Google Data Highlighter Tool – Rich Snippets helt uden kodning!

Google Data Highlighter ToolDu har sikkert allerede hørt om Rich Snippets – det er de her lidt nørdede koder man kan kan tilføje sit website, så f.eks. ratings, forfatter, kategorier, udgivelsesdato, opskriftstype, produkt osv. fremhæves i søgeresultaterne.

Så langt så godt.

Problemet er bare, at det indtil for nyligt har krævet, at du dels har adgang til at ændre i kodningen af dit website og at du kan finde ud af, at tilføje koderne på den helt rigtige måde. Men nu er der kommet en anden mulighed: Google Data Highlighter Tool, som gør, at du helt udgår at skulle rode med kode overhovedet!

Læs mere om hvordan du bruger Google Data Highlighter Tool – og se en lille hjælpe-video, nedenfor …

Google Data Highlighter Tool side typer

Google Data Highlighter Tool blev i al stilhed lanceret tilbage i december, 2012. Til at begynde med var det kun sider af typen “Events” der kunne oprettes, men nu er der tilføjet 6 nye sidetyper, hvilket gør det brugtbart for langt flere sites. Nedenfor kan du se en samlet oversigt over de sidetyper der nu understøttes:

 • Articles
 • Events
 • Local Businesses
 • Movies
 • Products
 • Software Applications
 • TV Episodes

Sådan bruger du Google Data Highlighter Tool

For at bruge Google Data  Highligter Tool skal du logge ind på din Google Webmaster Tools konto og vælge det site du vil tilføje Rich Snippets data til, og så vælge Optimering -> Datafremhæver.

Her kan du oprette en eller flere kategorier af sider, af samme type, og manuelt markere de forskellige dele af siden som skal bruges som Rich Snippets. På baggrund af de eksempel-sider du markerer kan Google så automatisk genkende alle lignende sider på dit website.

Det hele foregår via et meget simpelt peg-og-klik værktøj, hvor de sider du udvælger indlæses i Google Data Highlighter Tool’et. Det kræver absolut ingen tekniske kundskaber.

Det er dog kun sider, som Google allerede har crawlet som du kan benytte dette tool til. Da jeg lige testede det på denne blog rendte jeg ind i det lille problem, at Google ikke har opdateret alle de mange tusinde sider fra denne blog endnu – efter min re-lancering i sidste uge, så en del af siderne var stadig med det gamle design – og struktur. Men lige i mit tilfælde gør det så ikke så meget, for jeg har allerede tilføjet de Rich Snippet koder i mine templates som jeg ønsker, så jeg har ikke brug for dette tool.

Og det vil jeg også anbefale at du gør, hvis du har mulighed for det. Det er min vurdering, at det trods alt er en mere sikker metode. Men hvis du ikke har mulighed for selv at tilføje Rich Snippet koder på dit website, så er Google Data Highlighter Tool trods alt et rigtig godt alternativ.

Du kan læse mere om Google Data Highlighter Tool her – og se den korte introduktions-video nedenfor:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. FUCK, hvor fedt!!!

 2. Sweet! Det skal da lige prøves af!

 3. Smart, til os uden de store kode-hjerner 🙂

 4. Ja, det blev det hele lidt lettere af – tak for at dele, Mikkel!

 5. Jeg bruger personligt selv WordPress til alle mine sites samt pluginnet SEO by Yoast. I det plugin kan man nemt tilføje ens Google+ profil og på den måde få billederne fremvist. Men til dem som ikke har WP, er denne metode rigtig god. Jeg testede den af, og alt virkede fint!

 6. Det ser lækkert ud, noget jeg gerne ville prøve!
  Har sat den adresse ind jeg vil prøve at gøre det med, den går igang med at loade, og ender så op med en HELT hvid skærm venstre, og til højre står stadig det panel, hvor man skal vælge de forskellige ting.

  Nogle der har erfaringer med det, eller er det mig der gør det helt forkert??

 7. Sådan der Mikkel, det var sgu da en hands-on info der batter 🙂

  tak

 8. Det lyder let og ligetil. Fedt med relanceringen af bloggen i øvrigt!

 9. Super godt – super nemt! 🙂

 10. Jeg glæder mig til at se om det får nogen effekt i SERPs.
  Nu er vore produkter i hvert tilfælde markeret med data-highlighter-tool.

 11. Super fedt tip !!! Så skal man da lige ind og lege lidt 🙂

  Og også super fedt med relancering af bloggen !!!

 12. Mange tak for tippet! Glæder mig til at se resultaterne 🙂

 13. Casper Christiansen skriver

  Super tip. Man kan aldrig få for meget rich snippet.

 14. Wow… Det er da et værktøj der skal bruges!
  Her har jeg siddet og fumlet og forsøgt at få snippets til at style sig ift mit sites design.
  Dette er da “mere sjovt”, effektivt….
  Det skal bruges!!

  Takker for tipset!

 15. Super fedt værktøj og 1.000 gange nemmere at bruge end at skulle indsætte koderne manuelt. Mange tak for deling Mikkel 🙂

 16. Hej Mikkel
  Jeg har prøvet det værktøj på en af mine sider, hvor længe kan der gå før man kan se det i “Testværktøj til strukturerede data”?
  Super fedt indlæg..

  • Jeg ved det faktisk ikke, for jeg implemeterer altid Rich Snippets i koden. Men selv når man gør det har jeg nogle gange oplevet, at der med visse data godt kan gå lidt tid inden man kan se det i testværktøjet. Så hvis du er helt sikker på, at du har gjort det rigtigt, så giv det lidt tid.

   • har du nogen erfaringer med tid? en uge eller en måned? for jeg har prøvet en gang på http://www.magic4eyes.dk men kunne ikke se et resultat efter et par uger og prøvede igen og har igen gået og ventet….
    Der er heller ikke fejlmeldinger
    Mvh
    Henrik

 17. Kan i få det til at virke, synes ikke jeg kan få lov til at trykke ok når først jeg har lavet mine valg, close knappen virker fint??

 18. Ej, hvor spændende.

  Det glæder vi os til at prøve 🙂

 19. Farvede linser / Henrik skriver

  Tak for tippet, og har for et par dage siden oprettet rich snippets, men kan endnu ikke se resultatet i søgemaskinen, så det tager åbenbart længere tid end ventet…

  hmmm – eller jeg har lavet en fejl, men det virkede nu meget nemt at bruge

 20. Jens Mikkelsen skriver

  Det virker helt fint hos mig, har dog kun testet med Google Chrome 🙂

 21. Rasmus Andersen skriver

  Jeg over vejer at bruge rich snipper data på min hjemmeside.
  Men jeg har lige et spørgsmål. Kan man bruge 2 rich snipper elementer på samme tid?
  Fx et billede samme med en stjerne/bedømmelses del.

Speak Your Mind

*