Eric Schmidt stopper som CEO for Google!

Eric Schmidt, der har været CEO for Google siden 201 har meddelt i dag, at han stopper med at fungere som CEO på Google fra og med 4. april i år. Og det ser ikke ud til at være en joke …!

Eric Schmidt smed bomben på Google bloggen i dag. Eric Schmidt stopper dog ikke helt på Google. Han overgår til en rolle som bestyrelsesformand, med et mere strategisk fokus.

Fremover bliver det Larry Page, der sammen med Sergey Brin stratede Google, der får rollen som CEO. Det er nok ikke så dumt. Larry kender Googles grund-værdier som søgemaskine bedre end de fleste og har en dyb passion for gode søgeresultater. Jeg kan altid godt lide, når man sætter fagfolk ved roret.

Nyheden er også omtalt på WebProNews.

Man kan mene hvad man vil om Eric Schmidt. Jeg har selv ofte været kritisk overfor mandens til tider lidt underlige holdinger til bl.a. privatlivets fred (altså andres, ikke hans eget, som han holder meget af og beskytter med alle tilgængelige virkemidler). Men man kommer ikke udenom, at Google i Eric Schmidt’s tid som CEO er vokset fra et mindre webproject, til en af verdens mest betydningsfulde virksomheder og varemærker.

I praksis tror jeg ikke vi som brugere af Google kommer til at mærke den store forskel lige med det samme. På lidt længere sigt kunne jeg håbe på, at det at Larry Page nu overtager vil give endnu mere fokus på produktkvaliteten. Og det er der også brug for.

Så alt i alt er jeg positiv. Det eneste negative, at vi nu ikke har Eric Schmidt at drille på bl.a. Strikepoint. Han gav ellers grundlag for mange gode rants 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Mon ikke du mener 2001, ellers er det pænt godt gået 😉

 2. Stanley skriver

  Har Google virkelig eksisteret så længe? For ikke at tale om Mr. Schmidt 😉

 3. Hej

  Med Larry Page ved roret, kan det være der bliver sat større fokus på kerneforretningen. Dette vil givetvis sørge for, at søgeresultaterne bliver bedre. Jeg læste forleden at 95% af Googles indtjening stadig kommer fra søgemaskineannonceringen. Hvis Google vil sprede deres forretningsområde ud og fokusere på andre områder, er dette så ikke en dårlig beslutning?

  Mvh.

 4. flagstænger skriver

  I wonder how that news will affect the rating of google shares on the stockmarket.

Speak Your Mind

*