Google+ (plus) fejler – trafikken falder med 60%

Allerede før Google lancerede deres nye sociale tjeneste Google+ annoncerede jeg min seriøse tvivl på, at det ville lykkes for dem at få succes med tjenesten. Jeg skrev: Google bliver aldrig rigtig sociale - og det ser nu ud til at jeg fik ret. Ifølge Chitika har Google mistet 60% af trafikken siden de åbnede op for, at alle og enhver kunne åbne en Google+ konto. Det er et dramatisk fald!

Udover min oprindelige teori om, at Google ikke er sociale og nok aldrig bliver det, så kan der være flere andre grunde til, at Google+ ser ud til at fejle så fælt.

  • Det er begrænset hvor mange sociale tjenester folk gider at bruge
  • Google+ tilbyder stort set ingen væsentlige unikke features
  • Google+ har ikke noget API, som gør at brugerne selv kan arbejde videre med det
  • Google har forsøgt at skabe et færdig produkt til folk – frem for at skabe nogle ramme som folk kan bruge (som i højere grad er det Facebook har gjort)

Om Google kan nå at rette op på skuden er svært at sige. Hvis de fejler totalt og nedlægger Google+ igen vil det langt fra være første gang det sker med et produkt. Waves var den sidste store satsning der blev lagt i graven.

Google har forsøgt at gøre sig i det sociale marked før. Det har mange sikert lykkeligt glemt. Deres første forsøg hed Orkut. Men det bed sig kun fast i nogle ganske få lande – mest i Sydamerika. I resten af verden er det dødt og borte.

Problemet er, at hvis Google fejler – og måske ender med helt at lukke Google+, så står de meget alvorligt og mangler de meget vigtige sociale signaler, som de skal bruge i deres søgemaskine. De kan naturligvis til en hvis grad købe sig til dem (som de har gjort med Twitter) eller crawle sig til dem (som de til en vis grad har gjort med Facebook, men de får ikke nødvendigvis det bedste eller fulde billede på den måde. Og det er alvorligt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading ... Loading ...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer