Harrison Gevirtz – iværksætter teenager med succes

Harrison Gevirtz var en af de teenagere der deltog på gårsdagens “Google Generation” panel på SMX i Santa Clara og som jeg lovede at fortælle lidt mere om. Ikke alene er Harrison Gevirtz en super cool knægt, han er også en forbandet succesfuld online marketingmand og erfaren affiliate haj. Og så er han kun 15 år gammel!

Jeg brugte en god del af eftermiddagen i går på at snakke med Harrison Gevirtz, der hang ud med mig og nogle af vennerne fra WebmasterRadio. Jeg har gennem tiden mødt flere andre iværksætter-teenagere, men Harrison Gevirtz slår de fleste med flere længder.

Allerede som 12 årig startede Harrison Gevirtz med at lave forretninger. Til at begynde med solgte han diamanter, men blev hurtigt træt af alt det praktiske arbejde med at pakke og forsende varerne. Og så opdagede han affiliate marketing.

Det førte i første omgang til nogle simple affiliate sites bygget på færdige scripts og en CPC-afregning (afregning pr. klik). Det tjente han ikke det helt store på, så han gik hurtigt videre med, at lave sine egne sites og satsede mere på CPA-aftaler (afregning per salg).

Allerede inden Harrison Gevirtz var 14 år tjente han godt og vel $50.000 om året. Det gav naturligvis nogle problemer i skolen – ikke mindst i forhold til misundelige lærere, der for de flestes vedkommende tjener mindre end det. Problemerne blev naturligvis ikke mindre, da han hackede skolens “safe filter”, så alle ungerne frit kunne gå ind på alle de websites de ellers ikke måtte besøge.

Harrison Gevirtz blev “afstraffet” ved bl.a. at skulle ind og sidde på skolen det meste af en lørdag eftermiddag, sammen med alle de andre urolige unger – en flok burgerædende tabere, som han øjensynligt ikke har det store til overs for. Da de ikke blev sat til noget egentligt arbejde følte han at skolen havde misbrugt og spildt hans tid så alvorligt, at han efterfølgende sendte en regning til sin lærer på $1.500 fra sit firma, for den spildte tid. Det gjorde naturligvis ikke sagen bedre 🙂

Hans “stakkels” mor, som jeg også havde lejlighed til at snakke med, har naturligvis været bekymret for sin dreng. Den bekymring er dog langsomt ved at fortage sig til fordel for en berettiget stolthed over hans evner og succes.

Skolen virker i det hele taget ikke som det han brænder for – for at sige det mildt. Og helt ærligt, han har sgu heller ikke brug for det. Han ved allerede mere om at drive forretning end de fleste voksne, og resten skal han nok lære selv.

Harrison Gevirtz har et fantastisk øje for at se muligheder i markedet. Sidste år var han således en af de første, indenfor hans område, der kastede sig over nogle nye CPM-annoncer på MySpace. Det resulterede i billioner af visninger og en 1-3 ROI – for hver $100.000 han smed ind, kom der $300.000 tilbage.

I dag arbejder Harrison Gevirtz med nogle lidt større projekter, hvor han har outsourcet det meste af arbejdet til et Indisk team på 37 mand. Ikke dårligt klaret af en 15 årig!

Jeg regner med at lave et lidt mere dybdegående interview med Harrison Gevirtz inden så længe. Ikke alene er han en utrolig spændende person, og en virkelig fin fyr, men han bør også være til stor inspiration for mange andre – teenagere som voksne. Det Harrison Gevirtz har gjort er ikke rocket science. OK, han er nok lidt mere kvik end de fleste, men jeg vil påstå at mange andre kunne følge i hans fodspor – uanset om de sidder i USA eller Danmark.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Laver du så lige en guide? 🙂

 2. Imponerende… Hatten af for sådan en knægt.

 3. Super, at en gut i den alder kan lave sådan en omsætning, men nu er online markedet jo også en del større over there.. men igen.. cool

 4. > men nu er online markedet jo også en del større over there …

  Øhhh, er det ikke det samme internet de bruger i USA som i resten af verden? LOL … Jo, det er det sgu! hehehe

  Pointen er jo, at hvis ellers man bare kan engelsk, så er mulighederne på nettet nøjagtigt lige så store når man sidder på en computer i Danmark som i USA. Og der er rigtig mange 15 årige danskere der kan rigeligt engelsk til at kunne gøre det samme som Harrison. Det er med andre ord ikke det at HArrison sidder i USA der gør forskellen – det er personen 🙂

 5. Ja meget imponerende af ham. Det er vildt nok at tænke på hvor lang han er kommet som en 15-årig. Hvad kan det ikke blive til?
  Al respekt til Harrison Gevirtz 🙂

 6. Det er godt gået af en så ung en dreng, men kan kun give dig ret i at de fleste Danskere kan følge i hans fodspor da vi har udmærket Engelsk kundskaber.

 7. Ja, jeg mener heller ikke at det er Harrisons sprogkundskaber der har givet ham de resultater han har. Han er god til regning – og det er ikke dumt hvis man skal gøre sig i arbitrage – men det er der jo også mange danske 15 årige der er 🙂

 8. Ja, sådanne historier får smilet frem, og bliver straks videresendt til gamle studiekammerater med et notits om at vi måske skulle se at komme igang.

  Minder mig om ham englænderen der solgte sin første bil med fortjeneste som 12 årig, og lavede sin første millionhandel inden han var 18 (hvis jeg ikke husker helt galt…). Der er masser af muligheder for dem som tør.

 9. Hvad er det egenlig han tjener de 50.000 $ på?
  Er det ved at finde at oprette en side hvor han har en cpa reklame også lade en helt masse “god” trafik hen til siden? Eller hvordan er det han gør?

  Eller lader han bare en adwordsreklame gå “direkte” hen til firmaet, så han får cpa fortjenesten?

  Håber du gider svare, for jeg synes det er utroligt, men flot at en teenager kan tjene så meget 🙂

 10. Det er lidt en blanding af det hele. Der er ikke en model der virker til alt. Men iøvrigt er han kommet videre end de 50k om året. Jeg snakkede lige med ham forleden dag, hvor han havde fat i en rigtig god løsning der kører $5-10.000 hjem om dagen!

  Der er ikke ret meget som du og jeg kan lave for at tjene penge på affiliate markedet, som de fleste nogenlunde kvikke teenagere ikke kan lære på et par måneder. Det kræver først og fremmest nysgerrighed, at man knokler helt vildt, og at man tør løbe en risiko

 11. Kan du henvise til nogen gode sider, eller noget andet?

  Jeg er meget interesseret i at lære lidt om det. Har søgt en del, men synes hele tiden at jeg falder over folk hvor det har lykkes, men aldrig hvordan de lige gør.

  Hvilken affiliate partner vil du anbefale? Jeg prøvede at oprette mig på neverblueads, men enten er de bare lidt langsomme, eller så kunne de ikke lide min ansøgning. Dog synes jeg så godt de lige kunne sende en auto mail, om at jeg ikke blev oprettet p.g.a. bla. bla.

 12. Shomemoney skriver en del gode ting om affiliate marketing. Der er også et par gode programmer på Webmasterradio om emnet.

 13. Hejsa =)

  Hvor kan jeg finde nogle artikler eller hva Shomemoney skriver?

 14. håndvægte skriver

  Elsker den historie. Har hørt om ham nogle par gange før, men har aldrig blevet fortalt om hans historie.

  Tak for oplevelsen!

  Venlig hilsen
  Anders Toft Braun

Trackbacks

 1. […] Læs mere om Harrison Gevirts her […]

Skriv kommentar

*