Dagbladene fortsat på bistandshjælp!

Efter regeringsens skatteudspil ser det ud til, at dagbladene for lov til at fortsætte med at være momsfritaget – og de øvrige støtteregler, der tilsammen udgør 1,5 milliarder årligt, ser der heller ikke ud til at blive rørt ved i denne omgang.

Det er forrykt! Hele det danske erhvervsliv er efterhånden på bistandshjælp. Hvad fandet er det der sker? Hvad er det for en tabermentalitet der driver danske virksomheder? Kan I ikke drive jeres virksomheder med overskud så luk lortet – eller skru lidt ned for blusset, så det passer til omsætningen. Har danske erhvervsledere overhovedet ingen stolthed tilbage?

Særligt provokerende er det med dagbladene, der bruger ekstremt mange penge på Danmarks dyreste kontorer og lønninger der er helt ude af trit med virkeligheden. De kunne starte med at halvere journalisternes løn og flytte ud af deres Rådhusplads-palæer.

Det kan godt være der nu er nogle (flere) journalister der bliver sure på mig. So what? Faktum er, at journalister får nogle fuldkommen vanvittige lønninger set i forhold til alle andre med samme type uddannelse (ja, det vil altså sige den del af journalisterne der faktisk har en uddannelse!).

Det er ikke journalisternes skyld, at de får for meget i løn – de har bare været gode til at kræve ind. Nej, det er deres arbejdsgivere, som har været nogle latterlige amatører i forhandlingerne. Eller også er det bare det der sker, når man kan sende 1,5 milliarder af regningen videre til skatteyderne. Hvis avisernes aktionærer selv skulle betale lønningerne, så lå de nok på et helt andet nivau. Og hvis aktionærerne selv betalte lønningerne gad jeg heller ikke skrive om det her.

Som iværksætter pisser det mig også af med alle de her nye støtteregler – og de gamle med. For ingen af dem hjælper iværksætterne – og dermed bliver det jo relativt til en “skat” på iværksætteri. Hvorfor skal iværksætternes konkurrenter støttes i hoved og røv? Er det fordi regeringen simpelt hen ikke ønsker iværksætteri i Danmark? Så synes jeg bare de skal sige det lidt mere direkte …

Nej, nu hvor jeg tænker mig lidt om, så behøver de vist ikke det … Det står rimeligt klart.

På længere sigt er jeg bange for, at det her vil reducere loyaliteten overfor vores ellers meget fine samfund. Jeg mister i hvert fald min ellers ret solide loyalitet til vores system, når jeg oplever at milliarder af skattekroner bliver delt ud til virksomheder der i nogle sammenhæng konkurrerer direkte med mine små virksomheder.

Når loyaliteten ryger så stiger lysten til at kaste sig over de mere “lyssky” løsninger – udenlandsske selskaber, “naturalieudbetalinger” og alt det andet man nu kan finde på, for at skaffe sig lidt støtte. Og det synes jeg er dybt usundt. Det er jo netop den mest ekstreme form for egoistiske grådighed, der har været den dybereliggende årsag til den krise vi står i. Det skal vi ikke stimulere!

Jeg håber der i den kommende tid er mange flere der vil hjælpe til med at argumentere imod den øgede erhvervsstøtte – og nødredninger af virksomheder, der ikke kan hænge sammen selv. Det er vigtigt for innovationen, iværksætteriet og alt muligt andet, at dårlige erhvervsprojekter ikke holdes kunstigt i live på bekostning af de mange andre sunde, sjove og gode projekter.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. hej Mikkel

  Det er skønt med lidt kant på. Jeg forstå godt din harme.

  Man kan godt undre sig en del i denne tid med bankpakker og finanskrisehysteri alle steder.

 2. Vi er vidne til et samfund i opløsning. Lad os nu ikke rive for meget med af al den uretfærdighed som foregår. Lad os tage det som en oplevelse og som en tid med muligheder. En tid hvor der er særligt brug for iværksættere, pionerer og nytænkere og vel også hvor der er særlige muligheder.

  Du har ret i det er den egoistiske grådighed som er den bagvedliggende årsagen til krisen. Den anden side af mønten er den manglende lyst til at gøre noget godt for andre end en selv.

  Du har ret i at der er for meget støtte til alt muligt. Al for meget politik handler om adfærdsregulerende pisk eller gulerod. Istedetfor efterlyser jeg noget mere politik som handler om retfærdighed.

 3. @Mikkel

  Jeg kan da kun være enig.

  Der er i dag snart ikke en eneste krone, der ikke enten er fedtet ind i tilskud, fradrag, eller en eller anden form for særordning.

  Det drejer kreativiteten ind på en skæv retning.

 4. @Mikkel

  Jeg må desværre give dig ret. Jeg ser det hele udefra da jeg flyttede fra landet for ca. et halvt år siden.

  Jeg har mange gange enten forsøgt selv eller sammen med andre at starte op, men som du selv skriver så er den nuværende situation symptomatisk for en basal forkert indstilling til systemet set fra regeringens side.

  Jeg har altid været glad for det danske samfund (jeg flyttede pga. den danske mentalitet, ikke landet), men som du og de fleste andre ved, så er det meget meget svært, da man som lille nystartet virksomhed ikke får støtte eller assistance (der var lidt juridisk og/eller revisor assistance tilbud da jeg startede første gang for små 10 år siden), men tværtimod står i en sværere situation end dem der ikke prøver for sig selv.

  Nu har jeg måske drejet dit blogindlæg lidt væk fra det centrale emne, men din post blev jeg bare nødt til at kommentere på. 🙂

 5. Du er velkommen, Lars 🙂

 6. Jeg er ganske enig. Måske den økonomiske krise kan rette lidt op på det? (eller netop ikke)!

 7. Mange af de dårligdomme, som danskere (og vel også andre nationaliteter) er, at indbyggerne “SOVER”, fordi de er blevet “lullet i søvn” af nogle “smarte hoveder”. – Altså, nogen der kan sammenlignes med Skrædderne i “Kejserens Nye Klæder”. Så måske mangler vi,
  en lille drengder kan råbe: – Jamen – Han har jo ingen tøj på!

Speak Your Mind

*