Email autorespondere og indbrudstyve

Jeg sad lige og sendte nogle emails ud og fik naturligvis en hel del automatiske emails tilbage fra folk der er taget på ferie… Hej, jeg er ikke på kontoret før 2. januar, da jeg er på ferie på de Vestindiske Øer…

Så var det jeg kom til at tænke på, at det ville en indbrudstyv da sikkert gerne vide – altså, at dit hus står tomt frem til 2. januar. Det giver jo god tid til både at planlægge og udføre et indbrud i ro og mag.

Det ville ikke kræve ret meget af en indbrudstyv, at samle tusindvis af emails, navne og adresser sammen, og så bare sende test-emails ud til dem alle. I løbet af få minutter vil han så sidde tilbage med en liste over hvem der er hjemme hvornår – i hvert fald fra alle dem der har sat email autorespondere op, i stil med eksemplet ovenfor.

Men skal man så helt lade være med at bruge autorespondere?
Nej, det synes jeg ike. Man skal bare ikke give flere oplysninger i de automatiske emails end højest nødvendigt. Der er f.eks. ingen grund til at sige at man er bortrejst – man kan bare nøjes med at sige, at man ikke tjekker emails.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Autorespondere er efter min mening ikke ok – de generer mailinglister og man kan alligevel ikke regne med, at folk har modtaget ens mail, med mindre man ringer, da emails kan gå tabt i mystiske spamfiltre, folk kan være taget væk uden at sætte autoresponder på, og meget andet.

 2. Hvis det er arbejdsmail, der er tale om, bør man i mine øjne aldrig give flere oplysninger end hvornår man tjekker sin mail igen.
  Det virker let uprofessionelt at give alskens informationer om, hvor man er henne. Hvis man er på god talefod med afsenderen, kan man altid tale om den slags, når man er tilbage igen.

 3. Helt enig i, at man aldrig skal efterlade informationer, der kan misbruges. Men at undlade autorespons? Skal vi så også afskaffe telefonsvareren?

 4. Jan Skovgaard skriver

  Det lyder som “Det er Vesterhavshytten!” om igen 🙂 (Til dem med dårlig hukommelse, tænker jeg her på en reklame der kørte midt i 90’erne i forbindelse med det der “smarte” noget med viderestilling af sin telefon)

 5. > Det lyder som “Det er Vesterhavshytten!” om igen

  Jeps, det er i princippet samme problematik 🙂

 6. David Airey fik sit domæne stjålet og GMail hacked mens han var på ferie. Han skrevet i en blogpost at han tog væk en måned, men under ferien blev han kontaktet af venner, som kunne fortælle at domænet havde skiftet ejer.
  Det er ikke helt det samme som autorespons på mailen, men illustrerer hvor forsigtig man skal være med at oplyse hvornår man er væk.
  Spændende og skræmmende læsning med mange detaljer om forløbet.

  Go jul!

 7. Jeg er helt enig og man kan ikke sige problematikken er blevet mindre, nu hvor reglerne for visning af personlige detaljer hos dk-hostmaster er blevet ændret (har været ændret i et godt stykke tid).

 8. Det smarte hos gmail er at det kun er mennesker i min kontaktbog, som får auto-responsen – så hvis du fik én fra mig Mikkel er det fordi du figurerer der 🙂

  Og jeg regner jo ikke med at der er ret mange indbrudstyve bladt de mennesker som er listet i mine “contacts” – og for mig handler det med at bruge funktionen bare om at afstemme forventninger – hvis folk skriver til mig mellem jul og nytår forventer de måske et svar indenfor et par timer – og så bliver de jo fælt skuffede – for jeg er ikke ved computeren mere end højst nødvendigt i de her dage 🙂

Skriv kommentar

*