Gu Ge – Googles nye navn i Kina!

Min gode ven Shak, der for tiden mest befinder sig i Kina (under navnet ChinaWhite!), kan i dag rapportere fra en festlig begivenhed i Beijing, hvor Googles nye Kinesiske navn officielt blev indviget: “Gu Ge”. Er det nye navn et forsøg på at undgå, at den megen negative kritik af Google’s cencurering i [tag]Kina[/tag] smitter af på Google-navnet, eller er det blot fordi Kineserne har svært ved at forholde sig til, skrive og udtale Google?

Ifølge Shak er det faktisk meget almindeligt, at vestlige firmaer skifter navn i Kina. Det samme gælder for f.eks. Starbucks, McDonalds, KFC, Hilton Hotels og IKEA. Det vidste jeg ikke, men på den anden siden er min viden om Kina heller ikke så stor at det gør noget.

Det er dog ikke første gang at det er set, at firmaer skifter navn, for at fjerne opmærksomheden omkring de “grimme” ting de har lavet i deres oprindelige navn. Jeg husker f.eks. det danske firma Infosiden for nogle år siden skiftede navn til Netpointers, efter en hel del negativ omtale i bl.a. Computerworld. Om det var årsagen ved jeg naturligvis ikke med sikkerhed, men jeg husker vi var mange dengang der grinede en del af det.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

  1. Coca Cola stratede vist nok – i Kina – med at kalde sig (frit oversat til dansk), “Himmelske lykke i mund”. Det kan måske undre, når de konsekvent blev solgt og drukket…varme 🙁

Skriv kommentar

*