Gratis billeder fra Getty Images

Fra og med i dag kan du helt gratis benytte de fleste af de mange millioner af billeder som findes i online billede-databasen Getty Images!

Desværre er der en række begrænsinger for brugen af de gratis billeder fra Getty Images.

Først og fremmest skal du indsætte dem via den embed kode som du får. Det kommer så til at se ud, som du kan se ovenfor eller herunder.

Krediteringen under billedet kan jeg godt leve med, men at billedet indsættes via en iFrame er ikke så fedt – det begrænser mulighederne for hvordan billedet kan indpasses på siden.

Det er også en kedelig begrænsing, at de ikke tilbyder billederne i flere størrelser. Her på sitet kunne jeg godt bruge dem i 300 px bredde – det svarer til ca. 1/2 spalte. Men det kan jeg ikke med de her gratis billeder fra Getty Images – i hvert fald ikke uden at skrumpe billederne i HTML’en – og det tror jeg faktisk ikke man må. Men i alle fald er det heller ikke fedt.

Når billederne embeddes via Getty Images så regner jeg heller ikke med at Facebook, Twitter osv fanger dem – og det gør så, at dine indlæg ikke ser helt så godt ud når du deler dem i de medier.

Men alt i alt er det dog stadig et skridt i den rigtige retning. Nu kan du trods alt få fingre i rigtig mange billeder, helt lovligt og uden at betale.

Du kan søge efter de gratis billeder på Getty Images her.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Som blogger synes jeg det er en fin udvikling som Getty Images nu er inde i, men som du er inde på, så er iframe løsningen ikke umiddelbart den bedste løsning.
  Jeg formoder de har tænkt det igennem, og har en god grund til at gøre det med iframe. Ud over at man som bruger ikke kan vælge størrelse og styre layoutet, så fungere det heller ikke med responsive løsninger.

  Undrer mig over at de ikke har valgt samme løsning som Google Maps, hvor du selv indstiller størrelsen, og har “credit” som ren tekst nedenunder.

  De kunne evt. lave det som et WP plugin, så man direkte fra kontrolpanelet i WP, kan søge deres database igennem, og indlejre billedet.

 2. Man kan jo bare indsætte det og bruge preiew, også højreklik og gemsom, så har man billedet.

 3. Sarah skriver

  Du kunne også bare benytte http://www.dreamstime.com/ . De har en free-section. Du skal stadig kreditere, men som jeg kunne læse mig frem til det, bestemmer du selv hvordan. Billederne er til download 🙂

  God dag

 4. Det vel ikke ulovligt, når de selv udbyder billederne på den måde. eksv. lav en side / indlæg hvor alle koderne er på til de billeder du skal bruge, derefter brug dem i et indlæg eller andet, uden kode . sålænge man har brugt deres kode, og får billedet må du jo gerne bruge dem på synligesider også uden kode. ?

 5. Justian Madensen skriver

  Altså nu kan man jo købe retten til at benytte billeder helt ned til 4-6 kr. pr billede og det kan alle typer blogs godt overleve? Hvis ikke andet, så skal der altså ikke meget Affiliate indtægt eller banner indtægt til, at hente de penge hjem igen 🙂

  Denne løsning ser jeg ikke som brugbart – Det kunne gøres meget bedre..

  Så fortrak jeg den løsning der var for et par år tilbage, som desværre floppede i USA, hvor man kunne smide billede op, hvor der automatisk var en mouse-over funktion der fortalte, hvilket tøj personen havde på og hvor det kunne købes og hvad prisen er, derefter fik webmaster så provision af evt. salg.. Der er måske nogle enkelte gossip / celeb sider der stadigvæk bruger sådanne løsninger, men det er godt nok ikke mange der har taget det til sig.

Speak Your Mind

*