Google Disavow Links Tool – skal du bruge det eller ej? (video)

Google Disavow Links ToolGoogle introducerede sidste efterår Disavow Links Tool, der gør det muligt for dig som webmaster, at bede Google om at se bort fra links der peger på dit website, men som du ike vil kendes ved. Med Google Disavow Links Tool får vi således en mulighed for at få bugt med de dårlige links, som måske skader vores websites mulighed for at ranke godt.

Det lyder jo meget godt. Ikke mindst for alle dem, som har fået besked fra Google om, at der er en masse “unaturlige” links, der peger på deres website. Men er det nu også så godt? Virker Google Disavow Links Tool overhovedet og hvis det gør, kan det så altid anbefales at bruge det? Svaret er desværre ikke så enkelt, men i dette indlæg vil jeg forsøge at give nogle svar på hvornår og hvordan du kan bruge Google Disavow Links Tool …

Google Disavow Links Tool er (sikkert) ikke for dig!

Lad mig starte med at slå fast, at Google Disavow Links Tool sandsynligvis ikke er noget du nogensinde skal bruge. Det er langt de færreste websites, der har en så betændt linkprofil, at det overhovedet er værd, at overveje at bruge det.

Google Disavow Links Tool er ikke en magisk løsning, der med et trylleslag kan fjerne alle problemer og få (gen-) etableret en perfekt linkprofil. Tværtimod er Google Disavow Links Tool den sidste mulighed, når alt andet fejler. Det er kun et tool jeg kan anbefale, at du benytter, hvis du har en ekstrem dårlig linkprofil, har fået advarsler fra Google om “unaturlige links” til dit website og selv har forsøgt at fjerne det meste.

Man kan groft sagt gøre to ting, hvis man bliver ramt af Googles nye link-filtre (det som deres Penguin opdate er sat i verden for at forbedre):

 • Fjerne de dårlige links
 • Få nogle flere gode links

I langt de fleste tilfælde vil jeg anbefale, at du bruger dine resurser på at skaffe flere og bedre links. Min, og mange kollegaers erfaring er, at det hurtigere giver bedre resultater. Det er kun hvis det er størstedelen af din samlede linkprofil, som består af crap-links, at du bør overveje at få fjernet nogle af dem. Og selv hvis du gør det, og måske ender med at bruge Google Disavow Links Tool, skal du stadig arbejde på at skaffe nogle flere og bedre links, som erstatning for de gamle dårlige links.

Hvordan virker Google Disavow Links Tool?

Med  Google Disavow Links Tool kan du uploade en tekst-fil der indeholder de websider eller websites (domæner), som du ikke ønsker, at Google skal medregne links fra. Hver linie i filen henviser til en konkret URL på et site, eller alle sider fra et domæne.

Du kan også skrive kommentarer i denne fil, så Google kan læse hvorfor det er nødvendigt for dig, at udelukke disse links med Disavow tool’et.

Eksempel på en Disavov Links fil:

Google Disavow Links Tool eksempel

Du kan læse mere om hvordan du opsætter Google Disavow Links Tool her.

Start med at fjerne dårlige links manuelt

Inden du uploader en Disavow fil, med links du ønsker Google skal se bort fra skal du forsøge, at fjerne så mange af de dårlige links som muligt selv. Google vil gerne se, at du har gjort et ihærdigt forsøg på det inden du beder dem om, at se bort fra resten.

Men hvordan finder du så de dårlige links?

Hvilke links skal fjernes med Google Disavow Links Tool?

Hvis du har fået en advarsel fra Google, om at der er mange “unaturlige links til dit website (via email og/eller Webmaster Tools) vil der som regel være 1-3 eksempler på links, som de ikke kan lide. Brug disse eksempler til at finde så mange links som muligt, der er af samme ringe kvalitet som dem.

Du kan bruge Google Webmaster Tools til at finde de dårlige links. Det er helt gratis. I Webmaster Tools vælger du Trafik -> Links til dit website. Under punktet “Hvem linker mest” klikker du på “Mere” linket og vælger “Download flere eksempler på links”. Husk at bedtage både www og ikke www versionen af dit website – der kan være links til begge versioner.

Listen med links du modtager skal du så gennemgå manuelt for at identificere de links, som du gerne vil have væk. Tjek alle de links, som kommer fra sites du ikke lige kender og ved er gode sites. Hvis det viser sig at det er links fra spam-blogs, ulovlige sites og sites der af andre grunde måtte virke farlige, så skal de måske væk. Skriv så til ejerne og bed dem om at fjerne linket til dig. Svarer de ikke, nægter de eller kræver de betaling for det, så noter dette og skriv det evt. ind i din Disavow fil, så Google kan se hvad du har gjort for at få det fjernet.

DetoxNæsten alle de store link-tools har i dag rapporter, som kan hjælpe dig med at identificere dårlige links. Et af de mest kendte er Detox fra LinkResearchTools.

Med dette tool kan du meget let få et overblik over hvor slemt det står til på dit website – hvor mange links der er meget dårlige, lidt dårlige og OK. Du kan ikke 100% stole på tools som dette. Du skal ikke bare uploade alle de links de foreslår! Tjek dem manuelt inden du sender dem ind.

Upload til Google Disavow Links Tool – og vent …

Når du har gjort alt ovenstående, så er du klar til at uploade din Disavow fil. Det gør du her. Og så er det ellers tid at vente. Og vente …

For der kan godt gå lang tid før der sker noget – uger eller måneder. Google bruger ikke din Disavow fil direkte, men den indgår i deres analyser af, hvordan de kan forbedre deres systemer til automatisk at fjerne dårlige links. Google Disavow Links Tool er med andre ord alene et forslag til Google. Du kan ikke forvente at de nødvendigvis overholder dine forslag.

Du skal ikke indsende et request for reconsideration!

Det er kun hvis du har fået en manuel straf, at du skal indsende en “request for reconsideration” – en anmodning om at få genvurderet dit website. Hvis der blot er tale om en linkadvarsel eller lettere faldende rankings (måske grundet Panda eller Penguin opdateringer), så skal du arbejde videre med din optimering – og måske overveje Google Disavow Links Tool.

Se videon fra Google nedenfor:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Tim Petersson skriver

  Det er et rigtig godt indspark, tak!

  Arbejder Detox toolet godt med danske sites?

 2. anders skriver

  Hej
  Jeg vil kontakte nogen sider og spørge om de vil slette links til min side. Er det nok at de fjerner backlinks eller skal man give besked til google om at nu har man fået fjernet de og de links ?
  Google finder jo nok selv ud af at disse links ikke er der mere.

  Skal siges at jeg ikke har fået nogen advarsler i google wrbmastertool men har faldet på nogrn søgeord og jeg har en fornemmelse af at det kan have noget at gøre med disse meget dårlige links jeg har.

  Mange tak
  Mvh
  Anders

Speak Your Mind

*