Jeg elsker den globale opvarmning!

Som nogle af jer måske ved, var jeg på et tidspunkt ved at flytte til San Francisco i Californien med min familie. Udover noget spændende arbejde jeg skulle lave, var en af de ting der trak unægteligt også det gode stabile vejr. Selv om vinteren kan man gå med korte ærmer. Lige noget for mig!

solkraft.jpg Men nu ser det ud til at tiderne er ved at skifte. Som du sikkert har bemærket, har vejret i Danmark i den seneste tid været usædvanligt varmt. Og som du måske også har hørt om, er det usædvanligt koldt i Californien.

I dag er det 1 grad varmere i Roskilde end der er i San Francisco – ifølge Yahoo Weather. Der er varmere i Danmark end i San Francisco på en januardag! WOW!

Ja, så er det, at det er svært ikke at blive bare lidt glad for den der globale opvarmning. Jeg blev derfor inspireret til at lave ovenstående glade badge – “Mindre Ozon – Mere Sol” 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Comments

 1. Mr Detail skriver

  Ozon. Det hedder ozon med z som i zebra.

 2. Inden du trykker den, så byt C’et ud med et Z. Det er vist lige gået lidt stærkt med at få udarbejdet den 🙂 – og så lige et hurra for ikke at skulle skrabe is fra forruden hver morgen. Jeg er med på den med at hylde den globale opvarmning. I hvert fald jubler jeg, til vi alle bliver oversvømmet af smeltende polar-is.

 3. Hej Mikkel

  HA HA HA! Den er lige så god som den er politisk ukorrekt! Pas på Du ikke får lige så mange “slag” som Bjørn Lomborg 😉

  P.S. Jeg synes det er godt Du blev i DK, det er godt at en af de tunge SEO drenge er fra vores egen bygd!

  /Grosen Friis

 4. Stavning fikset 🙂

  > Pas på Du ikke får lige så mange “slag” som Bjørn Lomborg

  Tak for sammenligningen hehe men jeg tror jeg er nogenlunde ligeså hårdhudet som Lumborg, så jeg overlever nok (engang …)

 5. Og lige en klogeågekommentar: Det er ikke den mindre ozon, som giver global opvarmning. Den sørger blot for hudkræft og mutationer. Det er CO2-en og andre drivhusgasser, som giver ekstra varme til jer stakler i Danmark.

  Hilsen Anders, Grækenland

 6. Det kan godt være, men OZON ser flottere ud på mit badge 🙂

 7. Og så er det kortere 😀

 8. Sjovt der lige bliver nævnt noget om global opvarmning. Jeg er idag gået med i den nye seo konkurrence (SEO World Championship) med et dansk domæne http://www.globalwarming-awareness2007. dk
  Jeg syntes det er rigtig godt at de med denne SEO konkurrence ser snittet til at udnytte det til noget generel godt for alle, da der herved kan og vil blive bedre oplysning omkring emnet.
  Ps. konkurrencen går ud på at ranke bedst i de 3 store søgemaskiner med “globalwarming-awareness2007”

 9. Jarlskov skriver

  Hæh, ja den opvarmning har vi godt nok ventet på i lange tider, så må vi se om det bliver ved, eller om vinterens varme bare er naturen der spiller os et pus 🙂

 10. kamilla skriver

  haha.. din XXX (RED: Jeg tror hun mente søde smukke fyr).. en dag så drukner vi på grund af alt det vand.. også sidder du bare der og elsker den glopbale opvarmning.. godt nok hader jeg kulde men jeg vil ikke havde en hverdag med vand til maven.. det er ik fedt..

  hvad mener du om det.?

 11. Kamilla, først og fremmest skal du være opmærksom på at det er rigtig dumt at kalde redaktøren af en blog for helt ligegyldige nedladende ting. Det er nemlig mig der i sidste ende bestemmer hvad der skal med her, og kan redigere de ting ud som uacceptable. Og det var den første del af din indlæg, som hermed er rettet til det jeg tro du mente 🙂

  Dernest vil jeg blot sige, at jeg tror du skal læse mit indlæg igen, hvis du ikke helt forstår det. Du er vist en enlig svale

 12. opvarmning skriver

  Hvordan kan du elske den globale opvamrning ?
  Allerede nu, er der eksempler på isbjørne som har spist hinanden pga. af manglende føde. Det er jo sygt at kunne elske det?
  Dyrearter forsvinder.
  ja, det er da fedt med lidt varmere vejr.
  Men helt ærlig, vil i risikere verdens dyr, bare sådan i kan nyde det varme vejr ?

  come on ?!

 13. Hvis et par døde isbjørne kan sikre bedre vejr i Danmark, så er det da et meget godt bytte 🙂

 14. Min nye Touareg vil bidrage til endnu højere temperaturer i Danmark – så jeg sender dig en regning, deMib!

 15. Det behøver du såmænd ikke – jeg har selv en stor Mercedes og en Jeep med 5,2 L V8. Og er det ikke nok så tænder vi havetraktoren om søndagen 🙂

 16. Iøvrigt, jeg synes jo vi må gøre som vores miljørigtige forbilleder gør. Jeg så miljøministeren glad satte sig ind i sin store fede ministerbil lige efter hun annoncerede det afgiftssystem (som hun jo så ikke rammes af da ministerbiler er underlagt helt andre regler).

