Velkommen til Barack Obama!

barack-obama.jpgI dag blev Barack Obama indsat som præsident i USA. Det er en stor dag. For første gang i meget lang tid er jeg rigtig godt tilfreds med deres valg. Jeg tror på, at Barack Obama kan blive en rigtig god præsident for USA – og en god leder for hele verden.  

Så ja, dette indlæg er lidt politisk – så gider du ikke læse den slags kan du bare springe over 🙂

Til at begynde med synes jeg det er værd at hylde det Amerikanske demokrati!

Der er, og har bestemt været, mange ting at kritisere det Amerikanske demokrati for – ikke mindst det faktum, at alt for få Amerikanske statsborgere udnytter deres stemmeret. Men det problem kender vi jo også til på vores breddegrader, når det handler om f.eks. EU parlamentsvalg. 

Det jeg gerne vil hylde er, at de har fået valgt den første ikke-hvide præsident. Jeg tror at mange i Europa, sådan lidt arrogant, har betragtet “vores” demokratier, som bedre end det Amerikanske. Men mig kendt, er der ingen lande i Europa, som indtil nu har haft en statsleder af afrikansk, arabisk eller asiatisk oprindelse – en ikke hvid statsleder.

Jeg synes det er et udtryk for demokratisk modenhed, at det Amerikanske folk har “turde” vælge den bedste mand til posten – uden at se på hudfarven. På det punkt – et meget vigtigt punkt i demokratiets evolution – er de således foran os, efter min mening. Det er et sundt spark i skridtet på den fremmedfjendsked, der desvære er så udbredt i store dele af verden – ikke mindst her i Europa.

Udover dette, er der tre andre væsentlige grunde til, at jeg er så glad for at valget faldt på netop Barack Obama:

 1. Barack Obama kan gøre Amerikanerne mere stolte over at være Amerikanere
 2. Barack Obama kan gøre resten af verden mere venligt-sindede overfor USA
 3. Barack Obama kan bedre end nogen anden være med til, at få reduceret de fortsatte rasisme-problemer i både USA og resten af verden

1. Barack Obama kan gøre Amerikanerne mere stolte over at være Amerikanere
Amerikanerne selvværd har nået et historisk lavpunkt. Det er der ingen tvivl om. Mismod og mistillid er mere udbredt end det plejer at være. Det er ikke blevet bedre af finanskrisen.Bange, mismodige og deprimerede Amerikanere er ikke godt for hverken USA eller resten af verden. Det vil gå så langt at sige, at de potentielt set kan være farlige – hvis desperationen driver dem ud i for meget “cowboy-tænkning”.

Glade, stole og tilfredse Amerikanere med overskud, vilje og virkelyst er meget sundere for hele verden. De er sundere for USA selv, og de er sundere for os andre.

2. Barack Obama kan gøre resten af verden mere venligt-sindede overfor USA
Barack Obama har i sit politiske virke altid forsøgt, at finde løsninger med folk af meget forskellig overbevisning som alle parter kan leve med. I modsætning til Bush har han hele tiden sagt, at han ikke på forhånd vil afholde sig fra at føre samtaler med nogen som helst. Også fjender. Og netop den manglende vilje til dialog under Bush-administrationen, tror jeg har været med til at gøre USA mere upopulær end nogensinde før.

Barack Obama virker heller ikke så provokerende uintelligent, som Bush gjorde. Det tror jeg mange har haft rigtig svært ved at kapere. Obama virker som en mand med stor indsigt – politisk, kulturelt og globalt. Det tror jeg vil give meget af den respekt tilbage, som USA har mistet under Bush.

Og så er Obama tilsyneladende mindre krigerisk anlagt.

3. Barack Obama kan bedre end nogen anden være med til, at få reduceret de fortsatte racisme-problemer i både USA og resten af verden
Der er kun ganske få politikere i verden, der kan formulere racismeproblemerne i verden så flot som Barack Obama. Det er et emne han har både skrevet og talt meget om. Og i modsætning til mange af de mere “mulitante” sorte ledere, der har været gennem tiden, er Barack Obama også på dette punkt langt mere midtersøgende, forstående og forsonende. Og det er det der skal til.

Jeg tror ikke Obama alene kan fjerne alverdens racisme, men som verdens største supermagts leder tror jeg han kan være med til at sætte fokus på det og måske endda være med til at finde løsninger rundt omkring, der kan forbedre verden på det punkt.

