Gæt en bistandsklient

Man må sige, at der for alvor er kø ved det statslige bistandskontor for tiden. Den ene “liberale” virksomhed og branche efter den anden, står med hånden fremme og tigger om hjælp. Sjovt nok er det de samme virksomheder og bracher, der i opgangstider mener samfundet skal blande sig så lidt i deres drift og overskud som muligt. Og de vender såmænd nok tilbage til samme holding, når de har fået lokket nogle milliarder ud af skatteborgerne. Hvis det altså lykkes for dem.

Deltag i afstemningen nedenfor og gæt med på hvilken branche der ønsker at blive den næste bistandsklient … Gæt en bistandsklient.

Det startede med bankbranchen – ja, i virkeligheden hele den finansielle sektor, der gik tiggergang. Det er så absolut en af de rigeste brancher der findes. De har skovlet milliarder ind i de foregående år i en helt ektrem grad.

Så kom realkreditten på banen. Og selvom hverken de mest risikovillige boligejere eller bankerne officielt er blevet hjulpet, så er det alligevel endt med, at skatteyderne har måtte påste milliarder ud og de frie markedskræfter er sat ud af spil.

Resultatet er, at dem der har løbet de mest højgearede risici i de forløbne år er dem der beskyttes mod tab på bekostning af dem, som har spillet et langt mere forsigtigt spil. Gamblerne har hævet gevinsten de foregående år – den vil de ikke betale tilbage, men nu hvor det så går lidt den anden vej, skal vi andre betale for dem.

Det synes jeg er meget farligt. Ønsker vi virkelig at mange flere skal kaste sig ud i højrisiko-investeringer, som de slet ikke har råd til at indfri? For det er jo naturligvis det der vil ske, hvis vi fjerne den praktiske risiko ved at holde hånden under taberne.

Men det stopper naturligvis ikke her.

I den forløbne uge er to brancher mere kommet til. Først var det turistbranchen …
http://www.business.dk/article/20090122/raadgivning/901220447/

Og så kom bilbranchen …
http://www.business.dk/article/20090124/transport/90124019/

Spørgsmålet er hvem der bliver de næste der stiller op i køen til bistandshjælp

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Jeg syntes, at jeg kan mærke på mit vand, at Parken er ved at stille op i køen.
  Det er jo ikke en branche, men ?

  Noget helt andet. Når vi alle er med til at bistå bankerne, for vi så ikke aktier i dem ? Jeg mener, vi kan da ikke bare stå på sidelinien og se at aktierne stiger igen, fordi vi alle har spyttet i kassen 😉

 2. Jeg ved ikke om forsikringsbranchen har været på tiggergang endnu, men det kommer nok. Underholdningsbranchen med IFPI i spidsen vil nok vanen tro også prøve at kradse ufortjente penge ind.

  Det skulle heller ikke undre mig, at den petrokemiske industri også snart kommer på banen med en rigtig tåreperser om faldende oliepriser og fejlslåede investeringer i fibernet.

 3. Mon ikke de næste der vil kræve skattenedsættelse bliver rederierne, nu hvor fragtraterne falder? arh nej det har de jo allerede: http://www.dors.dk/sw3384.asp
  HVornår mon der kommer en hjælpepakke til bogbinderne, vi har haft det meget svært i mange år!

 4. Hans-Henrik Hansen skriver

  Hvad med telebranchen? – dem sætter jeg altid i samme båd som banker og forsikringsselskaber som brancher man absolut ikke skal have ondt af.

 5. johnny speiermann skriver

  Landbruget. Læste den anden dag om deres gæld på 300 milliarder og overskud på 0 basører. Nåe nej. De har jo længe fået bistand og EU-støtte. Meeen lur mig om de ikke kan kradse noget ekstra ind. Ellers truer de vel med at kassere deres affaldsprodukter i stedet for at bruge dem som fyldstoffer i vores madvarer.
  Ejendomsmæglerne mangler vel også en støtteindsamling de stakkels skind.

  Og om et års tid eller to skal der en pakke på bordet til kuratorerne, når opgaverne ikke længere står i kø.

 6. Grosen Friis skriver

  Lønmodtagere der ikke er medlem af en A-kasse:

  S foreslår nu, at de lønmodtagere, der ikke har ville betale til en A-kasse mens økonomien gik godt, nu skal have mulighed for at være berrettiget til dagpenge efter kun 1 måneds medlemsskab, og ikke som vanligt i 12 måneder.

  Det er ligesom dem, der har haft lån uden renteloft, de havde risikable, men billige lån, mens økonomien gik godt. Når økonomien så vender og sådanne lån bliver dyre eller risikerer at blive meget dyre, så pives der, og der stilles forslag om, at der også skal en “hjælpepakke” til folk med risikable lån.

  Det er sjovt, at der er nogen der løber en stor risiko, men aligvel ikke vil betale regningen når det spidser til, og jeg synes det er på grænsen til grotesk når politikere ligefrem åbner en dør på klem for dem

  /Grosen Friis

 7. Det er vel ikke så underligt at politikerne tænker sådan – for de er jo heller ikke meget for selv at skulle stå til regnskab for det ansvar de selv påtager sig.

  Faktisk synes jeg det er et meget udbredt problem: Folk vil gerne HAVE ansvar, men de gider ikke STÅ til ansvar. Det hænger sgu bare ikke sammen i min verden!

 8. Grosen Friis skriver

  >> folk vil gerne HAVE ansvar, men de gider ikke STÅ til ansvar. Det hænger sgu bare ikke sammen i min verden!

  Netop, helt enig.

  /Grosen Friis

 9. > Lønmodtagere der ikke er medlem af en A-kasse:

  Forslaget er allerede pillet af bordet igen:
  http://www.business.dk/article/20090125/nyhedsoversigt/901250325/

  Det er jo heller ikke rimeligt – det er KUN de rigeste og storgamblerne i samfundet der fortjener den slags “amnesti” 🙂

 10. Ha. Nu kom sommerhusudlejerne også til: http://epn.dk/privat/bolig/article1586622.ece.

  Hvad med at give alle os andre en hjælpepakke, så vi kan leje de skide sommerhuse?

 11. Ja, det er sgu underholdende! LOL

  “sommerhusejerne skal have en langt større skattefordel, end de i øjeblikket har ved at leje deres huse ud, hvis der skal sparkes gang i omsætningen.”

  Jamen, SKAL omsætningen “sparkes i gang”?
  Hvis ikke der er så mange der gider leje sommerhuse nu – eller folk har råd til at lade være, hvorfor så gøre noget ved det. Det er jo ikke en naturlov hvilket niveau den slags skal have. Lad markedet selv ordne det – der er ingen grund til at blande skatteyderne ind i det.

Speak Your Mind

*