Tekniske problemer med duplicate content i søgemaskinerne

Som mange heldigvis efterhånden ved, er det et stort problem i forhold til søgemaskinerne, hvis man kan tilgå det samme – eller næsten det samme – indhold via flere forskellige unikke URL’s. Det der også kaldes Duplicate Content – identisk indhold.

Jeg har en del gange holdt en session på de store søgemaskinekonferencer i USA og England, sammen med et par af mine rigtig gode kollegaer og venner Shari Thurow og Anne Kennedy under overskriften “Dealing With Duplicate Content Issues”: . Vi skulle også have afholdt denne session på Search Engine Strategies i december 08, men desværre blev jeg forhindret i at komme.

Arrangørerne – og de andre deltagere på denne session, mente dog, at jeg var den bedste til at forklare de mere tekniske aspekter af problemerne med duplicate content og de spurgte mig derfor om jeg ikke kunne lave en video af min præsentation, som de så kunne spille på denne session, som en erstatning for at have mig der. Det sagde jeg ja til.

Dagen efter fik jeg besked retur om, at det var gået rigtig godt. Folk var næsten ligeså glade for videoen, som når jeg laver samme præsentation live. Og det er jo godt.

Nu er konferencen overstået og jeg besluttede mig derfor til, at I, kære læsere, skulle have lov til at se videoen også – som en lille for-julegave. Så her kommer den …

Videoen er naturligvis på engelsk (så godt som det nu bliver) og det skal understreges, at der på de 12-14 minutter jeg har til rådighed naturligvis er mange detaljer og eksempler der mangler. Jeg kunne snakke om emnet i timevis, men der er altid tidsbegrænsing på, på sådan en konference.

Jeg håber du kan lære lidt om duplicate content af den … God jul! 🙂


deMib presentation: Dealing With Duplicate Content in Search Engines from Mikkel deMib Svendsen on Vimeo.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Takker mange gange.

  Rart at os “hobby-SEO’er” også får mulighed for at høre nogle af de guldkorn, der ellers er forbeholdt det (dyrt) betalende publikum.

 2. Det gik da rigtig godt 😀

  Det burde du gøre noget mere i fremover… Eneste hage er, at hvis du ikke kommer ud så meget som du gjorde før, så ender du nok op med at blive lidt småfed hehehehe

 3. Der kommer mange flere videoer i løbet af næste år, men de fleste af dem vil blive fobeholdt brugerne af SEO Supporten. Vi har allerede planlagt de næste 4-5 timers færdige produktioner og jeg er i gang med at bygge et mindre TV-studie. Med studiet og det nye udstyr på plads vil kvaliteten også stige en del.

 4. Hej Mikkel

  Super video!

  Hilsen

  Nicolas

 5. Det lyder spændende, det hele 🙂

 6. Kanon video. Altid rart at få tingene forklaret på en god måde.
  Glæder mig til at se mere.

 7. Hej Mikkel

  Tusind tak for præsentationen.

  Det er også min erfaring, at een af de vigtigste ting man bør kigge på, når man søgemaskineoptimerer er duplicate content.

  Selv om vi fokuserer på, at vores kunder skal have flere kunder ud af de besøgende, de får, så nytter det jo ikke, at kunderne bliver stoppet af duplicate content problemet.

  Venlig hilsen,
  Christian

 8. Hej Mikkel

  Rigtig god video

  Er dog ikke for glad for det jeg hører da det minder mig om at jeg selv har nogle ret irriterende problemet med dublicate content.

 9. Kanon video.. glæder mig til at der kommer flere…

  Men da du snakkede havde jeg kun lyden i den ene højtaler. Kan du ikke optage dig i stereo 😉

 10. Thomas T skriver

  Godt træk! Mere af det.. 🙂

 11. Tusind tak for denne lille julegave 🙂
  Det skulle vel ikke være Dynamic Web du referer til ang Duplicate Content?
  Jeg er i gang med en uddannelse, hvor Karsten Nygaard underviser indimellem, og han lød umiddelbart ikke imponeret over deres testdomain metoder.

 12. > Det skulle vel ikke være Dynamic Web du referer til ang Duplicate Content?

  Nej, ikke specielt. De har vist haft en del problemer med det, men det er der rigtig mange andre der også har! 🙂 … Ikke at det gør det bedre

 13. Hej Mikkel

  Først og fremmest, tak for en god lille video.

  Har lige et enkelt hurtigt spørgsmål. Her på din egen side, og på tusindvis af andre sider, der bruger folk noget af deres indhold fra nyheden/artiklen til at udgøre teaseren på eksempelvis forsiden eller i en listing af nyhederne/artiklerne. Der opnår man jo også en grad af duplicate content. Hvad er dine tanker om det problem, hvis det er et problem?

 14. Hvis det er en kort snippet – som det som regel er her, så er det normalt ufarligt. Men hvis det begynder at blive til hele – eller næsten hele – gentagelser af de samme tekster er det ikke godt. Det er således en vurdering i den enkelte situation, baseret på praktisk erfaring.

 15. Det var faktisk en cool måde at komme omkring emnet. Jeg glæder mig til/håber på at se mere af samme skuffe i løbet af det nye år.
  Det er fuldt forståeligt hvis du vælger at holde det som en del af SEO-supporten, men nogle småting til os hobby-SEO’er/som support teasers ville blive påskønnet 🙂

 16. Hej Mikkel!

  Meget fin behandling af duplicate content-problematikken inden for en lang raekke omraader. Du kommer virkelig godt & praecist omkring paa kort tid. Jeg har forstaaelse for, hvorfor du er en populaer taler til SEO-konferencer efter at have set indlaegget.

  God jul til alle!

  Kasper

 17. Hej Mikkel.
  Der er noget galt med videoen. I Firefox vælter den dit design og her i Explorer er der et stort rødt kryds.

  Venligst
  Potter

 18. Det var vist mig der have lavet en lile fejl da jeg opdaterede i går aftes. Det er rettet nu 🙂

 19. Hej Mikkel

  Tak for en spændende julegave.

  Fin præsentation og et spændende emne.

 20. Hej Mikkel.

  Rigtig god video.

  Vi overvejer i øjeblikket om vi skal prøve 12 måneder af seo supporten.

  mvh
  Morten.

 21. Tak 🙂

  Jeg kan naturligvis kun opfordre til at I kommer i gang med SEO Supporten – jeg kan jo ikke love, at alle videoer fremover vil blive lagt gratis ud som denne 🙂

 22. Hej Mikkel

  Dejlig video, den gir en lidt at tænke over…

  Du er dog kønnere i din avatar end på video 🙂 hehe

  Spøg til side, dejligt at nogen gider dele deres viden gratis, det er påskønnet herfra.

 23. Hej Mikkel

  Super indlæg. Fedt at høre at der skal gøres noget. Da jeg har været meget i tvivl, pga. diverse blog indlæg jeg efterhånden har læst.

  Jeg kan se når jeg laver en google search på: site:onlinebrand.dk at der er de samme resultater både med og uden www.

  så jeg prøver også at hitte ud af hvordan man undgår dette. Da jeg arbjeder med joomla og har sef urls på. er jeg meget i tvivl om jeg bare skal tilføje:

  [code]RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yourdomain.com$
  RewriteRule ^(.*)$ “http://www.yourdomain.com/$1” [R=301,L][/code]

  men tør ikke.. hehe

  Vil være sikker på det er det rigtige at gøre.

Skriv kommentar

*