Citeret på FoxNews – i forsvar for Google

Jeg har naturligvis sat Google alerts op på mit eget navn og andre vigtige keywords (det har du selvfølgelig også, ik?), så da FoxNews i dag valgte at bringe et lille citat fra mig her til aften, så poppede det naturligvis hurtigt op med en Google Alert email. Det er jo meget smart.

Jeg havde aldrig forestillet mig jeg skulle ende i en artikel på FoxNews – og så endda med et forsvar for Google!

Debatten som citet fra mig er hentet fra, er en debat på Google’s policies blog, hvor der har været en hæftig diskussion igang om Google boms – og i særlig grad den sidste “anti Google boms” de kørte, som også fjernede “failure” søgningerne der rettede sig mod Bush.

Det har fået den mest uintelligente konservative/ortodokse del af USA op af stolene. De ser Google som noget der minder om kommunister, og med kun en agenda: At lave en søgemaskine der manipulere med verden efter lige deres politiske syn.

Jeg synes argumenterne og holdningerne var – og er – ret langt ude, og følte derfor et uvant behov for at forsvare Google. Ja, vel er mange Googlere da Demokrater, og flere har bidraget til Obamas kampagne, men i forhold til Google er de altså først og fremmest professionelle søgenørder, der gør alt hvad de kan for at lave en god og neutral søgemaskine. Det ved jeg med sikkerhed.

Man kan sagtens angribe Google på de konkrete fejl og fuck-ups de laver. Og det ved de fleste, at jeg gerne gør. Men jeg synes bare ikke det er rimeligt, at betegne Google som en hverken systematisk ondsindet eller politisk manipulerende informationsvirksomhed.

Du kan læse artiklen på FoxNews her.
Google bloggen finder du her.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

  1. Tillykke med citatet. Det må da føles som et skulderklap at blive citeret i så stort et udenlandsk medie. Det betaler sig endnu engang at have en holdning til hverdagens emner.

  2. … ud over at det er en god sag og et godt citat så er det også et godt tip om Google-alart, det vil jeg da sætte op med det samme på samtlige af vores firmanavne 🙂

  3. Foerst og fremmest tillykke med citatet!

    De google alerts, jeg har sat op, fanger kun ca. 10-20% af relevant omtale — er der andre, der kan nikke genkendende til det?

  4. Som med de fleste andre Google services er det på ingen måde perfekt. Så man kan ikke bruge det til at tjekke at der IKKE er sket noget nyt, når man ikke får email – man kan bruge det til at få email nogle gange når det sker 🙂

Speak Your Mind

*