For det er virkelig en skamplet på verden, at der stadig er så mange steder – også på vores breddegrader, hvor folk dømmes alene på deres etniske oprindelse eller hudfarve. Ikke alene er det urimeligt overfor de mennesker de går ud over – det er også et spild af gode folk. Det er et spild af gode resurser, og gode mennesker.

 

I all fald skal der lyde et stort tillykke her fra lille mig. Jeg er stolt over verden i dag og jeg er stolt over vores venner i USA. På trods af finanskrise og uro i verden, ser jeg fra i dag af mere lyst på det hele. Hvis der er andre der tænker som jeg, ja hvad kan det så ikke blive til …

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Hej mikkel, kig lige lidt på formateringen af dit indlæg 🙂 mvh bjarke

 2. Obama er den medicin, der kickstarter det, vi kunne lære af amerikanerne: En småpatriotisk og fandenivoldsk arbejdsiver, der bringer dem videre. De kan det pjat med “A new beginning”, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Obama er den rigtige katalysator.

  Han er ikke Supermand – han er bare dne rigtige mand på rette sted i rette tid (og i rette farve…).

 3. Så blev formateringen rettet 🙂

 4. Jeg tror, at den måde Gorge Bush og hans administration har forvaltet embedet på, har været med til at bane vejen for Obama. Der er så trods alt noget man kan takke George Bush for.

 5. Jeg forventer også at Obama kan göre en forskel, men ligefrem at kalde ham for hele verdens leder er lige stort nok. Mig bekendt er han kun präsident i USA og ikke hele verden 😉

  Jeg gläder mig isär til at höre hans tale til verdens muslimer…

 6. Han er ikke leder AF hele verden – men FOR hele verden. Se på virkeligheden: Hvor meget kan vi i Danmark reelt bestemme i verden udenom den til enhver tid siddende Amerikanske præsident? Nu har vi så bare fået en noget mere intelligent præsident på posten og det er i mine øjne virkelig godt.

 7. Jeg er meget spændt på hvad han gør for et rydde op i det hele. Jeg synes det er en rigtigt spændende drejning det har taget indtil videre ihvertfald 🙂

 8. Det er korrekt at den nuværende præsident er mere intelligent end den tidligere..

 9. Nu VAR konkurrencen på det punkt jo heller ikke så stor LOL

 10. Det er Obama der skal ændre USA’s (og verdens, for den sags skyld) krise inden for økonomi, krig og meget andet.

  Vil gerne lige dele denne lille hilsen til Obama (som jeg personligt synes er ret sjov) med jer..
  http://gertrudthistedhoejlund.urbanblog.dk/2009/01/20/kære-barack/

  Jeg tror at han kan gøre en forskel, eller Yes We Can!

 11. Desværre tror jeg, at Obama vil skuffe en smule. Han har lovet mange ting, som han ikke har magt over. F.eks. uddannelsespolitik er noget, som den enkelte stat selv lovgiver omkring, og det kan være en forhindring for ham når han skal udrulle sin politik.

  Desuden bliver det spændende at se, hvordan han vil finansiere det øgede offentlige forbrug. Hvis 95% af amerikanerne skal have skattelettelser, og der samtidig skal være så kraftige investeringer indenfor det offentlige, så skal han skaffe en frygtelig masse penge. Dog kan mange nok hentes fra den krig i Irak, som han nok afslutter ret hurtigt. Desuden er jeg overbevist om, at hans øgede forbrug vil medføre dynamiske effekter – han vil få gang i erhvervslivet igen og på den måde kickstarte hele verdensøkonomien.

  Men når alt kommer til alt, mener jeg dog, at hvis han blot kan gennemføre halvdelen af sine mål, så er vi kommet et langt stykke videre i historien. Han skal desuden ses som en person, der kan inspirere og ikke kun lovgive. Et forbillede, der samler nationen på tværs af tidligere skel og styrker båndet mellem USA og den øvrige verden.

  I går var sandelig en glædesdag, og lad os håbe det bedste for fremtiden… 🙂

 12. Amjad Halim skriver

  Det er som at vågne efter et langt, levende mareridt, hvor verdenen har været i klørerne på en rehabiliteret blandingsmisbruger og hans sadistiske vrangforestillinger (læs: Bush jr.). Det kalder på en lille tåre.

  Nu må vi bare håbe at Statsminister Pia Kjærsgaard og hendes 2 støttepartier snart fatter sig og søger professionel hjælp mod deres utålelige vrangforestillinger.

 13. Gode pointer – jeg tror også at USA (og dermed resten af verden) går en lysere tid i møde 🙂

Speak Your Mind

*