deMib.dk lever stadig :)

Jeg undskylder meget, at der har været lidt stille på deMib.dk i de seneste uger. Det er ikke fordi jeg har forladt bloggen, jeg har bare haft nogle ting, som jeg blev nødt til at bruge al min tid på. Der går stadig lidt før jeg er tilbage igen på fuld blus, men jeg ville bare lige fortælle jer, at der altså stadig er liv på blooggen 🙂

Jeg er netop kommet tilbage fra en rigtig god konference i London – SMX Advanced. Det var som sædvanligt både lærerigt og hyggeligt. Jeg lavede to foredrag, som jeg ikke har lavet tidligere: Et om hvilke SEO strategier der virker i 2011, og et foredrag om, hvad man gør, hvis man er blevet straffet af Google. Det var to rigtig gode – og meget velbesøgte, sessions.

Der blev naturligvis snakket meget om Panda – den seneste update fra Google. Jeg har allerede skrevet lidt om Panda her på bloggen og måske har du lagt mærke til, at Panda er på vej ind over Danmark også. Men hvad er det så lige Panda går ud på?

Panda går kort fortalt ud på, som altid, at gøre Google bedre. I virkeligheden er der ikke så meget nyt i denn e opdate – det er mest af alt en opstramning, af de tidligere problemer, som der har været i mange år – herunder i særlig grad Duplicate Content og det som Google kalder “content farms”. Men der er også nogle få nye ting – herunder:

1) Der lægges nu større vægt på bounce rates og andre site quality faktorer. Det er sådan set meget logisk. For hvis folk søger på noget, finder dit website i toppen af søgeresultaterne, klikker sig ind på dit site, og så smuter tilbage til Google (bouncer) megtet hurtigt, så er dit website jo nok ikke det bedste link på denne søgning. Er der mange der gør sådan, ja så er det jo helt logisk at Google de-ranker dig lidt. Det samme gælder faktorer som time spend on site. Så nu gælder det om, mere end nogensinde før, at sørge for at holde på folk og ikke ranke på ting, som ikke gavner brugerne. Hold øje med dine bounce rates i dit webanalytics software.

2) Det ser ud til, at det ikke længere er nok at det meste af dit site er godt. Hvis du har sider, som Google vurderer som dårlige, så går det nu ud over hele dit website! Det betyder, at hvis du har sider, som Google ikke kan lide, så bør du helt udelukke dem med robots.txt eller META-robots. Det kan f.eks. være sider med meget lidt tekst, duplicate sider osv.

Content farms er lidt svært at definere præcist, men lidt forenklet sagt er det sider med en masse indhold af lav kvalitet. Det kan være sider med autogenereret tekster, tekster der gentages og blandes på kryds og tværs og andre sider, som objektivt set ikke bidrager med noget væsentligt nyt. Det er blandt andet artikel sites og sites der mikser indholdsstumper på kryds og tværs som er blevet ramt af dette.

Jeg vil muligvis lave en fordansket version af mine præsentationer fra SMX London. Hvis og når jeg gør det, skal du naturligvis nok få besked her på bloggen.

Det var alt for i dag 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Hej Mikkel

  Mht Panda i Danmark, så ser jeg utroligt meget frem til opfølgningen på jeres blogindlæg ovre på SEO-supporten: http://blog.seosupport.dk/seo/google-panda-i-danmark.html

  Det bliver rigtigt spændende at se hvilke af forudsigelserne I har ramt rigtigt med og også at se noget mere konkret på den danske panda. I øjeblikket er det svært at finde hoved og hale i om den er udrullet for alvor, synes jeg.

  Mvh Anders

 2. Hvis du har kørt med en god SEO strategi, så vil du ikke mærke noget til Panda. Dem som Panda rammer er hovedsageligt dem, der ikke har ville lytte på fornuft i al for lang tid, og som har nægtet at tro på de ting bl.a. jeg har sagt masser af gange om, hvordan Google opfatter kvalitet, som har ignoreret DC issues osv.

 3. Hej Mikkel

  Pandaen bliver spændende at følge i DK. Du har om nogen været fortaler for at skrive til brugerne og ikke kun til søgemaskinerne, men det er ikke alle der har fattet det endnu.

  I den her tråd på Amino http://www.amino.dk/forums/t/125391.aspx?#840732 er der et godt eksempel på hvordan man nok ikke bør skrive 🙂

  Du må snart kigge forbi Amino igen. Både dine SEO-råd og til tider spydige kommentarer er savnet 😀

 4. Tak. Jeg blev desværre nødt til at skære alt det “unødvendige” fra – herunder også Amino. Så det er ikke fordi jeg ikke kan lide Amino mere, jeg har bare ikke haft mulighed for at bruge tid der heller. Nogle gange må man bare fokusere 100% på det der virkelig gælder 🙂

 5. Hej Mikkel
  Godt at hører at du stadig er i live.

  Har forsøgt at følge med i hele det har Panda hype, men havde ikke lige fanget det her med at enkelte dårlige sider kan skade hele ens website. Den vil jeg lige skrive mig bag øret.
  Hav en forsat god dag.

 6. Hej Mikkel,

  Godt at se, at der stadig er liv. Du er trods alt enorm stor inspiration for mange, der arbejde med SEO.

  Jeg ser frem til din fordanskede version af de præsentationer du lavede. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at dykke lidt ned i hvad man gør, hvis man er blevet straffet af Google. Jeg oplever en tendens til, at G er blevet mere strikse og hurtigere på aftrækkeren, hvis noget ser forkert ud, så jeg tror, at vi kommer til at se mere af den slags fremover.

  God dag.

 7. Hej Mikkel

  Godt at se livstegn fra det mørke Sjælland. Jeg håber, at alt går i rette retning.

  Mens du sov (Kan du huske den film?) lavede jeg en bette video om netop forholdsregler i forhold til Panda, og den går fint i tråd med det, du skriver her. Så er du vel heller ikke mere i tvivl om, hvorvidt Panda er mere algoritme end hand job?

  Anyway – videoen er her, hvis du har lyst: http://vimeo.com/23462303

 8. Jeg mener nu stadig, som det næsten altid er tilfældet, at der er et stort hånd-element i Panda. Det er min klare oplevelse, at Google næsten altid supplere med håndarbejde, når de er ude med højt-promoverede updates, filtre eller “automatisk” spam fighting. 🙂

 9. Absolut enig der. Jeg er bare ret sikker på, at det er mere algoritme end håndarbejde – i hvert fald nu, hvor der er ryddet op i visse “prominente” sager.

 10. Ja, jeg benægter bestemt ikke, at der er sket en algoritmisk opdatering. Det ER der. Det kan bare godt være svært helt at skille ad, hvad der faktisk ER algoritmisk og hvad der er håndarbejde.

  På de danske sites vil det meste nok være algoritmisk. De ting som Panda angriber er så generelle, og de danske sites af så lille betydning, at jeg tvivler på det store håndarbejde her.

 11. Kære Demib!

  Godt at høre, at der er kommet lidt mere balance over feltet. Du har jo været en særdeles produktiv herre igennem lang tid, så jeg under dig i den grad pausen, men værdsætter så sandelig også, at du er tilbage på bloggen (og lidt på Amino også).

  Glæder mig i den grad til at oplevel Panda-updaten gå live i Danmark.

  Alt godt,

  Kasper

 12. Det der Panda halløj giver mening ! – jeg følger helt sikkert med her !

Speak Your Mind

*