Godt!

Som en reaktion på dette, truer APG nu med at overbevise politikerne om, at der indføres lovgivning i Danmark, som vil gøre det muligt for AGP at dømme folk i sager som ovenstående. APG er tilsyneladende fuldkommen ligeglade med at finde frem til sandheden om hvad der er foregået, men er blot fokuseret på at vinde nogle sager – koste hvad det vil.

Heldigvis representerer APG en meget lille gruppe i Danmark. Vi andre er mange flere! Så jeg vil seriøæst opfordre alle til at skrive til deres politikere, eller på deres blog, om dere syn på APG’s usympatiske forsøg på at undergrave vores retssystem. APG skal ikke have held med, at ødelægge de gode retsprincipper vi ellers har i Danmark.

Hvis APG mener at de bedste tjener branchens interesser ved at bekrige almindelige mennesker med anklager der ikke kan føres anstændige beviser for, så må de tro om. Lad os vise dem det. Hvis det er krig de vil have, så lad dem da få krig.

Vores bedste våben er, helt at lade være med at købe en eneste af deres medlemmers produktioner. Brug pengene på noget andet underholding i stedet for – eller tænd for radioen, hvis du har brug for lidt musik (radioen, må man iøvrigt gerne optage fra til personligt brug), lån musiken på biblioteket eller hør den hos vennerne. Der er masser af muligheder for at høre musik helt lovligt uden at lægge en krone. Gør det. Hvis de vil have krig, skal de få det!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Speak Your Mind

*