Hvilke links er gode links?

Min gode ven og co-host på [tag]Strikepoint[/tag] [tag]David Naylor[/tag] tager i et indlæg på Threadwatch i dag fat på et vigtigt spørgsmål: Hvornår er det ok at købe [tag]Links[/tag] og hvornår er det ikke ok? Hvilke links er “gode” og hvilke links er “onde”? I Googles øjne ser de ud til at være enkelt nok: Hvis du køber links af Google er det OK, hvis du køber af andre er det ikke! Og debbeltmoralen stopper ikke her …

Matt Cutts fra Google gør det rimeligt klart i sin blog
http://www.mattcutts.com/blog/text-link-follow-up/

Google’s stance on selling links is pretty clear and we’re pretty accurate at spotting them, both algorithmically and manually. Sites that sell links can lose their trust in search engines.

Med andre ord: Google vil ikke have at du sælger links fra dit website eller at du køber dem fra andre. Men det er lige præcis det som Google tilbyder gennem deres AdSense program, som jeg også anvender her. Som du kan se på reklamerne her på siden, kan du klikke på “Anoncer på dette websted”, hvilken fører dig til en side hvor du kan købe links på – ja, lige præcis dette website, gennem Google AdWords. Dobbeltmoralsk?

Matt Cutts har også ved flere lejligheder gjort det klart, at man bør tilføje rel=NOFOLLOW på alle udgående links som man ikke selv har kontrol over. Det direkte link tilbage til Google selv, fra alle AdSense sider har de bare ikke tilføjet rel=NOFOLLOW til. Mere dobbeltmoralsk?

Der er fra flere sider blevet rapporteret om websites som har mistet rank, tilsyneladende fordi de har købt links fra andre websites. David Nayolor kan personligt bekræfte dette og ham kan man godt stole på i sager som disse – han laver sit hjemmearbejde yderst grundigt. Hvad er det der sker her?

Er Google i virkeligheden i gang med, i bedste Microsoft stil, at forsøge at rydde alle andre ud af linkmarkedet? Bruger de deres dominans til at forhindre at nogle gør som dem – sælger links? Er det blot en måde at forsøge at lukke konkurrenterne? Hvis det er tilfældet, og det kan bevises, mener jeg alvorligt at Google kan komme i strid med monopol-lovgivingen i EU.

Uanset om det er ulovligt eller ej er det i hvert fald pilråddent!

Link til Threadwatch debatten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Skriv kommentar

*