Google AdWords ansat forbryder sig mod Googles egne regler

Min gode ven Jeremy “Shoemoney” Shoemaker fra USA har været ude for en noget uheldig episide med Google, som nu er ført til, at han har rejs en sag mod en af Googles ansatte i AdWords-afdelingen.

Kort fortalt handler sagen om, at en af de ansatte i Google AdWords har kørt AdWords kampagner for hans eget private website, hvor han så har brugt “shoemoney” som keyword – Jeremy’s registrerede varemærke. Andre har forsøgt det samme, men der er dette keyword – som det også bør ifølge Googles egne retningslinier, blevet afvist.

Dette gør naturligvis at Jeremy og andre med rette har den Google ansatte mistænkt for, at bruge hans adgang til AdWords syustemet, til at fjerne spærringen af “shoemoney” på lige hans annoncer – altså, misbrugt sin stilling til at bryde Googles egne regler.

Og reglerne kan han jo dårligt påstå han ikke kender. Han er netop ansat på Google i en rolle hvor han skal kende dem.

Google har indtil videre valgt ikke at udtale sig i sagen. Jeg forstår simpelt hen ikke, at Google lader Google lader en åndssvag ansat sværte deres gode navn o rygte til på denne måde. De burde sparke manden ud på stedet, og afskrive sig ethvert ansvar for hans misbrug. Jo længere tid der går, jo mere negativt smitter sagen af på Google selv.

Som annoncører er det meget lidt betryggende, hvis Google ikke kan finde ud af at holde orden i egne rækker. En ting er, at de ikke selv opdagede misbruget, men nu hvor der ER opdaget og oven i købet er  endt som en retssag, så bør de altså reagere. Det er en fuldkommen misforstået loyalitet, at have sådan en fyr rendende rundt på AdWords-gangene, med password til den back-end der styrer vores konti.

Jeg håber Google lærer af det her og fremover får sat nogle bedre procedure i gang, for at undgå den her slags ting. Der skal ikke skubbes meget ved folks annoncørernes opfattelse og tillid til Google før det koster dem millioner i mistede annonceindtægter. Folk holder igen på pengene, eller flytter budgetterne til andet, hvis de bliver usikre. Med rette.

Så Google – få fingeren ud og fiks det her på en anstændig måde!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen har stemt endnu - vær den første!)
Loading...
Om Mikkel deMib Svendsen

Mikkel deMib Svendsen har arbejdet med søgemaskiner siden 1996 - både med drift af søgemaskiner, med udvikling af søgemaskineteknologi og ikke mindst med rådgivning af virksomheder i hele verden. Hvis du har brug for rådgivning om SEO så klik her og læs mere.

Kommentarer

 1. Ups, ups, ups – det er godt nok en skidt sag for Google.

  Enig i at det burde have betydet, at fyren fik lige præcis 5 minutter til at pakke sine ting. Det svarer jo lidt til at tage af kassen (bortset fra at folk som gør det ofte har et dybereliggende problem end ønsket om egen vinding).

  Utroligt at de prøver at feje det ind under gulvtæppet – og så specielt i et tilfælde med en så højt profileret person som Shoemoney.

 2. Ja, endnu engang kommer ordsproget “Never fuck with an SEO!” til sin rette (omend Shoemoney ikke plejer at ville kategorisere sig selv som SEO’er)

 3. Jeg synes der kommer flere og flere eksempler på, at Googles “Do no evil” (eller hvordan det nu lyder) klinger MEGET hult…
  Google ER det nye “Evil Empire” – de har jo overtaget Microsofts gamle rolle, som de magthavere man måske ikke bør frygte, men i hvert fald bør holde nøje øje med..

 4. Ja, google bør handle resolut og hurtigt i sådan en situation. Og hvis de tænker i stil med innocent until proven guilty, så bør de som det mindste øjeblikkeligt suspendere manden og inddrage hans adgang til backend.

  Som du skriver er tilliden til google systemer vigtig, og den slags forsvinder uligt meget hurtigere end den kommer tilbage når først den er brudt.

 5. Svend Olstrup skriver:

  Hvor er de elendigt skrevet Demib. Du burde lægge dit had fra dig og tage et kursus i korrekturlæsning.

  • Husk at feje for ejen dør – mit navn staves deMib 🙂

   Hvis du mest interesserer dig for stavning og korrektur, så skal du nok ikke spilde din tid på sitet. Her har jeg fokus på SEO og jeg kan garantere dig for, at der kommer mange flere stavefejl 🙂

Skriv kommentar

*