  Aller hvad med Al Gore, der VIRKELIG snakker om den her globale opvarmning og hvor vigtigt det er vi alle sparer. Det kom for nyligt frem at hans hus forbruger 210.000 kw/t årligt! De fleste danske familier bruger et godt stykke under 10.000 kw/t – og store EL-opvaremede huse kan løbe op i 20 eller 30.000 kw/t – men hvordan man bruger 210.000 overgår min fantasi.

  Så selv med vores store biler er der langt igen før vi kan leve op til vores idealers forbrug – de store miljøfortalere 🙂

 17. Åh ja – og de netop indførte regler for store biler gjorde mig 200.000 kr. rigere på et splitsekund (jeg nåede at skrive slutseddel en måned før). Det er selvfølgelig fedt nok, men… Min Touareg opfylder Euro 4 Emission, og det betyder – i store træk – at jeg forurener ca. halvt så meget pr. kørt kilometer som min nabo gør i hans gamle Golf diesel. Men han får lov at køre “ustraffet”.

  Skal vi gøre noget for miljøet i Danmark, skal vi have de gamle smadrekasser væk fra vejene. Det får vi ikke ved at gøre en gruppe biler, der udgør en meget lille del af det samlede bilsalg dyrere. Men det er jo en nem måde at lovgive på, og så er der gjort noget for miljøet…

  Vor Herre til hest siger jeg bare!

 18. skuffende skriver

  Jeg vil først og fremmest sige til dig, at du måske burde sætte dig ind i tingene før, at du udtaler dig så kraftigt, som du nu gør. Din “søde” lille logo viser allerede hvor langt ude og skide du nu er! – mindre ozon? Tsk. Jeg vil give dig ret i, det er skuffende, hvis det passer, at Al Gore nu bruger så meget energi årligt, men er det nu sandt? Tjaa, det må guderne vide? Jeg synes bare, det er klamt, at det får folk til at være ligeglade -derudover har Al Gore rent faktisk al min respekt for det arbejde han laver. Ydermere var jeg vild med hans dokumentar film. Man har rent faktisk fastslået at global opvarmning eksisterer – men alligevel er der stadig mennesker der er så uvidende – og hvis jeg må have lov at sige det, fuldstændige naive og særdeles dumme – at de vælger at se Global opvarmning som noget der rent faktisk kunne have en positiv effekt på jorden. Og, jo, nogen få lokale steder vil nyde godt af de varmere temperaturer. På Lolland vil det langt ude i fremtiden være muligt at gro egne appelsiner. Vi ville spare tusindvis, hvis ikke millioner af kroner på charter ferier. Men hvis det nogensinde bliver så varmt her i Danmark, vil langt det meste af Lolland ligge under flere meter vand, også er der ikke plads til mange appelsintræer. Overvej nu lige de ord en gang, inden du kommer med de udlægnigner igen – jeg synes det er direkte forfærdeligt at læse dine meninger!

 19. skuffende – Hvorfor læser Du dem så?

 20. Frank Vilhelmsen skriver

  Jeg er træt af global opvarmning. Lidt på samme måde som når man hører ældre mennesker tale om forurening. I gamle dage var der ikke så meget forurening, vi gravede bare det hele ned.

  Okey, måske bliver her varmer? Men det jeg mærker på min arm når jeg køre hjem er det samme som sidste år. Jeg er ikke ramt af global opvarmning men blot små udsving i naturen.

  Det kan jeg vel nemt sige, ja men lad mig rise et par andre vinker op.

  Vulkaner har ført til katastrofale verdensomspændende atmosfæriske påvirkninger. Udbruddet fra El Chicho i Mexico i 1982 førte til globale forstyrrelser ved at millioner af tons gas og aske blev spredt af vinden. Det førte til globale klimaændringer på grund af det høje svovlinhold som holdt solen varme stråler væk fra jorden. Et sådan vulkansk udbrud kan føre til kraftig nedkøling af jorden. Vulkanske gasser indeholder også klorin, som kan virke forstyrrende på ozon-laget i atmosfæren og beskytter jordens befolkning mod dødelige ultraviolette stråler.

  Vi har haft smukke solnedgange siden vulkanen i Mexico gik af i starten af 60’erne. Det ene udbrud flyttede partikler ud i atmosfæren og de farver stadig solens stråler.

  Ifølge forskerne kommer der istid med en 10.000 til 15.000 års mellemrum. Og hvis jeg ikke tager meget fejl er det nu mere end 10.000 år siden landskabet omkring Haslev blev skabt. Det betyder jo at vi er relativ tæt på næste istid? Når det er istid bliver det vel koldere?

  Her på jorden lever vi i et tyndt lag mellem voldsom kulde og ekstrem varme. Hvis vi løfter os blot 10 km op i luften falder temperaturen til minus 70 – 80 grader. Hvis vi på den anden side graver en hul på ca. 1 km stiger temperaturen til lige under 100 grader.

  Den sidste ting jeg vil fyre af i dag er omkring konvektion. Konvektion opstår mellem saltvand og ferskvand. Dette fænomen holder gulfstrømme i en evig lås der transportere smeltet isvand mod syd og varm vand transporteret mod nord. Hvis temperaturen stiger vil der naturligvis smelte mere af isen på polerne og langt mere fersk vand vil blande sig i havstrømmene. Når gulfstrømmen bliver for fersk vil konventionen stoppe med katastrofale følger. Varmen vil samles sig om ækvator og kulden vil blive ved polerne.

  Bliver der så varmer her eller hvad? Hmm, ved ikke rigtigt, men det var sgu varmt i weekenden.

Speak Your Mind

*