Få negative sider fjernet fra Google – med en dom!

Google har nu valgt at lægge en formular op, som du kan bruge, hvis du har fået dømt nogle til at fjerne en, eller flere, negative (og ulovlige) websider om dig. Google har ganske vist ikke gjort det store nummer ud af, at gøre opmærksom på denne formular. Men nu findes den og jeg vil anbefale alle at bruge den i de sager, hvor det er muligt.

Du finder formularen her:
http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_courtorder . Det var Andy Beal der tippede mig om den.

Såvidt jeg kan se kan du også godt bruge en dansk dom med denne formular. Om den skal oversættes til engelsk fremgår dog ikke.

Men det er ikke en formular du kan bruge, hvis der ikke foreligger en dom. Og det er øjensynligt bedst, hvis dommen direkte nævner de konkrete URL’s der skal fjernes. Så det er bestemt ikke en løsning der dur i alle situationer, men i nogle sager vil den måske kunne bruges.

Jeg vil i hvert fald anbefale, at du bookmarker formularen, så du har den hvis det en dag bliver aktuelt.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Hej Mikkel,

  Det er utroligt at det først er en feature som er kommet nu. Hvis en person har set sig ondt på dig eller dit firma, har du i langt tid ikke kunnet gøre meget mod vedkommende hvad google angår. Hvilket både har kunnet skade dit eget eller firmaets omdømme.

  /Dofs

 2. > ikke kunnet gøre meget mod vedkommende hvad google

  Det er nu ikke helt rigtigt. Du har altid – og kan fortsat, gøre rigtig meget for at sikre dig et ordentligt omdømme online og i søgemaskinerne, og der er masser af effektive teknikker, til at reduceret negative websiders synlighed.

  Det kaldes Search Reputation Management – og jeg er ikke den eneste der tilbyder den slags services til større og mindre varemærkeejere. 🙂

  Den nye formular hjælper kun i de ganske få tilfælde, hvor man kan få en dom over dem som skriver noget negativt om dig. I de fleste tilfælde er det der skrives ikke ulovligt – selvom det er negativt og måske stærkt skadende for dig, og i andre tilfælde bor den der skriver et sted i udlandet, hvor det er umuligt at retsforfølge dem.

  Så i de fleste tilfælde må du stadig ty til de gode “gammeldags” metoder.

Speak Your Mind

*