Den første million er ikke den sværeste!

Jeg har gennem tiden påpeget mange ordsprog og mundheld som ikke holder vand, f.eks. “Man kan ikke blæse og have mel i munden …” eller “Man skal ikke springer over hvor gærdet er lavest”. Vrøvl!

Nu er jeg så faldet over et andet gammelt mundheld, må man vel kalde det, som går noget i retning af at “den første million er den sværeste”. Det er jeg ikke så sikker på er helt rigtigt.

Det er snart et styke tid siden jeg nåede min første million, og har siden da arbejdet på at nå 10. Når jeg når dertil vil jeg sikkert have 100. Jeg kender mig selv (hehe). Det synes jeg ikke er helt let. Jeg er i hvert fald ikke så sikker på længere, at det er lettere end den første million – at den første million skulle være lettest.

Naturligvis er er der nogle ting som er meget lettere nu hvor jeg har noget kapital i mine forskellige firmaer, som jeg kan bruge til at sætte nye ting i gang, uden at skulle låne i banken. Det sætter jeg stor pris på. Ikke mindst den handlefrihed det giver. Men for at få den første million til at blive til 10 skal der udbygges, investeres, skaleres eller investeres.  Det er sådan set også sjovt nok, men jeg synes bare ikke det er så let.

Den første million nåede jeg, som så mange andre før mig, ved at være meget fokuseret på en enkelt ting og så knokle med det som besat. Det er i princippet let nok, hvis man har den rette passion for det man arbejder med. Der er ikke så meget forvirring og udenomssnak. Man ved hvad der skal kæmpes for og gør det. En ting i fokus.

I dag er jeg på mange måder omgivet af mange flere spørgsmål, mange flere forskelligartede udfordringer og mange flere bolde i luften end for 5 år siden. Udfordringen i dag er ikke kun “at nå i mål” men i højere grad at prioritere hvilke “mål der skal nås”. En fejl i den ene ende kan koste overskudet i den anden. Med flere bolde i spil er der større risiko for at tabe nogle af dem.

Nå, men det er i hvert fald sjovt! Så dette skal på ingen måde lyde som en gang brokkeri. Mere en konstatering af, at det ikke nødvendigvis er den første million der er den sværeste.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Hej

  Jeg nyder at følge med i din blog og få lidt gode råd med på vejen – tak for det

  men dette indlæg forvirrere mig lidt 🙂

  Overskrift = Den første million er ikke den sværeste!
  sidste ti ord (ca) = Mere en konstatering af, at det ikke nødvendigvis er den første million der er den letteste.

  er den så den sværreste eller hvad ?

 2. Der havde sneget sig en fejl ind i den sidste sætning. Den er rettet. Tak 🙂

 3. Det er jo et gammel mundheld du har fat i der. Og inflationen har jo udhulet millionen sådan at der idag ikke er noget særligt ved at være millionær. Det kan enhver velsagtens blive idag.

  Så omskrevet til nutiden skulle det måske hedde at det er de første 10 millioner dollars der er de sværeste. 🙂

 4. Ja, hvis man virkelig vil det, men hvis man f.eks. brænder for at være skolelære så er det sgu ikke så let 🙂

 5. Patrick skriver

  Hey, hvordan tjente du så din første million ? 🙂

 6. Patrick, først og fremmest hårdt arbejde – 70-100 timer om ugen uden ferie i flere år. Dertil en god portion risikovillighed – at satse på det man tror på, selvom andre måske ikke tror på det, eller det bare ikke har bevist sig selv endnu.

Skriv kommentar

*