Google Chrome er bygget på Microsoft kode

En af Microsofts udviklere, Scot Hanselman, fik sig en ordentlig griner, da han kiggede (open source) koden i Googles nye browser Google Chrome igennem. For som en del af koden fandt han et stykke Microsoft software!

Det drejer sig om Windows Template Library (WTL), der blev udgivet af Microsoft som Open Source i 2004, så der er intet ulovligt i det Google har gjort. Det er bare lidt sjovt, synes jeg 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Med mindre Google har revideret siden for nyligt, saa er den information altsaa at finde i Chrome’s online dokumentation:
  http://code.google.com/chromium/terms.html

  😉

 2. øhh jah. er det ikke meningen med open source at man kan bruge det andre har lavet og delt?

  Jeg forstå generelt ikke hvorfor folk finder dette så interesant.

 3. Arhh, comon, kan du ikke se det morsomme og paradoksale i, at Google må ty til Microsoft – deres fjende nummer 1 – for at få en browser på markedet? Det er sgu da morsomt! 🙂

 4. Jeg vil nu give “HK” ret … det her viser bare at google rent faktisk både støtter og bruger opensource, jeg syntes ikke der er nogen grund til at genopfinde den dybe tallerken, heller ikke selvom der står Microsoft på den.

  Derudover er hele rendering enginen jo “stjålet” fra Apple, eller det er ihvertfald den samme som Apple’s. (Safari) … jeg syntes bare det er genialt, det betyder at hvis jeg har et forslag til en forbedring af en browser, så “stjæler” jeg Crome … laver min ændring der måske er revolutionerende … og efter et par måneder kommer den her feature så med i IE, Chrome, Firefox osv….fordi de frit kan tage min kode og bruge den.

  Jeg kan sq godt lide filosofien og jeg syntes bare det er lækkert at Microsoft er med på vognen.

 5. Jeg kan sq godt se det morsomme i det, men synes sådan set det er fedt nok. Jeg er dog ikke helt glad for chrome endnu. De ved sq alt for meget om mig i forvejen.

 6. Mikkel Christensen har du tænkt over hvorfor visse links i FF indeholder ordet “Chrome”? Hvem der har lånt fra hvem skal du vidst lige undersøge igen 😉

Speak Your Mind

*