Microsoft og Bing fortsætter med at sende falske referrers information

På trods af, at Microsoft både har erkendt “fejlen” og lovet at stoppe, ser det ud til at Microsoft med Bing fortsætter med at sende falske referrers informationer til websites. Det betyder, at du ikke nødvendigvis kan regne med de informationer din webstatistik giver dig. Så hvis du opdager underlige søgninger, som folk skulle have fundet dig på i Bing, så er det slet ikke sikkert det er rigtigt …

Microsoft har tidligere udtalt, at de falske refferers informationer har til formål at afsløre forsøg på cloaking. Noget kunne tyde på, at de trænger til en tur på Black Hat skolebænken, for ingen seriøse cloakere vil basere et cloaking system alene på referrers information – netop fordi det er alt for let at snyde med.

Danny Sullivan skrev i går “Bing Continues With Fake Referrers: What Part Of Stop Don’t They Understand?” – et skarpt indlæg rettet mod Microsoft og Bing.

Udover, at jeg ikke tror Microsoft og Bings forsøg med falske referrer informationer kan hjælpe dem ret meget – i hvert fald ikke i forhold til at forhindre cloaking, så har dette naturligvis også ført til spekulationer om, om Microsoft bare gør det her, for at få det til at se ud somom (i webmasternes statistikker), at de har en større markedsandel end de faktisk har.

Jeg er dog enig med Danny – jeg tror ikke det har været Microsofts egentlioge intension med disse forsøg, at booste deres egen markedsandel. Men uanset dette er det nogle rigtig dumme forsøg, der også meget let kan ramme Microsoft som en boomerang! For hvis webmastere ikke kan stole på deres search engine webanalytics, så bliver search marketing en mindre valid marketingkanal, hvilket også kan gå ud over paid search. Dertil er det slet ikke kommet endnu, men det kunne risikere at bevæge sig den vej, hvis ikke Microsoft og Bing stopper med det her pjat nu!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Skriv kommentar

*